Στην προεκλογική αντιπαράθεση, κυρίως για τις περιφερειακές εκλογές, επιχειρείτε να ενταχθεί το θέμα της λειτουργίας της λίμνης Κάρλα.
Ειδικοί του fb, πανεπιστήμονες του Insta, συνωμοσιολόγοι, γραφικοί δικαιωματιστές κ.α., αναλύουν, ερευνούν και αποφαίνονται, μοιράζοντας αναθέματα και ευθύνες, ένα βήμα πριν ανακοινώσουν και τις ποινές που επιβάλλουν…
Βούρκος, ψόφια ψάρια, νεκρές αγελάδες, εγκατάλειψη, αδράνεια, είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς κινδυνολόγων για προσωπικά εκλογικά οφέλη, αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλούν στον τόπο, στην οικονομία καθώς ουδέποτε θα κληθούν να καλύψουν τις οικονομικές ζημίες που προκαλεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας, κύκλο εργασιών κ.α.
Τα …κουκιά να αυξάνονται μέσα από την καταστροφολογία και ας διαλυθεί το κοινωνικό κίνημα που έπρεπε να είναι ισχυρό, διεκδικητικό για το όλον.
Τα περιθώρια όμως στενεύουν και η κλιματική κρίση δεν αναστέλλεται με ιστορίες και reels προεκλογικής διάρκειας και προσωπικού μικροπολιτικού κέρδους.
Η Πολιτεία όφειλε χθες να ασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ με την λίμνη Κάρλα, να αναθεωρήσει ξεπερασμένα από την κλιματική αλλαγή δεδομένα και να διαμορφώσει ένα νέο αειφόρο πλαίσιο λειτουργίας.
Η μείωση βροχοπτώσεων, η αύξηση της θερμοκρασίας και οι εξατμίσεις νερών, η μείωση των εισερχόμενων νερών στον ταμιευτήρα από έναν Πηνειό ο οποίος κάθε χρόνο έχει μειωμένες ροές κ.α., δεν φαίνονται για αστοχίες ενός τεχνικού έργου αλλά για δραματικές εξελίξεις των περιβαλλοντικών δεδομένων.
Με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στη λίμνη, λιγότερα από πέρυσι και την στάθμη να υποχωρεί την τρέχουσα θερινή περίοδο κάθε μήνα δύο εκατοστά, οριακά στο κόκκινο όριο, είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό κάποιοι να εγείρουν ερωτήματα γιατί δεν υλοποιείται στο σύνολό του ο αρχικός σχεδιασμός άρδευσης 100.000 στρεμμάτων όταν μέχρι σήμερα για 30.000 στρέμματα η ημερήσια μείωση του υδατικού αποθέματος ήταν 200.000 κυβικά μέτρα νερού.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με ειδικούς φορείς όπως Πανεπιστήμια κ.α., οφείλει με τη συνεργασία της ΕΕ, να κρατήσουν “ζωντανό” το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο και να αποδοθεί με ακόμη καλύτερες προοπτικές στις επόμενες γενιές.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(φωτογραφία Νικος Λευκαδιτης)
Δ.Α.