Η SDENG ENGINEERING BUREAU σύναψε συμφωνία με τον κατασκευαστικό όμιλο LIMAK HOLDING , ο οποίος έχει αναλάβει την ανακατασκευή και επέκταση του ιστορικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα, για τον σχεδιασμό μέσω της τεχνολογίας Β.I.M. (Building Information Modelling) του φέροντος μεταλλικού οργανισμού της νέας κατασκευής. Συνολικά, το έργο, διάρκειας 24 μηνών, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη μελέτη εφαρμογής των 35.000 τόνων δομικού χάλυβα νέων κατασκευών συμπεριλαμβανομένης της state of the art αναρτούμενης στέγης, καθώς επίσης και της 360ο κυκλικής οθόνης στο κέντρο του σταδίου. Η υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία με εταιρίες από διάφορα σημεία του κόσμου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ΒΙΜ στο ύψιστο επίπεδο LOD500.
Αυτή είναι η πρώτη φορά συνεργασίας της SDENG με τον όμιλο LIMAK αποδεικνύοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της εταιρείας με έδρα τον Βόλο στα έργα υψηλής σημασίας και όγκου.
«Πολύτιμο απόκτημα» για την περιοχή μας χαρακτήρισε την SDENG, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης. «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι μηχανικοί μας, αλλά και βολιώτικες εταιρείες μπορούν να σταθούν αντάξια έναντι ανάλογων εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα. Η τεχνογνωσία, αλλά και η καινοτομία που έχουν να παρουσιάσουν Έλληνες επιστήμονες, προσδίδουν και το ανάλογο κύρος στην διεθνή αναγνώρισή μας. Νιώθουμε υπερήφανοι που αυτοί οι μηχανικοί μας, ξεκίνησαν την πετυχημένη πορεία τους, από το λιμάνι του Βόλου, εκεί όπου ακόμη λειτουργεί η έδρα της SDENG ENGINEERING BUREAU».
Γενικότερα, η ανακατασκευή του Καμπ Νου έχει προϋπολογισμό 1,5 δις ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2024. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας και την αναβάθμιση του τεχνολογικά και ενεργειακά μετατρέποντας το σε ένα εμβληματικό στάδιο.
Είναι το δεύτερο αθλητικό έργο που αναλαμβάνει η SDENG, καθώς το 2014 είχε σχεδιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, υλοποιώντας το έργο το οποίο ξεπέρασε τους 30.000 τόνους χάλυβα, σε μόλις 14 μήνες. Επίσης, μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των πιο σημαντικών ενεργειακών έργων και στις 5 ηπείρους για λογαριασμό εταιρειών κολοσσών στον τομέα της ενέργειας.