• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Γιανούλης στο ΕΡΤnews: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε περιδίνηση, δυσκολίες έχει και θα τις ξεκαθαρίσουμε
Share

20/06/2026 18:59

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιανούλης στο ΕΡΤnews: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε περιδίνηση, δυσκολίες έχει και θα τις ξεκαθαρίσουμε

Last updated: 2026/06/20 at 5:55 ΜΜ
Newsroom Published 20/06/2026
Share
5 Min Read
Γιανούλης στο ΕΡΤnews: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε περιδίνηση, δυσκολίες έχει και θα τις ξεκαθαρίσουμε
SHARE

Γιανούλης στο ΕΡΤnews: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε περιδίνηση, δυσκολίες έχει και θα τις ξεκαθαρίσουμε

Contents
Πρόταση για πλαφόν στα ενοίκια και ρύθμιση της αγοράςΚριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια«Μιλάω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβάζουμε ρολά»Ανακατατάξεις και απώλειες στο πολιτικό σκηνικόΧρονικός ορίζοντας για αποφάσεις – «Σύντομα» οι εξελίξειςΕσωκομματικές διαφωνίες και δημοκρατικός διάλογος«Δεν υπάρχει περιδίνηση – Υπάρχουν δυσκολίες» Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στην ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με αιχμή την αγορά κατοικίας, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «10 με τόνο».

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κάνοντας λόγο για «άρνηση αντιμετώπισης των προβλημάτων», ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει παρών, παρά τις δυσκολίες, προωθώντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρόταση για πλαφόν στα ενοίκια και ρύθμιση της αγοράς

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της στέγασης, προτείνοντας την εφαρμογή μηχανισμού ελέγχου των ενοικίων, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων.

«Δεν μπορεί μια τρύπα στο Παγκράτι να νοικιάζεται 800 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε άλλες χώρες εφαρμόζονται μοντέλα όπου η τιμή καθορίζεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως το έτος κατασκευής, η επιφάνεια και η τοποθεσία.

Παράλληλα, στάθηκε στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των κλειστών ακινήτων, λέγοντας ότι «αν χιλιάδες διαμερίσματα μπουν στην αγορά, ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μείωση τιμών».

Κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Ο κ. Γιαννούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει την παροχολογία αντί της οριστικής λύσης», υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «διατηρεί τους πολίτες σε μια μορφή εξάρτησης».

Όπως είπε, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατατεθεί και νομοθετικά, αλλά «απορρίφθηκαν και απαξιώθηκαν», την ώρα που –όπως σημείωσε– η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Μιλάω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβάζουμε ρολά»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ενεργός και παρών στις πολιτικές εξελίξεις έστειλε ο κ. Γιαννούλης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα δεν πρόκειται «να κατεβάσει ρολά», παρά τις δυσκολίες και τις εσωτερικές αναταράξεις. Την ίδια ώρα, έθεσε ως προτεραιότητα την ενότητα της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξελίξεων το επόμενο διάστημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πολιτικό του μέλλον και το πλαίσιο στο οποίο καταθέτει τις προτάσεις του, ο κ. Γιαννούλης ήταν κατηγορηματικός: «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σαφές ότι μιλώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπερδεύω ποτέ τη σκιά με το μπόι μου», σημείωσε, τονίζοντας ότι γνωρίζει «πολύ καλά τις δυσκολίες» που αντιμετωπίζει το κόμμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το πολιτικό τοπίο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις» και σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων.

Ανακατατάξεις και απώλειες στο πολιτικό σκηνικό

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στις ανακατατάξεις στον χώρο της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τροφοδοτήσει τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες», κάτι που –όπως είπε– δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Τόνισε επίσης ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος βρίσκεται πλέον «στη δεξαμενή της ευρύτερης αριστερής συμπαράταξης», χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «σύγχρονη πραγματικότητα» που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη σύμπλευσης των προοδευτικών δυνάμεων, επικαλούμενος απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής: «Η πολιτική ανάγκη είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαλλαγούμε από αυτή την κακή κυβέρνηση», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι η απάντηση για ενδεχόμενες συνεργασίες ή νέες πολιτικές κινήσεις: «αφορά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα», προσθέτοντας πως δεν θεωρεί επαρκείς τις τοποθετήσεις άλλων στελεχών.

Χρονικός ορίζοντας για αποφάσεις – «Σύντομα» οι εξελίξεις

Αναφορικά με το πότε θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για τις πολιτικές διεργασίες στον χώρο, ο κ. Γιαννούλης απέφυγε να προσδιορίσει συγκεκριμένο χρόνο, σημειώνοντας: «Θα προτιμούσα να έχει ήδη συμβεί ήδη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις συνδέονται με τις κινήσεις του νέου πολιτικού φορέα που σχετίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εσωκομματικές διαφωνίες και δημοκρατικός διάλογος

Σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις στελεχών όπως ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου, που ζητούν σαφές χρονοδιάγραμμα αποφάσεων, ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά να μη μισούμε ο ένας τον άλλον», χαρακτηρίζοντας τις διαφορετικές απόψεις στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας.

«Δεν υπάρχει περιδίνηση – Υπάρχουν δυσκολίες»

Κλείνοντας, απέρριψε τις εκτιμήσεις περί αποσύνθεσης του κόμματος, τονίζοντας: «Περιδίνηση δεν έχουμε. Περιδίνηση είναι να έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου. Δυσκολίες έχουμε και θα τις ξεκαθαρίσουμε».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει παρών σε κάθε πολιτικό σενάριο, κάνοντας λόγο για ανάγκη «πανστρατιάς» των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο μια «καλύτερη ζωή για το μέλλον».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ράμπες αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα σε πέντε παραλίες του Δήμου Αλμυρού Ράμπες αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα σε πέντε παραλίες του Δήμου Αλμυρού
Επόμενο Διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ για τις προκαταρκτικές επαφές των Βρυξελλών με τη Μόσχα Διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ για τις προκαταρκτικές επαφές των Βρυξελλών με τη Μόσχα

Δημοφιλέστερα

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στη “Βοήθεια στο Σπίτι” του Βόλου
ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στη “Βοήθεια στο Σπίτι” του Βόλου
20/06/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?