Μια παραίτηση (;) κορώνα - γράμματα

Πρίν από 5 μήνες

Μια παραίτηση (;) κορώνα - γράμματα
Μια παραίτηση (;) κορώνα - γράμματαΣε ιστορία με επεισόδια εξελίσσεται η διαδικτυακή "συζήτηση" με σχόλια που προκάλεσε με ανάρτησή του στο fb ο ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γ. Ρήγας για το αν θα παραιτηθεί ή όχι από τη θέση του στο ΕΣΥ.

Ερμηνείες, σχόλια, αντιπαραθέσεις σε μια δημόσια παράθεση απόψεων και διάφορες προεκτάσεις, ακόμη και πολιτικές καθώς ο συγκεκριμένος ιατρός είχε πολιτευτεί με τον συνδυασμό του Δημάρχου Βόλου.

Σήμερα, μετά από δέκα περίπου ημέρες έρπουσας σεναριολογίας στο διαδίκτυο, κουραστικής για κάποιους, ενδιαφέρουσας για άλλους, ο κ. Ρήγας διευκρινίζει:

Μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις:

Πρωτον: η παραίτηση μου-αν τελικα το αποφασίσω-ειναι μια καθαρά προσωπική μου απόφαση.Και να φύγω εγω,το Νοσοκομείο θα συνεχίσει κανονικά την πορεία του.Αλοιμονο..Το να καταθέσεις ενα χαρτί στο Πρωτόκολλο ειναι κατι εντελως τυπικό.Η ουσια ειναι αν εχει κατι «σπάσει» μεσα σου και δεν έχεις πλέον το κίνητρο να υπηρετείς ενα σκοπό οπως έκανες μέχρι τωρα.
Επειδη κάποιοι συμπολίτες μας μάλλον δεν αντιλαμβανονται(η δε θέλουν να αντιληφθούν) τα όσα λεω θα τα ξαναπώ αλλη μια φορα: ουδεμία σχεση εχει η καταγγελία της Ασθενούς μου αυτή καθ’ αυτή με την πιθανή Παραίτηση μου.
Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να τα παρατάω στα δυςκολα.Δεν το έκανα ποτε και δε θα το κανω και τωρα.
Οι λόγοι που θα με αναγκάσουν πιθανως τελικα στην Παραίτηση ειναι όλοι αυτοί οι Φορείς-Άνθρωποι που τα τελευταια 11,5 Χρονια βάζουν συνεχώς εμπόδια στη δημιουργία Ογκολογικης Οντότητας στο Νοσοκομείο του Βόλου οπως αξίζουν οι Βολιώτες Καρκινοπαθεις.
Επι 11,5 χρονια η Πολιτεία το μόνο που κατάφερε ειναι να διορίσει μολις πριν απο ενα χρονο δεύτερο μόνιμο Ογκολόγο,οταν στον όμορο νόμο της Λάρισας υφίστανται δυο Ογκολογικες Κλινικές με πολλαπλά περισσότερους Ογκολογους και εμπειρία λειτουργίας σαν Τμήματα.Ειναι πολύ πιο αδικο απο ο,τι ακούγεται.Για ολους μας.Η καθημερινότητα για Ασθενείς Καρκινοπαθεις και Προσωπικο ειναι δυσβάσταχτη.
Ένας Οργανισμός του Νοσοκομείου που πηγαινοέρχεται στα Υπουργικά Γραφεία και εγω δεν ξερω ποσα χρονια.Υποσχεσεις επι υποσχέσεων.Κσι τελικα τιποτε δε γινεται.Ειναι πιο εξοργιστικό απ’ ο,τι ακούγεται.
Για την ουσία της Καταγγελίας της Ασθενούς πιστεύω πως κανω ο,τι καλυτερο μπορω και πως κανω καλα τη δουλεια μου.Οποιος το αμφισβητεί αυτο μπορει να το μου το αποδείξει.Αν πίστευα κατι αλλο για τον εαυτό μου θα πήγαινα στο Σπιτι μου.Επειδη πολλα ακούγονται και γράφονται θα συνιστούσα υπομονή.
Ενα αλλο που θα συνιστούσα στους «όψιμους» υπερασπιστές των Καρκινοπαθων Ασθενων που βρήκαν την ευκαιρία να ξιφουλκισουν εναντίον μου να ασχοληθούν πρώτα με την ανεπάρκεια τους στο συγκεκριμένο τομέα και μετα να με βάζουν στο στόμα τους γιατι μολύνουν το όνομα μου και την ιστορία μου.Ο Αγώνας των Καρκινοπαθων Ασθενων δε δίνεται σε «αποστειρωμένες» κοινωνικές εκδηλώσεις με γραφικό χαρακτήρα αλλα καθημερινά στον τοπο του Μαρτυριου αυτών που υποτίθεται πως τα συμφέροντα τους υποστηρίζουν.Και απο εκει ειναι απόντες πολύ καιρο τωρα.Τα χαιρετίσματα μου λοιπον και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

 

Άλλη ανάρτηση πριν δύο ημέρες:

