Με πρωτοβουλία του o Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου ΘΕΤΙΣ συνδιοργάνωσαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας την εκδήλωση STEM-AI (Science
Technology Engineering Mathematics- Artificial Intelligence, Επιστήμη Τεχνολογία Μηχανική- Τεχνητή Νοημοσύνη) στο κεντρικό αμφιθέατρο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), στην οδό Σέκερη και Χέυδεν, Πεδίον Άρεως, Βόλος, στις 28 Μαρτίου και ώρα 11.00-14.00. Συμμετείχαν περίπου 190 μαθητές της Α Λυκείου των 4ο Γελ, 6ο Γελ, Γελ Αργαλαστής, Επαλ Αργαλαστής και Ε.Κ.Αργαλαστής.
Αναφέρει σχετικά ανακοίνωση: Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του
τμήματος ΗΜΜΥ Μιχάλη Βασιλόπουλο, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαββίδη, τους Συμβούλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Παναγιώτου και Ευάγγελου Διακουμή καθώς και με την Ελένη Μιχάλη – Παπαθανασίου Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου ΘΕΤΙΣ.
Συντόνισε η Αικατερίνη Χούστη, ομότιμος καθηγήτρια του τμήματος ΗΜΜΥ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Οι εισηγητές της εκδήλωσης και ο τίτλος της ομιλίας τους ήταν:
- Αποκωδικοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη: από τα Chatbots στο Metaverse. Αικατερίνη Χούστη.
- Δεδομένα και Επιστήμη Δεδομένων: Μανόλης Βάβαλης, Τακτικός καθηγητής, τμήμα ΗΜΜΥ, Παν. Θεσσαλίας
- Μαθηματικά και Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιώτα Τσομπανοπούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, τμήμα ΗΜΜΥ Παν. Θεσσαλίας.
- Καινοτομία στον 21ο Αιώνα: Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, Εργαστηριακό ΔΙδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ). Η εκδήλωση περιέλαβε και τις επαγγελματικές εμπειρίες 3 ακόμη ομιλητριών ως ακολούθως:
- – Μαρία Αφτιά, τοπογράφος μηχανικός, Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακές σπουδές LSE, έχει εργαστεί στην εταιρεία LAMDA Development S.A. και τώρα έχει τη δική της εταιρεία.
- Ευαγγελία Μπέη, πολιτικός μηχανικός, Δημοκρίτειο Παν. Ξάνθης, μεταπτυχιακές σπουδές Παν. Θεσσαλίας. Εργάζεται στην εταιρεία Λέων Α.Τ.Ε., και επίσης έχει και τη δική της εταιρεία.
- Έβελυν Φραγκιά, φοιτήτρια τμήμα Μηχανολόγων, Παν. Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από τους μαθητές και απαντήσεις. Στους μαθητές δόθηκε ένα τρίπτυχο φυλλάδιο που δημιούργησαν οι ομιλητές για να καταγράψουν το ιστορικό της εκδήλωσης.
Τους μαθητές συνόδευσαν, απο το 4ο ΓΕΛ Βόλου ο κ. Ιωαννίδης Νικόλαος, το 6ο ΓΕΛ Βόλου ο κ. Αραμπατζής Κωνσταντίνος, το ΓΕΛ Αργαλαστής η κ. Μπάσιου Ασπασία, το ΕΠΑΛ Αργαλαστής ο κ. Λιακόπουλος Δημήτριος και το 4ο ΕΚ Μαγνησίας ο κ. Σαμαράς Δημήτριος.