• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ανοίγει η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες
Share

27/10/2026 20:01

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες

Last updated: 2026/10/27 at 6:56 ΜΜ
Newsroom Published 27/10/2026
Share
4 Min Read
Ανοίγει η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες
SHARE

Ανοίγει η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 27, ωστόσο παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο EΡTnews και την εκπομπή «Ευθέως», επανέφερε το σενάριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, με τη Χαριλάου Τρικούπη να το απορρίπτει κατηγορηματικά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε τροχιά περιοδειών κινούνται οι πολιτικοί αρχηγοί αναδεικνύοντας τις δικές τους πολιτικές προτεραιότητες. Στη Δράμα βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας στο επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη και το δημογραφικό. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της περιφερειακής ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρξει ένα άλλο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια και παραγωγή».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την φοροδιαφυγή και ζητώντας την προστασία των εργαζομένων στις ελεγχόμενες εταιρείες: «Οι μεγαλοστομίες του κ. Μητσοτάκη ότι θα συγκρουστεί με τα μεγάλα ψάρια και θα πατάξει τη φοροδιαφυγή είναι τουλάχιστον εξοργιστικές.
Να αφήσει λοιπόν τα μεγάλα λόγια και να δώσει τώρα λύση που να διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο είχε η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, με επίκεντρο κοινωνικά ζητήματα: «Είχαμε την ευκαιρία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους, τη στεγαστική κρίση, την ανισότητα, τις αδικίες».

Με φόντο τις συνεργασίες κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το φυτίλι άναψε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο EΡTnews: «Μία είναι η εκλογική αναμέτρηση και αυτή θα καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις. Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε είναι το ΠΑΣΟΚ, για να κάνεις συγκυβέρνηση πρέπει στα μείζονα θέματα να υπάρχει συμφωνία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στο ertnews radio 105.8, σχολίασε: «Όχι εννοούν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ στο μυαλό τους, που θέλουν να παραγγείλουν. Λοιπόν καλό είναι που έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία υπόθεση συνεργασίας. Θα κάνει καλό και στη Νέα Δημοκρατία να μείνει στην αντιπολίτευση, έχει υποστεί στα χέρια του κ. Μητσοτάκη μια αντιδημοκρατική μετάλλαξη.».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Ποιο ΠΑΣΟΚ όμως; Το ΠΑΣΟΚ που είχε μια θεσμική σοβαρότητα».

Την εκλογική συζήτηση «άναψε» και η εκτίμηση του υπουργού Υγείας για την ημερομηνία των εκλογών, που σύμφωνα με εκτίμησή του θα μπορούσε να είναι η 16 Μαΐου.

Σφοδρή κριτική στα σενάρια που άφησε ανοιχτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι: «Όσο για τις συνεργασίες, το έχει πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, διότι ποτέ δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει η Ελληνική Λύση με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση».

Τα κόμματα εντείνουν την πολιτική τους δραστηριότητα, με φόντο τις εκλογές του 2027.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μύττης

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα όλων των εποχών» Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα όλων των εποχών»
Επόμενο Χωριάτικο: Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, ο ρόλος των αχυρανθρώπων και η μαφία των παραλιών στη Ρόδο Χωριάτικο: Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, ο ρόλος των αχυρανθρώπων και η μαφία των παραλιών στη Ρόδο

Δημοφιλέστερα

Μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία για περιορισμό μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας την 28η Οκτωβρίου
Μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία για περιορισμό μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας την 28η Οκτωβρίου
27/10/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?