• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Γεωργιάδης: «Φως» στην αόρατη περιουσία του Υπουργείου Υγείας – Σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή περίπου 5.000 κτηρίων
Share

27/08/2026 02:54

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Φως» στην αόρατη περιουσία του Υπουργείου Υγείας – Σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή περίπου 5.000 κτηρίων

Last updated: 2026/08/27 at 1:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 27/08/2026
Share
3 Min Read
Γεωργιάδης: «Φως» στην αόρατη περιουσία του Υπουργείου Υγείας – Σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή περίπου 5.000 κτηρίων
SHARE

Γεωργιάδης: «Φως» στην αόρατη περιουσία του Υπουργείου Υγείας – Σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή περίπου 5.000 κτηρίων

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Την «αόρατη» αλλά μεγάλη σε όγκο και μεγάλης αξίας περιουσία του Υπουργείου Υγείας επιχειρεί να αναδείξει η ηγεσία του, με την ανάθεση ενός σημαντικού έργου που έχει ως στόχο να εντοπίσει να καταγράψει να τακτοποιήσει και στη συνέχεια να προτείνει τη διαχείριση των ακινήτων του υπουργείου.

Εδώ και δυόμισι χρόνια ξεκίνησε ένας διαγωνισμός, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να ανατεθεί σε μία αξιόπιστη εταιρεία η καταγραφή σε ψηφιακή πλατφόρμα των ακινήτων και γενικότερα της περιουσίας του Υπουργείου Υγείας. «Στόχος δεν είναι να πουληθούν τα ακίνητα αυτά αλλά να αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο, με μακροχρόνια ενοίκια και άλλους τρόπους τους οποίους θα μας υποδείξουν ή θα αποφασίσουμε εμείς στο Υπουργείο Υγείας», τόνισε ο Α.Γεωργίαδης.

Είναι ένα σημαντικό έργο που θα μείνει και για τους επόμενους υπουργούς Υγείας ώστε να γνωρίζουν την περιουσία του υπουργείου και να μπορούν να την αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών, συμπλήρωσε. Όπως είπε, τα περισσότερα ακίνητα προέρχονται από κληροδοτήματα ασθενών στα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας είναι τεράστιος κάτοχος ακινήτων υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας: «Είναι κάθε είδους ακίνητα. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Από καταστήματα στην Ερμού μέχρι πολυκατοικίες γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία» .

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα ακραίο περιστατικό όπου όπως είπε «ασθενής άφησε στην διαθήκη του στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας μια προβλήτα σε λιμάνι των ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε ούτε ποιος τη διαχειρίζεται ούτε τι γίνεται με αυτήν».

Όχι μόνο εγώ αλλά και οι προκάτοχοι μου δεν γνωρίζουμε τον αριθμό αυτών των ακινήτων, την αξία τους αλλά ούτε και το μέγεθος των εσόδων που μπορούν να προσφέρουν στο υπουργείο, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως «η διαδικασία του έργου θα χρειαστεί 2 ή 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι αφορά́ 4.000 με 5.000 ακίνητα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Το ελληνικό Δημόσιο χάνει πολλά χρήματα από την μη αξιοποίηση αυτής της περιουσίας».

Το συνολικό κόστος καταγραφής τακτοποίησης και αξιοποίησής τους θα κοστίσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ όπως ανέφερε ο Ορέστης Τσακαλώτος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Qualco real estate που ανέλαβε το έργο μετά από διαγωνισμό. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία όσον αφορά την καταγραφή των ακινήτων αλλά προσέθεσε ότι «έχουμε εμπειρία σε μεγάλες πολύπλοκες επιχειρήσεις χαρτογράφησης και ταυτοποίησης περιουσιακών στοιχείων και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε»

Να διευκρινιστεί ότι η διαχείριση και οι αποφάσεις για το πώς θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα αυτά ανήκουν εξ ολοκλήρου στο το Υπουργείο Υγείας και η εταιρεία παρότι έχει συγκεκριμένο ρόλο στο έργο αυτό, θα μπορεί να λειτουργήσει και συμβουλευτικά. Το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα δεκαετιών που χρειάζονται τεχνικό έλεγχο αλλά και δύσκολες νομικές διαδικασίες προκειμένου να είναι άρτια και να μπορούν να αξιοποιηθούν.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο ΗΠΑ: Κλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο τη Νέας Υόρκης ΗΠΑ: Κλείσιμο με πτώση για το χρηματιστήριο τη Νέας Υόρκης
Επόμενο Προστατευόμαστε από τα κουνούπια: Αθλούμαστε με ασφάλεια στο ΟΑΚΑ Προστατευόμαστε από τα κουνούπια: Αθλούμαστε με ασφάλεια στο ΟΑΚΑ

Δημοφιλέστερα

Γάζα: Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες
Γάζα: Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες
27/08/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?