• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: «Έραψε» το 7ο αστέρι ο Παναθηναϊκός AKTOR! – Κατέκτησε τη Euroleague μετά από συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Πανηγυρισμοί και στον Βόλο, μοτοπορείες, πυροτεχνήματα
Share

24/05/2025 16:16

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Έραψε» το 7ο αστέρι ο Παναθηναϊκός AKTOR! – Κατέκτησε τη Euroleague μετά από συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Πανηγυρισμοί και στον Βόλο, μοτοπορείες, πυροτεχνήματα

Last updated: 2024/05/27 at 3:08 ΠΜ
Newsroom Published 26/05/2024
Share
5 Min Read
SHARE

Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης! Με περίσσια θέληση για το 7ο τρόπαιο της ιστορίας του, ανάγκασε την Ρεάλ Μαδρίτης να υποκλιθεί στο «πράσινο» μεγαλείο (95-77) και να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο ύστερα από 13 χρόνια!

Contents
Το ματς: Ρεάλ – Παναθηναϊκός Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Εκατοντάδες φίλοι του Παναθηναϊκού ξεχύθηκαν και στους δρόμους του Βόλου για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Μοτοπορείες, πυροτεχνήματα, κορναρίσματα στο κέντρο του Βόλου, συνέθεσαν το σκηνικό των πανηγυρισμών.

Το ματς: Ρεάλ – Παναθηναϊκός

Το ξεκίνημα του τελικού είχε την ίδια… μορφή με τον ημιτελικό Ρεάλ-Ολυμπιακός. Οι Μαδριλένοι ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση, με τους παίκτες του Αταμάν να μην μπορούσαν να αναχαιτίσουν σχεδόν ούτε μια προσπάθειά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πετύχει 22 πόντους στο πεντάλεπτο (22-16) έχοντας 6/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, όπως επίσης 5 ασίστ για κανένα λάθος! Όχι ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καλό βαθμό στη δική τους επίθεση με 2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3 ασίστ για 1 λάθος. Το πρόβλημα ήταν αμυντικό με τον Εντζάι να είχε τους 8 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Η Ρεάλ έλεγχε απόλυτα το ματς (26-17) συνεχίζοντας να σκοράρει με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. ενώ ο δείκτης του σκορ έφτασε και σε διψήφια τιμή για πρώτη φορά (32-22) ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (36-25). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ είχε πετύχει 36 πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο έχοντας στο σύνολο 8/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 6/7 βολές ενώ αντίστοιχα το «τριφύλλι» (Ναν 8π., αλλά και 3 φάουλ στο 8′) είχε μετρήσει 3/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 7/9 βολές.Unmute

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου η διαφορά έφτασε στο +14 για τη Ρεάλ (41-27 στο 12′), δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο παρκέ της «Uber Arena» αλλά με ένα σερί 8-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε στους έξι πόντους (41-35 στο 14′) επιστρέφοντας ολοκληρωτικά στο παιχνίδι. Και αυτό έγινε διότι έβγαλε σκληράδα στην άμυνά του και μέσα σε 2.5 λεπτά έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στα πρώτα 12 λεπτά του τελικού.

Η διαφορά μειώθηκε και στον πόντο (46-45 και 48-47) αλλά η Ρεάλ «απάντησε» με σερί 6-0 ύστερα από τρίποντα των Μούσα και Καμπάτσο για νέο +7 (54-47) πριν από το τέλος του ημιχρόνου (54-49). Ο Παναθηναϊκός είχε τους Σλούκα (11π., 2/2δίπ., 1/1τρ., 4/4β.) και Λεσόρ (11π., 5/6δίπ., 1/2β.) να οδηγούν στο σκοράρισμα και συνολικά τους «πράσινους» να είχαν καλά ποσοστά με 10/17 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 11/15 βολές, 10-4 ριμπάουντ, αλλά μόλις 6 ασίστ για 6 λάθη. Η Ρεάλ (Μούσα 13π., Καμπάτσο 10π., 3ασ.) είχε αντίστοιχα 10/17 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 10/11 βολές, 8-6 ριμπάουντ αλλά και 11 ασίστ για 3 λάθη και με 4 κλεψίματα!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με επιμέρους 9-2 προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 56-58 στο 24′! Ακολούθησε ένα τρίλεπτο εκατέρωθεν αφλογιστίας, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν εκατέρωθεν επιθετικά προβλήματα και να μην θυμίζει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ούτε στο ελάχιστο τα όσα είχαν συμβεί στο πρώτο μισό του αγώνα.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται και με +5 πόντους (59-64) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (61-64) όπου κράτησαν τη Ρεάλ σε μόλις επτά πόντους! Και με το επιμέρους σκορ στο σύνολο να ήταν 7-15 υπέρ της ελληνικής ομάδας, η οποία είχαν έως το 30′ 12/25 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 16/22 βολές, 20-6 ριμπάουντ και 10 ασίστ για 9 λάθη, ενώ οι Μαδριλένοι μετρούσαν 13/24 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 11/13 βολές και 12 ασίστ για 5 λάθη.

Το +5 επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό (61-66 στο 31′) και παρά το 4-0 της Ρεάλ, υπήρξε άμεση «απάντηση» με 8-0 για το 65-73 στο 33′. Ακολούθησε απάντηση των Μαδριλένων με 6-0 ύστερα από έμμεσο τρίποντο του Χεζόνια και άμεσο Γιουλ για το 71-73, πριν «οπλίσει» εκ νέου ο Σλούκας για 71-79 στο 35′. Σέρχιο Γιουλ ξανά τρίποντο για το 74-79 ενώ ακολούθησε καλάθι στο επιθετικό τρανζίσιον της Ρεάλ με κάρφωμα του Ταβάρες με το οποίο η Ρεάλ πλησίασε και πάλι στο τρίποντο (76-79) ένα λεπτό αργότερα.

Δύο καλάθια του Ναν και ένα τρίποντο του Μήτογλου έφεραν σερί 8-0 για τον Παναθηναϊκό για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα των «πρασίνων» στα 2:29 πριν από το τέλος του αγώνα. Οι βολές του Λεσόρ συνέχισαν το σερί στο 10-0 για το 76-88 το οποιο ήταν αρκετό για το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 77-95.

gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΜΠΑΣΚΕΤ, ΝΙΚΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ_ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Προκαλεί από το Μιλάνο ο Ράμα: Τρομερά τα βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας
Επόμενο Διακοπές υδροδότησης σε οφειλέτες της ΔΕΥΑΜΒ με δύο απλήρωτους λογαριασμούς ανεξαρτήτως ποσού

Δημοφιλέστερα

Η ταχύτατη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στο 3ο Συνέδριο του Rythmisis στην Αθήνα
24/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?