Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, προβάλλεται για πρώτη φορά το θρυλικό ντοκιμαντέρ «Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος» σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, πενήντα χρόνια μετά την αρχική του δημιουργία σε νέα κόπια από τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ.
Πολλές οι ωραίες ιστορίες αποκαλύφθηκαν απόψε με αφορμή την προβολή της ταινίας «Χαίρω πολύ Σαββόπουλος». Αποκαλύφθηκε μια πολύ ωραία φιλία του σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, που είχαν γνωριστεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στη μπουάτ στο Κύτταρο, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσίασε την τη μουσική παράσταση Θίασος Σκιών.
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Λάκης Παπαστάθης για τον Διονύση Σαββόπουλο, με τη συμμετοχή της Σωτηρίας Μπέλλου, της Δόμνας Σαμίου και της Στέλλας Γαδέδη για λογαριασμό του ΕΙΡΤ, με το οποίο «συστήθηκε» ο νεαρός ακόμη Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός στο κοινό της ελεύθερης τηλεόρασης μετά τη δικτατορία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ, Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα» και διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, το Athens Open Air Film Festival, που επιμελήθηκε την προβολή σαν «θερινό σινεμά» και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ που ψηφιοποίησε την ταινία από το φιλμ.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
