
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή Christopher Street Day (CSD) στο Βερολίνο, οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Η αστυνομία έχει δημοσιεύσει φωτογραφία του Abdul Ballout, 21 ετών, ο οποίος καταζητείται για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις 22:00.
Ανταπόκριση – Βερολίνο
Η αναζήτηση του Abdul Ballout έχει επεκταθεί σε όλα τα σύνορα της Γερμανίας, ενώ οι αρχές εξετάζουν και την ύπαρξη πιθανού συνεργού, ο οποίος παραμένει άγνωστος.
Από την επίθεση με αυτοκίνητο βαν σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν 16 άτομα, με ορισμένους τραυματίες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο φερόμενος ως δράστης είναι 21χρονος Γερμανός πολίτης λιβανέζικης καταγωγής, γεννημένος στο Βερολίνο το 2005. Σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα όπως πρόκληση σωματικής βλάβης και εκβιασμό. Είχε επίσης μεταφερθεί τον περασμένο Μάιο σε δομή κράτησης ανηλίκων.

Την Κυριακή, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα του υπόπτου στην οδό Bissingzeile, στην περιοχή Tiergarten. Ο Ballout διέμενε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία Potsdamer Platz, από όπου είχε περάσει η παρέλαση του Christopher Street Day με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.
Το σημείο της επίθεσης στο Ahornsteig βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την κατοικία του.
Πάνοπλοι αστυνομικοί, άνδρες ειδικών δυνάμεων και ιατροδικαστές έκαναν έρευνες στο κτίριο όπου διέμενε ο ύποπτος, ενώ εξετάστηκαν επίσης η ευρύτερη περιοχή του Tiergarten με τη χρήση θερμικών καμερών. Ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ελέγχους για εκρηκτικά, καθώς και στο λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Η αστυνομία ερεύνησε ακόμη ένα δεύτερο διαμέρισμα στην περιοχή Schöneberg του Βερολίνου, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπίσει κάποιον.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Abdul Ballout και τη διαλεύκανση της επίθεσης συνεχίζονται.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.