Νέα αντιπαράθεση Βενέτη – Μπέου, αυτή τη φορά με φόντο τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.
Ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Δήμος Βόλου με ανακοινώσεις αναφέρουν:
Στις αρχές του καλοκαιριού δεχόμενοι ερωτήματα από συναδέλφους μας προβήκαμε, παράλληλα με τους αρμόδιους φορείς, σε μετρήσεις οι οποίες αφορούσαν την ποιότητα των υδάτων του Παγασητικού. Επιβεβαιώσαμε την τότε καταλληλότητά τους και παράλληλα σημειώσαμε δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι είναι καλό οι μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων του Παγασητικού να αφορούν όλο το φάσμα της ρύπανσης μετά από φυσικές καταστροφές, να επαναλαμβάνονται και να δημοσιοποιούνται ανά 15 μέρες, έτσι ώστε να τονωθεί σταδιακά η τρωθείσα εμπιστοσύνη του κόσμου, με αφορμή κυρίως τη διαφάνεια των υδάτων.
Δεύτερον, ότι ο αγωγός απορροής υδάτων της λίμνης Κάρλας στον Παγασητικό κόλπο, δυνητικά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα και ότι θα έπρεπε να παρακολουθείται στενά. Όπως επίσης και ότι θα μπορούσε να γίνει ένα φιλτράρισμα, κυρίως για τα φερτά υλικά, με κροκάλες σε διάφορα σημεία του αγωγού, με ασήμαντο κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.
Η αντίδραση στην παρέμβαση μας γνωστή. Ο ΙΣΜ λοιδορήθηκε και έγινε αποδέκτης απαράδεκτων σχολίων. Μάλιστα ο «Ταχυδρόμος» σε πλήρη συντονισμό με τον καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα μεγάλο υβριστή και το μηχανισμό προπαγάνδας του, προχώρησαν σε πρωτοσέλιδη απόπειρα απαξίωσης του ΙΣΜ και του προέδρου του.
Λογική αντίδραση από τη μεριά τους – ο μεγάλος υβριστής με αυτόν τον τρόπο πολιτεύεται και επίσης έπρεπε να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα για την ολιγωρία των αρμόδιων στο πρόβλημα των υδάτων του Παγασητικού, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Επίσης, αφελώς, θεωρούσαν ότι το πρόβλημα λύθηκε με δύο μετρήσεις και ο γάιδαρός τους ήταν δεμένος.
Κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί (τις περισσότερες φορές αδυνατούμε να συλλάβουμε το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του προβλήματος), βρίζουμε τους πάντες, μας χειροκροτεί ο μηχανισμός προπαγάνδας μας και όλα καλά. Δυστυχώς όμως ούτε η διαφάνεια των υδάτων βελτιώθηκε μέσα στο καλοκαίρι με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες να αποφύγουν τις παραλίες πέριξ του Βόλου, ούτε ο αγωγός των υδάτων της Κάρλας έκανε τη χάρη σε αυτούς που μας ειρωνευόταν γιατί μετρήσαμε σε νερά που δεν κολυμπάνε οι συμπολίτες μας.
Οι εικόνες αποκάλυψης στον Παγασητικό μας, δυστυχώς επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους του ΙΣΜ.
Τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα; Ότι γίνεται, με συνέπεια, όλα αυτά τα χρόνια. Ο μεγάλος υβριστής επί τόπου παρών, αλλά αδύναμος και ανίκανος να προλάβει και να διαχειριστεί καταστάσεις, πάντα εκ των υστέρων, πότε με μάνικα στο χέρι, πότε με απόχη ή φτυάρι και πάντα με μια βωμολοχία στο στόμα θα ψάξει να ρίξει σε κάποιον άλλον τις ευθύνες και να αυτό-αποθεωθεί.
Η δημαρχία του συγκρίνεται μόνο με τις εφτά πληγές του Φαραώ: Φωτιές, πλημμύρες, νεκρά ψάρια, αέρια ρύπανση, αβαθές λιμάνι, κυκλοφοριακό κομφούζιο, αδιέξοδοι ποδηλατόδρομοι, σκουπιδαριό παντού, διαλυμένα πεζοδρόμια, χειροδικίες, εκφασισμός του δημόσιου λόγου. Και όλα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία Βολιωτών.
Ο Βόλος χρεωκοπεί αργά πλην σταθερά και έχει καταλήξει, προ καιρού, ουραγός της Θεσσαλίας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Δεν μας εκπλήσσει, με βάση τη μέχρι τώρα παρουσία του στα δημόσια πράγματα, η συμπεριφορά του προέδρου του Βενέτειου (προφανώς το Ιατρικός δεν ισχύει πλέον) Συλλόγου Μαγνησίας, Χρήστου Βενέτη, που έχει μετατρέψει τον επιστημονικό και συνδικαλιστικό αυτό σύλλογο σε προσωπικό του πολιτικό γραφείο.
Αφού κατόρθωσε με τις μνημειώδεις μπούρδες του να χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν, βγήκε τώρα να θριαμβολογήσει για τη νέα καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και να βγάλει τα μαύρα σώψυχά του κατά του ανθρώπου που θεωρεί ότι στέκεται εμπόδιο στη λαμπρή (;) καριέρα που έχει ονειρευτεί – μόνος αυτός – για τον εαυτό του.
Το μόνο που έχει ενδιαφέρον να μάθουμε είναι αν τα μέλη του ΔΣ και τα απλά μέλη του Συλλόγου συμφωνούν με την εργαλειοποίηση του επιστημονικού αυτού οργάνου για την προώθηση των μωροφιλοδοξιών του προέδρου και την ικανοποίηση των εμμονικών του ψυχώσεων.
Γιατί με τα υπόλοιπα του Βενέτη δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς, ιδιαίτερα όταν τεράστια προβλήματα είναι μπροστά μας.