Αποκαλυπτικές εικόνες για την χωροθέτηση ρεμάτων, για τις διαδρομές τους, τις λεκάνες απορροής (εκτάσεις από τις οποίες συγκεντρώνουν τα επιφανειακά ύδατα) και τις απολήξεις τους στους 3 χειμάρρους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας, περιλαμβάνει ο χάρτης με το υδρογραφικό δίκτυο της περιοχής, όπως είναι αναρτημένο στην ιστότοπο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ).
Τριάντα περίπου ρέματα αποτυπώνονται από την περιοχή του Αγ. Ονουφρίου, βορειοδυτικά του Κραυσίδωνα, μέχρι την οδό Λαρίσης, σε ένα μεγάλο τόξο περιμετρικά από Βόλο και Νέα Ιωνία.
Κανένα ρέμα δεν αποτυπώνεται να διασχίζει τον Περιφερειακό και να συνεχίζει στον αστικό ιστό, όπως δεν καταλήγουν και όλα σε Άναυρο, Κραυσίδωνα και Ξηριά…
Οι πλημμύρες σε Περιφερειακό Βόλου και ΕΠΑΛ Φυτόκου
Το υδρογραφικό δίκτυο αποτυπώνει 4 – 5 περίπου ρέματα από το Πανθεσσαλικό μέχρι τον κόμβο Μελισσατίκων, στο σημείο του Περιφερειακού με κατωφέρεια και πλημμυρικά φαινόμενα και στην κακοκαιρία Ντάνιελ.
Αποκαλυπτική είναι και η αποτύπωση ρέματος με μπλε γραμμή μέσα από το συγκρότημα του ΕΠΑΛ Φυτόκου, το οποίο υπέστη καταστροφικές ζημιές από την εισβολή τεραστίων ποσοτήτων νερών και φερτών υλών.
Στα ανατολικά του Κραυσίδωνα και μέχρι το Γορίτσα, αρκετά ρέματα καταλήγουν στον Άναυρο ή στην τάφρο πάνω από τον Περιφερειακό.
Από Γορίτσα μέχρι και Μελισσάτικα – Κάκκαβο, αποτυπώνονται στον χάρτη δεκάδες ρέματα με τη δημόσια συζήτηση για μέτρα αντιμετώπισης γεωλογικού και πλημμυρικού κινδύνου, να κυριαρχεί μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας Ντάνιελ.