Δραματική κατάσταση είναι και μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει στη Μεσσηνία καθώς έχουν καεί σπίτια στην περιοχή του Κρυονερίου. Η φωτιά, όπως μεταδίδει η Μαρία Τομαρά, στροβιλίζεται συνεχώς ενώ ο καπνός είναι αποπνικτικός. Οι ρίψεις των πυροσβεστικών μέσων, όσο το επιτρέπει η ώρα, είναι συνεχείς ενώ στο έργο τους συνδράμουν οι κάτοικοι και οι ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός σπιτιών στις παρυφές της περιοχής Κρυονερίου, όπου η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό, ενώ καίγονται αγροτοδασικές εκτάσεις και ελιές.
Νέο μήνυμα μέσω του 112 είχε σταλεί νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Μεσσηνίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αετό λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Πολυθέα Μεσσηνίας.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μοναστήρι Μεσσηνίας απομακρυνθείτε προς Αετό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.08 και έλαβε διαστάσεις ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο αποθήκες στο Κρυονέρι Μεσσηνίας έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο ο τελικός απολογισμός θα γίνει όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης και 18ης ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Επιπλέον άλλοι δύο οικισμοί έχουν εκκενωθεί και συγκεκριμένα το Κρυονέρι και ο Σελλάς.
Ρεπορτάζ: Μαρία Τομαρά | Κάμερα Γιώργος Βαλαμβάνης
Σχετική είδηση:
Μεσσηνία: Νέα αναζωπύρωση στην Πολυθέα Τριφυλίας – Μαίνεται η φωτιά (βίντεο)
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
