• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μποσγανά: «Να γεμίσει το γήπεδο στο EuroBasket Γυναικών»
Share

17/05/2025 10:14

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μποσγανά: «Να γεμίσει το γήπεδο στο EuroBasket Γυναικών»

Last updated: 2025/05/17 at 12:53 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 17/05/2025
Share
5 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι δηλώσεις της Έλενας Μποσγανά:

«Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή για μένα γιατί ήταν κάτι που δεν περίμενα και είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπούσα τη χώρα μου σε ένα τόσο καλό πανεπιστήμιο. Ανυπομονώ να νιώσω το ίδιο και εδώ. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος, να γεμίσει το γήπεδο, να έρθουν παιδάκια, και σίγουρα θα είναι συγκινητική η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου»

Κάπου ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, κάπου ανάμεσα στο πριν και το μετά, έχουμε το τώρα. Η Έλενα Μποσγανά έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής, και προσπαθεί εκ νέου εξοικειωθεί με το διαφορετικό μπάσκετ από ήπειρο σε ήπειρο. Το μπάσκετ είναι και η μοναδική διαφορά, αφού από την ομάδα νιώθει ότι δεν αποκόπτεται ποτέ.

«Ήταν στενάχωρο που δεν μπορούσα να είμαι μαζί στους αγώνες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωθα τόσο μακριά από την ομάδα. Έβλεπα τα ματς κι ένιωθα ότι βρίσκομαι κοντά, μιλούσα με όλα τα κορίτσια, ήξερα το πλάνο, οπότε έστω κι από μακριά ένιωθα ότι ήμουν δίπλα τους», θα πει για τις αναμετρήσεις στα «παράθυρα», όταν και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την προσπάθεια, με μια στιγμή και έναν αστερίσκο να συμπληρώνει την τοποθέτησή της. Τη στιγμή που έκοψε τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα στην Τσεχία. Τη στιγμή που τραυματίστηκε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου. «Έκλεισα το παιχνίδι, δεν είδα τη συνέχεια. Δε μπορούσα. Το είδα μετά από πολλές μέρες. Είμαι σίγουρη ότι η Άννα Νίκη θα επανέλθει. Έχει αυτή την ηρεμία, αυτή την στοχοπροσήλωση και είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια χαρά».

Η Έλενα ολοκλήρωσε την τετραετή της φοίτηση στο πανεπιστήμιο πριν μερικές εβδομάδες. Δρόμο τον οποίο έχουν διαβεί και αρκετές συμπαίκτριές της, σχεδόν μια δεκάδα. Πάντρεμα αμερικάνικης με ελληνική νοοτροπία, πάντρεμα επαγγελματισμού και συναισθήματος… «Έχει σίγουρα σημασία ότι είμαστε αρκετές παίκτριες που έχουμε περάσει χρόνια σε κολέγια. Στην Αμερική μαθαίνεις πώς να λειτουργείς σε μια ομάδα, μαθαίνεις να βάζεις τον εαυτό σου πίσω από την ομάδα, μαθαίνεις να έχεις ενέργεια και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς σε κάθε προπόνηση, και νιώθω ότι αυτό φαίνεται στις προπονήσεις μας».

Για την ίδια από ‘δω και πέρα, οι προκλήσεις είναι δύο. Η πρώτη είναι ο ρόλος της. Προερχόμενη από δύο σεζόν που είχε μεγαλύτερο ρόλο και ηγετική παρουσία στο Stanford, θέλει να βρει τον τρόπο να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. «Σίγουρα είμαι έτοιμη. Είμαι πάντα έτοιμη για ό,τι με χρειαστεί και μου ζητηθεί από τον προπονητή. Στο πρώτο μου ευρωμπάσκετ είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με το τελευταίο, οπότε πάντα εξαρτάται από την ομάδα και από τον προπονητή και το τι θέλει από μένα. Εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», απαντάει για την δική της αγωνιστική ανάπτυξη από το 2023 ως και σήμερα και έπεται η συνέχεια.

Το επαγγελματικό της μέλλον, με την Εθνική ομάδα να φαντάζει ως ο ιδανικός προθάλαμος επώασης. «Είναι ένα πολύ καλό μεταβατικό στάδιο για μένα, γιατί καταρχάς θα παίξω ευρωπαϊκό μπάσκετ, σε σχέση με το αμερικάνικο που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια, οπότε σίγουρα θα με βοηθήσει. Πάντα νιώθω ότι βελτιώνομαι μέσα από την ομάδα, οπότε νιώθω ότι είναι ένα καλό μονοπάτι και ειδικά σε μια ομάδα που συνδυάζεται ο επαγγελματισμός και το συναίσθημα».

Συναίσθημα… Ιδανική πάσα για την τελευταία ερώτηση και γιατί πάντα ο επίλογος μοιάζει με τον πρόλογο, με τον ίδιο τρόπο που σχεδόν κάθε τέλος μοιάζει με την αρχή.

Έλενα, τι θα σε έκανε να κλάψεις στο Ευρωμπάσκετ; «Να δω την ομάδα να πετυχαίνει, να δω τις συμπαίκτριές μου να πετυχαίνουν. Είναι κόποι πολλών χρόνων, τα κορίτσια έχουν περάσει δύσκολες στιγμές στην καριέρα τους – όπως και εγώ έχω περάσει δυσκολίες – και είναι το ιδανικό χρονικό σημείο να ανταμειφθούν οι κόποι μας».//ΓΡ

@Photo Credits: ΙΝΤΙΜΕ

The post Μποσγανά: «Να γεμίσει το γήπεδο στο EuroBasket Γυναικών» appeared first on www.ertsports.gr.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νοσηλευτικό προσωπικό ζητά η κλινική Άνασσα – Δείτε τις ειδικότητες
Επόμενο Άνω Λιόσια: Μαφιόζικο χτύπημα σε βάρος μέλους της εγχώριας μαφίας – Τον έσωσε το θωρακισμένο όχημά του

Δημοφιλέστερα

Αυξημένοι κατά 92% οι έλεγχοι κατά την πασχαλινή περίοδο 2025 – Εντοπίστηκαν 218% παραπάνω παραβάσεις
17/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?