Σοβαρούς προβληματισμούς και ερωτηματικά ακόμη και για κίνητρα, έχει προκαλέσει στον δημόσιο διάλογο η στάση φορέων, πολιτικών προσώπων, συλλογικοτήτων κ.α., αναφορικά με την προωθούμενη από την MEDITERRANEAN GAS επένδυση για την κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου στον Σωρό, σε ερειπωμένη παλιά λατομική εγκατάσταση προς Κριθαριά.
Από την πορεία των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, προκύπτει πως η εταιρεία προχωράει όπως θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει στον σχεδιασμό της, χωρίς να “βλέπει” αντιδρώντες στον Βόλο και τη Μαγνησία, ψηφίσματα, ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις…
Αλλά και πάλι, όταν δόθηκε θεσμικά η ευκαιρία στους αντιδρώντες να εφαρμόσουν ψηφίσματα, να υλοποιήσουν αποφάσεις φορέων, συνελεύσεων κ.α. ενάντια στον σταθμό LNG στον Παγασητικό, να καταθέσουν αντιρρήσεις στη ΡΑΕ επί του αιτήματος τροποποίησης της αρχικής άδειας, υπήρξε μια περίεργη συλλογική αδράνεια…
Ούτε ένας (!) από όσους υποτίθεται ασχολούνται στοχευμένα και αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπήκε στον κόπο να συντάξει ένα κείμενο αντίρρησης και να αντικρούσει το αίτημα της εταιρείας να αλλάξει την χωροθέτηση από τα Πευκάκια στον Σωρό.
Οι δήθεν δικαιολογίες της απραξίας από ευφάνταστες έως γραφικές…
Άλλοι περίμεναν από την ΡΑΕ να τους στείλει την αίτηση της MEDITERRANEAN GAS για να ασκήσουν αντίρρηση, άλλοι ανέμεναν την MG να τους κοινοποιήσει το αίτημα, άλλοι για να κρύψουν τη ανυπαρξία τους βλέπουν συνωμοσίες, έλλειψη δημοσιότητας, διαφάνειας κ.α. λες και η ΡΑΕ έχει υποχρέωση να γνωρίζει ποιός στη Μαγνησία έχει έννομο συμφέρον κατά του σταθμού υγροποιημένου αερίου και …οφείλει να τον ειδοποιήσει για να υποβάλει ένσταση εντός 15 ημερών, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της αίτησης της MG στην επίσημη ιστοσελίδα της ΡΑΕ…
Αόρατοι για την ΡΑΕ, ανύπαρκτοι για την MG η οποία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια και σίγουρα δεν θα επέλεγε άλλο μέτωπο αντιδρώντων φορέων, έκθετοι όμως απέναντι σε όσους έχουν ήδη εντοπίσει κομματικά χαρακτηριστικά, εκλογικές στοχεύσεις, προσωπικές προβολές ενόψει δημοτικών εκλογών κ.α.
Ευτυχώς για την τοπική κοινωνία και την προοπτική του αγώνα κατά του LNG στον Παγασητικό, υπάρχει χώρος δράσης και ανθρώπινο στοιχείο με δυναμισμό.
Υπάρχει και χρόνος μετά τα καρναβάλια, τα ακόρεστα ζόμπι, τους κλόουν, τα φαντάσματα κ.α., να γίνει ανασύνταξη του μετώπου, με υγιείς, σοβαρές δυνάμεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.