• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: ΔΥΠΑ: Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ για στήριξη του πρώτου μισθού 25.000 νέων – Αιτήσεις από 7/6
Share

09/05/2025 09:12

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ για στήριξη του πρώτου μισθού 25.000 νέων – Αιτήσεις από 7/6

Last updated: 2024/06/06 at 7:31 ΜΜ
Newsroom Published 06/06/2024
Share
5 Min Read
SHARE

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου που αφορά το μισθό 25.000 νέων εργαζομένων στην πρώτη τους δουλειά. Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών», ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. 

Contents
Γυναίκες, επανένταξη, συντάξειςΟι ωφελούμενοι Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Υπουργείο Εργασίας. Με 200 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμε τον μισθό 25.000 νέων, στις πρώτες τους δουλειές. Με το “Πρόγραμμα Προεργασία” νέοι έως 29 ετών θα βρουν δουλειά και θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική προϋπηρεσία. Η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο», είπε η υπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης (6/6) σε επιχείρηση που έχει αξιοποιήσει προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Γυναίκες, επανένταξη, συντάξεις

«Οι δράσεις μας και οι πολιτικές που υλοποιούμε δεν περιορίζονται μόνο στους νέους. Με στοχευμένα προγράμματα», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «κάνουμε ορατούς στην αγορά εργασίας χιλιάδες συμπολίτες μας με την ένταξη και επανένταξη των γυναικών, των ευάλωτων ομάδων, των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, ιδιαίτερα της ηλικιακής ομάδας 55-67 ετών. Ορατοί έγιναν και οι 100.000 και πλέον εργαζόμενοι – συνταξιούχοι που αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους παρέχουμε να λαμβάνουν στο ακέραιο τη σύνταξή τους».

Μιλώντας για το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, η Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε: «Αποτελεί την απάντησή μας στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και έμπρακτη στήριξη στους νέους που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης (NEETs). Μια ομάδα που είναι αναλογικά μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το χάσμα θα το γεφυρώσουμε, γι’ αυτό φέτος αποφασίσαμε να αυξήσουμε κατά 10.000 τους ωφελούμενους, να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό και να απευθυνθούμε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας».

«Οι επιχειρήσεις με μηδενικό κόστος», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «μπορούν να απορροφήσουν έως 20 ανέργους. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού το τελευταίο τρίμηνο πριν την υποβολή των αιτήσεων».

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο συνάντησης που είχε, μαζί́ με τον Διοικητή́ της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με ωφελούμενη του προγράμματος προεργασίας και με εκπροσώπους της εταιρείας που έχει αξιοποιήσει τα προγράμματα.

Οι ωφελούμενοι

Στην επιχείρηση απόκτησαν επαγγελματική εμπειρία μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ 5 ωφελούμενοι:

«Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευτυχία Μ. προσελήφθη με το προηγούμενο πρόγραμμα προεργασία και, μετά την ολοκλήρωσή του, συνεχίζει να εργάζεται στην επιχείρηση με σύμβαση έως τον Ιούλιο.

Η Κωνσταντίνα Ι. ήταν ωφελούμενη προγράμματος προεργασίας της ΔΥΠΑ σε άλλη εταιρία και, από την 1η Φεβρουαρίου, εργάζεται στην επιχείρηση.

Ακόμη τέσσερις ωφελούμενοι του προηγούμενου προγράμματος απέκτησαν προϋπηρεσία στη συγκεκριμένη επιχείρηση και οι τρεις από αυτούς συνεχίζουν την επαγγελματική τους πορεία σε άλλη εταιρεία».

Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών», ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. Ωφελούμενοι είναι 25.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ)

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, είπε: «Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη δράση του νέου ΕΣΠΑ στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Όπως όλα τα προγράμματα νέας γενιάς που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, σχεδιάστηκε με γνώμονα την προώθηση στην απασχόληση για όσους αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια ένταξης στην αγορά εργασίας, με προτεραιότητα στους νέους. Η νέα αυτή δράση δίνει τη δυνατότητα σε νέους έως 29 ετών, που δεν έχουν προϋπηρεσία, να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.

Μέχρι σήμερα, έχουμε υλοποιήσει 4 αντίστοιχα προγράμματα με μεγάλη επιτυχία μέσω των οποίων περισσότεροι από 33.000 άνεργοι νέοι είχαν την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε αντίστοιχες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Συνεχίζουμε μεθοδικά τις παρεμβάσεις μας, ώστε να διευκολύνουμε τους νέους να βρίσκουν ποιοτικές δουλειές και να σχεδιάζουν την επαγγελματική πορεία που οραματίζονται και παράλληλα, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που χρειάζονται νέο, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Παραμένει σταθερή μας προτεραιότητα η υλοποίηση αποτελεσματικών ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης».

CNN Greece 

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΝΕΡΓΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΔΥΠΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μελέτη διαΝΕΟσις: Πώς κρίνουν οι Έλληνες την Ευρώπη- Ποια η άποψη για τους ξένους ηγέτες
Επόμενο Άμεση ανταπόκριση Μητσοτάκη στο κάλεσμα Μπέου για επίσπευση χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΜΒ – Έγιναν οι συνδέσεις με τις πηγές Καλιακούδα

Δημοφιλέστερα

Προκαταρκτική εξέταση για τα εγκαύματα 4χρονου σε παιδικό σταθμό του Βόλου
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?