• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα περισσότερα έργα στον Δήμο Ν. Πηλίου
Share

13/05/2025 19:00

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα περισσότερα έργα στον Δήμο Ν. Πηλίου

Last updated: 2023/05/01 at 7:43 ΜΜ
Newsroom Published 22/04/2023
Share
4 Min Read
SHARE

Αυτοψία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Κατά τη συνάντησή της με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα της κατασκευής των πεζοδρομίων στα Καλά Νερά, τα έργα που αφορούν την κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και του πεζοδρομίου στο κέντρο της Αργαλαστής, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και στο έργο κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Πλατανιά που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Αυτή την περίοδο στο Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (ασφαλτικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (τεχνικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ, το έργο της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου του Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 7,9 εκατ. Ευρώ, η κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και αποκατάσταση πεζοδρομίου στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 74.000,00 Ευρώ και το έργο συντήρησης και σήμανσης σε μονοπάτια του Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 300.000 Ευρώ.

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται τα έργα της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Καλά Νερά με προϋπολογισμό 3.557.489,43 Ευρώ και 3.728.609,43 Ευρώ, αντίστοιχα, ενώ σε προδιαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το έργο της φωτοσήμανσης για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, στα πλαίσια της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ο Δ. Νοτίου Πηλίου προσφάτως σύναψε σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε τρεις διασταυρώσεις του Δήμου προϋπολογισμού 750.000 Ευρώ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα ενίσχυσης οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Νοτίου Πηλίου, όπου μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις συνολικού μήκους 6,3 χλμ στους δρόμους Προμύρι – Κατηγιώργης και Κόττες – Τρίκερι, που εντάσσονται στο έργο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Νότιο Πήλιο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ. Προσφάτως ολοκληρώθηκε η κατασκευή της τριγωνικής τάφρου κατά μήκους της Ε.Ο. Κορώπι-Μηλιές και η κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης και των αντιπλημμυρικών έργων στη Λαμπινού.   Στα πλαίσια του έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ασφαλτοστρώθηκαν επίσης τα τμήματα Κάτω Λεχώνια, Άνω Λεχώνια, δρόμος για Πλατανίδια, είσοδος Μαλάκι, στροφές Γατζέας, παραλία Γατζέας, τμήματα της Ε. Ο. Ξυνόβρυσης – Ποτιστικά, τμήματα της οδού Μηλίνας – Τρίκερι καθώς και εντός του οικισμού Τρικερίου, ενώ στα πλαίσια του έργου αποκατάσταση ζημιών από Θεομηνίες στο οδικό δίκτυο ασφαλτοστρώθηκαν τα τμήμτα της Ε.Ο. Μηλιές, από διασταύρωση Μηλεών προς Καλαμάκι, Νεοχώρι, Μηλιές – Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Δημήτριο – Μούρεσι, Αργαλαστή – Νεοχώρι, Λαύκος – Πλατανιάς.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα ασφαλτόστρωσης στους χώρους στάθμευσης στο Λεφόκαστρο και τον Κάλαμο, το έργο συντήρησης και επισκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρο Cern στο Νεοχώρι, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο προμήθειας και αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Γατζέας.

Τέλος συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων στην περιοχή καθώς και οι διαδικασίες για την οριοθέτηση- διευθέτηση του ρέματος Χαλόρεμα στον Πλατανιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους, τον πολιτισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό για νέα έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.»

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: Βόλος, ΕΡΓΑ, ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ_ΔΩΡΟΘΕΑ, ΝΟΤΙΟ_ΠΗΛΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τα δρομολόγια του “Μουτζούρη” στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές – Άνω Λεχώνια
Επόμενο Σύλληψη 42χρονης Μολδαβής οδηγού στον Βόλο με ένδειξη αλκοτέστ 2 και όριο 0,25 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο

Δημοφιλέστερα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη από επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου της Μαγνησίας για ΑΦΜ και τραπεζοκαθίσματα
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?