Με ομόφωνη απόφασή της η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ διέγραψε το βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, μετά το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης απευθυνόμενος προς την κα Κωνσταντοπούλου την ώρα που ήταν στο βήμα έκανε ένα απαράδεκτο σχόλιο, λέγοντας: «κάνε κανένα παιδί».
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής, με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του ανέφερε ότι ο κ. Κυριαζίδης παραπέμπεται με το ερώτημα της διαγραφής στην επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι: «Σήμερα, την 7η Μαρτίου 2025 συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την Προεδρία του Πρόεδρου της, Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’αρ. 5/7.3.25 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης.
Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο κ. Δημήτριος Κυριαζίδης με την αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του εντός της Ολομέλειας της
Βουλής, επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης διαγράφεται από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
