Αρχίζει σήμερα (15/5), στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού», η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος με tracker σε κάθε ασθενή, που θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί κάθε ασθενής και όλες τις «στάσεις» που χρειάζεται να κάνει κατά την παρουσία του στο ΤΕΠ και με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Τάσος Γρηγορόπουλος, Διοικητής του Ευαγγελισμού.
Μειώνονται οι ουρές
Όπως και υπογράμμισε στον Θάνο Σιαφάκα, «Όντως σήμερα που είναι η γενική μας εφημερία, μετά τις δύο και μισή θα ξεκινήσει το ηλεκτρονικό σύστημα με το βραχιολάκι, όπου ο κάθε πολίτης που θα προσέρχεται θα φοράει αυτό το βραχιολάκι, το οποίο θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία του και ταυτόχρονα θα έχει και τον αριθμό προτεραιότητάς του και της σειράς που περιμένει για να εξετασθεί στα ιατρεία. Επίσης, θα προμηθεύεται και ένα QR code το οποίο σκανάροντάς το θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να δει τον χρόνο αναμονής στο ιατρείο που περιμένει. Θα μπορεί να βλέπει τη σειρά του στην αναμονή, το νούμερό του δηλαδή, πράγμα που θα του επιτρέπει κιόλας-που λέει ο λόγος, να πάει και για ένα καφέ, αν δεν είναι κάτι σοβαρό και να περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά του, πράγμα που αποσυμφορίζει επίσης και τα ιατρεία μας και μειώνονται και οι ουρές».
Επεμβαίνουμε με καθοριστικό τρόπο σε περιστατικά που είναι σούπερ επείγον
Και συμπλήρωσε «Τα χρώματα είναι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και να διευκρινίσουμε ότι είναι ένα χρώμα. Από κει και πέρα, όταν ο ασθενής προσέλθει στη διαλογή, εκεί γίνεται ανάλογα τη βαρύτητα της κατάστασής του. Του δίνεται, ας το πούμε, ένα από αυτά τα χρώματα (πέντε), το οποίο προσδιορίζει τη βαρύτητα της κατάστασής του. Ο κάθε πολίτης λοιπόν, οφείλει να πάρει έναν αριθμό προτεραιότητας με το QR code του και στη συνέχεια καταγράφονται στο γραφείο κίνησης, όλα τα στοιχεία του, το ΑΜΚΑ του και οτιδήποτε άλλα δημογραφικά στοιχεία χρειάζονται όπου και εκεί του δίνουμε εμείς, εκτυπώνουμε την ίδια στιγμή ένα βραχιολάκι το οποίο το φοράει στο χέρι του (…). Και εμείς ως διοίκηση θα μπορούμε να παρακολουθούμε την κίνηση στα ιατρεία, να παρακολουθούμε τους χρόνους αναμονής, να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται και αν δούμε ότι υπάρχει κάποια μεγάλη καθυστέρηση, πάντα προς όφελος του πολίτη». Όσο για το τι θα γίνεται με τον ασθενή, με έναν πολίτη σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης, επισήμανε χαρακτηριστικά το εξής «Εκεί πρέπει εμείς ως διοίκηση να παρέμβουμε, να βρούμε τα αίτια της καθυστέρησης. Μπορεί ο μεγάλος χρόνος αναμονής εξέτασης να οφείλεται στο γεγονός ότι ο ασθενής ήθελε πολλές εξετάσεις. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που μπορεί να καθυστερήσει ένας ασθενής. Μπορεί να είναι και κάτι αναίτιο. Ακριβώς αυτό το σύστημα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να παρέμβουμε τη στιγμή που πρέπει (…)».
Τέλος, δεν παρέλειψε να σημειώσει «Η κεντρική φιλοσοφία είναι πάντα ο πολίτης. Ο ασθενής που προσέρχεται να διευκολύνεται, όσον αφορά το χρόνο αναμονής του. Με την έννοια αυτό που σας είπα πριν ότι θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να το βλέπει. Και επίσης, δίνει και τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να παρεμβαίνουν όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις».
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
