• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Φασούλας: «Η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, της ΕΟΚ»
Share

26/10/2026 00:57

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φασούλας: «Η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, της ΕΟΚ»

Last updated: 2026/10/25 at 11:56 ΜΜ
Newsroom Published 25/10/2026
Share
5 Min Read
Φασούλας: «Η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, της ΕΟΚ»
SHARE

Φασούλας: «Η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, της ΕΟΚ»

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το γεγονός πλέον είναι η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης εντός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,» τονίζει μεταξύ άλλων ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας τόσο το 2021 όσο και το 2024.

Ο Παναγιώτης Φασούλας ζητά «η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024».

Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Φασούλας αναφέρει:

«Βρισκόμαστε αναμφισβήτητα στην πλέον σκοτεινή περίοδο για το άθλημα του μπάσκετ, ένα άθλημα που ήταν ανέκαθεν ταυτισμένο με τις εθνικές διακρίσεις και την εθνική υπερηφάνεια.

Οι πρόσφατες δικαστικές κρίσεις απέδειξαν ότι οι ψίθυροι και τα υπονοούμενα των προηγούμενων ετών για πράξεις, πρόσωπα και τον ρόλο τους μέσα στην ΕΟΚ είχαν απόλυτη βάση. Το γεγονός πλέον είναι η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης εντός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το 2021, στις εκλογές της ΕΟΚ, μαζί με τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Μέμο Ιωάννου και άλλους συνεργάτες, όλους καταξιωμένους στον χώρο του αθλήματος, είχαμε καταθέσει μια διαφορετική πρόταση για την εξέλιξη και την προοπτική του ελληνικού μπάσκετ. Στην προσπάθεια αυτή στο πλευρό μας είχαμε τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν μας δικαίωσαν. Στις επόμενες εκλογές, το 2024 και ενώ η διοίκηση Λιόλιου είχε ήδη δώσει «δείγματα γραφής», ο κος Λιόλιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του κατέγραψαν -παραδόξως- ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις εκλογές, εξαπολύθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια προσωπικής μου λοιδορίας, απαξίωσης και εκμηδένισης της προσωπικότητάς μου μέσα στο μπασκετικό γίγνεσθαι.

Θεωρώ ότι τώρα που σπάει το απόστημα, η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, οι οποίες διεξήχθησαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία και όχι δια ζώσης, κατόπιν επιμονής του κ. Λιόλιου, και στις οποίες ο ίδιος κατέγραψε ποσοστά, που δεν εξηγούνται με τη λογική και τους πραγματικούς συσχετισμούς του εκλεκτορικού σώματος.

Κατά την θητεία μου ως συμβούλου μέχρι το 2024, παρότι από ένα σημείο και μετά απείχα από τις συνεδριάσεις ενός οργάνου που τα μέλη γνώριζαν μόνο τη λέξη «ναι», ανέδειξα με κάθε τρόπο την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι ως κανονικότητα και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, φαινόμενα που αποτέλεσαν τα «λάβαρα» της διοίκησης Λιόλιου από την πρώτη ημέρα. Το ίδιο συνέχισα να κάνω και μετά τις εκλογές του 2024 όπου δεν εξελέγην καν σύμβουλος. Από τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες «για παιδάκια που δεν θα ξανακλάψουν» , καταλήξαμε στο γεγονός, σχολικοί αγώνας μπάσκετ να είναι αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Η αναξιοκρατία ξεπέρασε κάθε όριο με την εφεύρεση των λεγόμενων «Wild Cards”, όπου ομάδες υποβιβάζονταν αγωνιστικά μεν αλλά παρέμεναν τελικά στην κατηγορία και ομάδες που προβιβάστηκαν, υπερσκελίζοντας αυτές που δικαιούνταν αγωνιστικά να ανέλθουν. Υπενθυμίζω δε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν ομόφωνα από ένα Δ.Σ απαρτιζόμενο από πρόσωπα που λειτουργούσαν και επιδιώκουν να συνεχίσουν λειτουργούν ως «ενεργούμενα» του πρώην πλέον Προέδρου.

Σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις, θεωρώ ότι το ελληνικό μπάσκετ και οι άνθρωποι που πραγματικά το αγαπούν και το υπηρετούν είναι καταρρακωμένοι.

Για να ανασχεθεί άμεσα το κλίμα δυσπιστίας που έχει δημιουργηθεί και να αποκατασταθεί όσο δυνατόν το κύρος του αθλήματος, πρέπει να προχωρήσουμε εμείς οι άνθρωποι που προερχόμαστε από τα σπλάχνα του αθλήματος αλλά και η Πολιτεία σε μια ριζική τομή.

Μια τομή που θα συντελέσει στην αποκάθαρση της υφιστάμενης κατάστασης σήψης, προχωρώντας ταυτόχρονα στην επόμενη μέρα.

Μια επόμενη μέρα που θα πρέπει να στηριχθεί στην διαφάνεια, την νομιμότητα, την ισονομία για όλες και όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ.

Παναγιώτης Φασούλας

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ».

ΑΒ.

The post Φασούλας: «Η έρευνα να επεκταθεί και στις δύο εκλογικές διαδικασίες, του 2021 και του 2024, της ΕΟΚ» appeared first on www.ertsports.gr.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Προφυλακιστέοι Λιόλιος και Μαυραγάνης για το σκάνδαλο με τα στημένα στο ελληνικό μπάσκετ Προφυλακιστέοι Λιόλιος και Μαυραγάνης για το σκάνδαλο με τα στημένα στο ελληνικό μπάσκετ
Επόμενο Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι επανεξελέγη γραμματέας της Λέγκα Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι επανεξελέγη γραμματέας της Λέγκα

Δημοφιλέστερα

Basketgate: Προφυλακίστηκαν οι Λιόλιος και Μαυραγάνης – Αύριο η απολογία των τριών συλληφθέντων διαιτητών
Basketgate: Προφυλακίστηκαν οι Λιόλιος και Μαυραγάνης – Αύριο η απολογία των τριών συλληφθέντων διαιτητών
26/10/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?