• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ισχυρές υποψηφιότητες για το Βραβείο Κοινού στο Greek Film Expo
Share

07/10/2025 22:46

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ισχυρές υποψηφιότητες για το Βραβείο Κοινού στο Greek Film Expo

Last updated: 2025/10/07 at 8:56 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 07/10/2025
Share
5 Min Read
SHARE

hfs-ny-greek-film-expo-2025-posters-img-3008-1536x1152

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ισχυρούς διεκδικητές για το Βραβείο Κοινού ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του New York Greek Film Expo της Ελληνικής Εταιρείας Κινηματογράφου Αμερικής, το οποίο άνοιξε στις 2 Οκτωβρίου με την ταινία «Murphy’s Law».

Η διοργάνωση συνεχίστηκε στις 3 Οκτωβρίου με την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Κρέας» («Meat») του Δημήτρη Νάκου, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε. Η ταινία διαδραματίζεται σε χωριό της ελληνικής επαρχίας, όπου ο Τάκης ετοιμάζει το άνοιγμα του νέου του κρεοπωλείου, την παραμονή όμως ο γιος του σκοτώνει έναν γείτονα για μια υπόθεση γης. Μοναδικός μάρτυρας είναι ο Χρήστος, ένας νεαρός Αλβανός που εργάζεται για την οικογένεια από παιδί. Ο Τάκης πρέπει να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Ο Κώστας Νικούλης, που ενσαρκώνει τον Χρήστο, τιμήθηκε με το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ η ταινία απέσπασε το Βραβείο Ελλήνων Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Berlin Greek Film Festival. Το «Κρέας» θα προβληθεί εκ νέου στις 8 Οκτωβρίου στο Barrymore Film Center, στο Fort Lee της Νέας Ιερσέης.

Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η αμερικανική πρεμιέρα της Utopolis, μιας δραματικής ταινίας που πραγματεύεται τη μεταναστευτική προκατάληψη και τις κοινωνικές συγκρούσεις. Δύο φίλοι εκπροσωπούν αντίθετες απόψεις για τη μετανάστευση, όμως η βία και το μίσος θα οδηγήσουν σε μια δραματική σύγκρουση μέσα σε μία νύχτα. Ακολούθησε συζήτηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου και τον σκηνοθέτη Βλάντιμιρ Σούμποτιτς.

Η Utopolis προηγήθηκε της ταινίας μικρού μήκους «Αγάπη», ενός χειροποίητου animation που αφηγείται τη δραματική πορεία ενός 13χρονου κοριτσιού και της οικογένειάς του στην Πορεία Θανάτου των Ποντίων το 1921.

Την ίδια ημέρα προβλήθηκε και η «Αρκαδία», που απέσπασε τα φετινά βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η ταινία, σκηνοθεσίας Γιώργου Ζώη, ακολουθεί την υπόθεση ενός θύματος τροχαίου σε απομονωμένο παραθαλάσσιο θέρετρο και σταδιακά αποκαλύπτει μια ιστορία απώλειας και συμφιλίωσης. Η «Αρκαδία» αποτελεί την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τη βασική πρωταγωνίστρια Αγγελική Παπούλια και τον σκηνοθέτη.

Η Πρόεδρος της Hellenic Film Society, Maria Miles, και η παραγωγός ταινιών Eleni Alafouzos κατά τη διάρκεια της συζήτησης Q&A μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Takis» στη New York Greek Film Expo, στις 5 Οκτωβρίου. (Φωτογραφία: Eleni Sakellis/Εθνικός Κήρυκας)

Οι προβολές στο Μανχάταν ολοκληρώθηκαν στις 5 Οκτωβρίου με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Takis», που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Κρήτη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διάσωση αδέσποτων ζώων. Ξεκινώντας με λίγα εγκαταλελειμμένα σκυλιά, σήμερα φροντίζει περισσότερα από 400, εμπνέοντας παγκόσμια υποστήριξη και ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα των αδέσποτων στην Ελλάδα. Στην παρουσίαση συμμετείχαν η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κινηματογράφου Μαρία Μάιλς και η παραγωγός Ελένη Αλαφούζου.

Προβλήθηκε επίσης η μικρού μήκους ταινία «Greenhouse» του Γιώργου Γεωργακόπουλου, για έναν νεαρό Αλβανό μετανάστη που προσπαθεί να πετύχει το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες ξεχώρισε και το «Wishbone», όπου ο Γιάννης Καραμπάμπας, στο πρώτο του πρωταγωνιστικό φιλμικό ρόλο, εντυπωσιάζει ως φύλακας νοσοκομείου που εμπλέκεται σε ιατρική απάτη για να στηρίξει την οικογένειά του. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2024. Η προβολή συνδιοργανώθηκε με τον οργανισμό New York Women in Film & Television και συνοδεύτηκε από συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Πέννυ Παναγιωτοπούλου και τη σεναριογράφο Κάλλια Παπαδάκη.

Από αριστερά: η βραβευμένη σκηνοθέτις, σεναριογράφος, παραγωγός και μέλος του Δ.Σ. του NYWIFT, Luchina Fisher, η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Penny Panayotopoulou και η σεναριογράφος Kallia Papadaki, μετά την προβολή της ταινίας «Wishbone» στο New York Greek Film Festival στις 5 Οκτωβρίου. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη- Εθνικός Κήρυκας)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη την ταινία «Kyuka: Before Summer’s End», για έναν πατέρα που ταξιδεύει με τα δίδυμα παιδιά του στον Πόρο, με μυστική πρόθεση να τα φέρει σε επαφή με τη μητέρα τους που τα εγκατέλειψε όταν ήταν βρέφη.

Το New York Greek Film Expo συνεχίζεται στο Barrymore Film Center του Fort Lee, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, και ολοκληρώνεται στις 10-12 Οκτωβρίου στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια, με ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Περισσότερες πληροφορίες: hellenicfilmsociety.org.
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης στη Νέα Αγχίαλο
Επόμενο Πάνος Ρούτσι: Σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 23 μέρες – Έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του

Δημοφιλέστερα

Πάνος Ρούτσι: Σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 23 μέρες – Έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του
07/10/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?