Την αισιοδοξία τους για την κατεργασία των εδαφών και τη δυνατότητα καλλιέργειας των πλημμυρισμένων εκτάσεων από τη φετινή χρονιά, εξέφρασε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που περιόδευσε στη Θεσσαλία, προκειμένου να προβεί σε μια πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη φυτική και ζωική παραγωγή από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα η Ομάδα των επιστημόνων αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπυρίδων Κίντζιο, Καθηγητή Βιοτεχνολογίας, Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφία Μαυρίκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας, Αριστείδη Μερτζάνη, Καθηγητή Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Δημήτριο Μπιλάλη, Καθηγητή Γεωργίας, Κωνσταντίνο Τσιμπούκα, Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας, Ελένη Τσιπλάκου, Καθηγήτρια Διατροφής Ζώων, Δημήτριο Τσιτσιγιάννη, Καθηγητής Φυτοπαθολογίας και Ηλία Ελευθεροχωρινό Καθηγητή Ζιζανιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την Ομάδα των επιστημόνων συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων Ελλάδος Δημήτρης Σοφολόγης και ο προϊστάμενος της ΔΑΟ ΠΕ. Λάρισας Δημήτρης Σταυρίδης.
Στην επαύριο των καταστροφικών πλημμυρών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αξιολογήσει τα μέχρι τώρα στοιχεία για την ποσοτική και ποιοτική διάσταση των ζημιών και θα κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινότητα του Γ.Π.Α. για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση του Θεσσαλικού κάμπου το ταχύτερο δυνατόν και στο βαθμό του εφικτού. Το πλαίσιο δράσεων αφορά όλες τις πτυχές του προβλήματος και προσδοκά να δώσει μία κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα του «τι μέλλει γενέσθαι», ενώ σύντομα θα υπάρξουν και οδηγίες καλλιεργητικών φροντίδων προς τους παραγωγούς.