• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Εκδηλώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Share

09/05/2025 10:10

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Last updated: 2023/07/13 at 8:22 ΜΜ
Newsroom Published 13/07/2023
Share
5 Min Read
SHARE

Επιστημονικό Συμπόσιο και έκθεση ζωγραφικής στη Ζαγορά, έκθεση μικροναυπηγικής στη Σκόπελο και πολιτιστική εκδήλωση στο Ριζόμυλο είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Συγκεκριμένα από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2023 με πρωτοβουλία της Εταιρείας Γραμμάτων και τεχνών Πηλίου και σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στη Ζαγορά, επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: Πήλιο – Άγιον Όρος, μία διαρκής σχέση αιώνων». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να εισφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους επιστήμονες, κληρικοί και διάφοροι πολίτες που θα ομιλήσουν για τις σχέσεις των δύο τόπων.

Παράλληλα με το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί έκθεση της Αγιορείτικης Εστίας με έργα ζωγραφικής του Βρετανού καλλιτέχνη Tim Vyner.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16/7 στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ώστε όχι μόνο οι κάτοικοι του Πηλίου αλλά ιδίως οι νέοι και κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά να έχει την ευκαιρία να κατανοήσει κορυφαία στοιχεία της πνευματικής ιστορίας του τόπου.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

Στις 15 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η Διάπλαση» στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση «Σεργιάνι στην Ελληνική Παράδοση» με παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών και αναβίωση ηθών και εθίμων της τοπικής μας παράδοσης από χορευτικά συγκροτήματα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και προβολή της Ελληνικής Παράδοσης και η ευαισθητοποίηση των θεατών στις αξίες των ηθών, εθίμων, τραγουδιών και χορών του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, ντόπιους αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής με ελεύθερη είσοδο.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό, Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η Διάπλαση» και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στις 15 Ιουλίου 2023 ξεκινά στη Σκόπελο έκθεση ξύλινων ομοιωμάτων πλοίων με τίτλο «Σαν καλοτάξιδο σκαρί» στην οποία θα παρουσιάζεται η εξέλιξη της ξυλοναυπηγικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τριάντα ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής θα «ταξιδέψουν» από την Καλαμάτα στη Σκόπελο ενώ παράλληλα φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων αυτών θα συμπεριληφθούν σε ένα λεύκωμα που θα εκδοθεί και θα διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης προβλέπεται να διοργανωθούν ομιλίες, προβολή βίντεο με θέμα τους ταρσανάδες, τη μεθοδολογία και την ιστορία της ξυλοναυπηγικής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νησί της Σκοπέλου και σεμινάριο μικροναυπηγικής για τα πρώτα βήματα της κατασκευής ενός ομοιώματος πλοίου. Το κοινό της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να μυηθεί στις τεχνικές και τα μυστικά της ξυλοναυπηγικής, μέσω της μικρο-ξυλοναυπηγικής και να γνωρίσει την πλούσια παράδοση του τόπου μας στον τομέα αυτό.

Ο δημιουργός της συλλογής αυτής, η οποία παρουσιάζει όλη τη ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξή της από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα είναι ο Σκοπελίτης αυτοδίδακτος λαϊκός καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Σοφικίτης, ο οποίος ζει στην Καλαμάτα και έργα του οποίου έχουν εκτεθεί και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια. Σκοπός της έκθεση, η οποία απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας με ελεύθερη είσοδο, είναι μεταξύ άλλων η προστασία και η ανάδειξη της ναυπηγικής πολιτισμικής κληρονομιάς στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και η ευαισθητοποίηση και εκμάθηση της τέχνης της ξυλοναυπηγικής (ή παραδοσιακής ναυπηγικής) στους νέους που θα ενδιαφερθούν και θα πιστέψουν στην αξία της διαιώνισής της.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και ο Δήμος Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ_ΔΩΡΟΘΕΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Προπονητής στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ο Γ. Κοσμάτος
Επόμενο Μέγιστη 38,8 στον Βόλο με δείκτη θερμότητας 42°C και πρόγνωση για 40αρι την Παρασκευή

Δημοφιλέστερα

Προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Από σήμερα οι αιτήσεις
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?