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ

Συνάδελφε Παύλο

Με έκπληξη διάβασα σε μια ακομη απο τις πολλαπλές παρουσίες σου στα τοπικά ΜΜΕ την απορία σου για το «περίεργο» της πρόθεσης απο μέρους μου να παραιτηθώ απο το Νοσοκομείο του Βόλου.Πως δηλαδη μια καταγγελία μιας εκ των Ασθενων μου εναντίον μου πιθανως να ειναι τόσο σοβαρή που να με οδηγήσει στην έν λογω παραίτηση μου.
Ειλικρινά-και δεν ειναι η πρώτη φορα αλλωστε-δε δύναμαι να σε παρακολουθήσω.Αν τόσο πολύ σε απασχολούν τα κίνητρα για την πρόθεση παραίτησης μου,τι πιο απλό απο το να με ρωτήσεις ,να μάθεις απο εμένα τον ιδιο γιατι ωθουμαι σε αυτή την απόφαση.Υποθετω αν και έχουν περάσει πανω απο δυο χρονια απο την τελευταια φορα που με αναζητησες στα πλαίσια της προεκλογικής σου εκστρατείας πως θυμάσαι που βρίσκεται η Μονάδα Χημειοθεραπείας.Επισης υπάρχει το τηλεφωνο και τόσοι αλλοι τρόποι.Δε διάλεξες ομως κανέναν απο αυτούς.Επελεξες κατα την προσφιλή σου συνήθεια τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ,με σκοπό αυτο που μόνο έχεις στο μυαλό σου:τον εντυπωσιασμό και τη δημιουργία θετικου κλίματος στην κοινωνία για το προςωπο σου και αρνητικού για οποιον διανοηθει να σου εναντιωθεί.Ενα επικοινωνιακό παιχνιδακι που πλέον εμαθες να το παίζεις στα δαχτυλα(είχες και καλούς φίλους-δασκάλους).Ομως πλέον σε πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες.Απλα και αυτές βαριούνται να σηκωθούν να σε κυνηγήσουν.
Η εποχή της παντοκρατορίας σου,που συναποφασιζες τις τύχες του Νοσοκομείου,όντας ουσιαστικά άτυπο μέλος της Διοίκησης,απεμπολώντας το βασικό Συνδικαλιστικό σου ρόλο έχουν,ευτυχως,περάσει πλέον ανεπιστρεπτί.Πλεον δεν ξημεροβραδιαζεσαι στο Γραφειο του Πρώτου Ορόφου του Καινούργιου Νοσοκομείου.
Ειμαι ο τελευταίος Ανθρωπος που θα διανοουμουν καν να απαγορεύσω στον οποιονδήποτε Ασθενή να εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς το προςωπο μου.
Οι λόγοι Παύλο που πιθανως τελικα θα με οδηγήσουν στην παραίτηση δεν ειναι το αυτονόητο δικαίωμα οποιουδήποτε να με καταγγείλει.
Αυτο που μου προκαλεί ομως τεράστια εντύπωση ειναι το ξαφνικο ενδιαφέρον σου για τους Ασθενεις.Πρεπει να το απέκτησες πρόσφατα καθώς πριν απο απο τρία χρονια,οταν το Νοσοκομείο του Βόλου αρνούταν τη ΧΜΘ σε Καρκινοπαθεις,με πρόσχημα την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης,αν και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Βόλου,εξαντλησες τα θεσμικά σου καθήκοντα και τα φιλάνθρωπα αισθήματα σου στο ρόλο του διαδρομιστη ενώ είχες το δικαίωμα να ασκήσεις ενεργο διερευνητικο και ελεγκτικό ρόλο.Το γιατι το απέδειξε η συνέχεια.Υποταγη και φιλια.
Αν θέλεις πραγματικα λοιπον να μάθεις τους λογους της πιθανής παραίτησης μου,μπορεις να τους μάθεις απο κοντα.Προφανως ομως δεν το θέλεις.Καλη τηλεοπτική καριέρα σου εύχομαι.

 

Η πρώτη ανάρτηση, 21 Μαίου

Οι κύκλοι στη σύντομη ζωή μας κάποια στιγμη κλείνουν.
Ευχαριστω απο καρδιάς όσους βρέθηκαν κοντα μου αυτα τα σχεδόν 11,5 χρονια αδιάλειπτης παρουσίας μου στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Επειδη ομως πανω απο ολα μετράει η Υγεια η δικη μας και των δικών μας Ανθρωπων αλλα και η αξιοπρέπεια μας,κάποια στιγμη και αφού εχουμε υποστεί πολλα εξ’ αιτιας των παραλείψεων άλλων,ειμαςτε υποχρεωμένοι να λάβουμε επώδυνες και δύσκολες αποφάσεις οπως η σημερινή.
Οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν εν καιρω.Και ειναι πολλές αλλα πολύ σημαντικές.
Ευχαριστω και πάλι και ζητω συγνωμη όσους έβλαψα άθελα μου.Δεν το έκανα απο πρόθεση.

 

 


TAGS: | Ρήγας
-
Μαραβέγιας: Ανέξοδοι παλικαρισμοί Χαυτούρα 2020-09-04 10:53:00 AM
Μαραβέγιας: Ανέξοδοι παλικαρισμοί Χαυτούρα Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκου Χαυτούρα για το θέμα του μοριακού αναλυτή στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ
Γενέθλια στο Υπ. Οικονομικών για τον 40ρη Χρ. Τριαντόπουλο 2020-08-20 08:52:45 PM
Γενέθλια στο Υπ. Οικονομικών για τον 40ρη Χρ. Τριαντόπουλο Στις επάλξεις, στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών, ανήμερα των γενεθλίων του ο Γεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top