Οριοθετήθηκαν τα θέματα και η μεθοδολογία των κομμάτων μέχρι τις κάλπες

Πρίν από 23 ημέρες

Οριοθετήθηκαν τα θέματα και η μεθοδολογία των κομμάτων μέχρι τις κάλπεςΟριοθετήθηκαν τα θέματα και η μεθοδολογία των κομμάτων μέχρι τις κάλπεςΜετά το άνοιγμα της Βουλής και το ξεκίνημα με τις κόντρες των πολιτικών αρχηγών, άνοιξε στην ουσία η μακριά προεκλογική περίοδος των 8-9 μηνών.

Όμως όσοι είχαν το κουράγιο να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων και ξέρουν να διαβάζουν πολιτικά την ρητορική, τις κινήσεις του σώματος και τις κορώνες των ομιλιών, καταλαβαίνουν και την μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν τα κόμματα μέχρι τις κάλπες.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει την κοινωνία είναι η ακρίβεια ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις που προκαλεί η τιμή της ενέργειας και ιδιαίτερα του Φυσικού αερίου.

Θα κρατηθεί υψηλά η στάση του  Ερντογάν, γιατί συμφέρει την Κυβέρνηση και γιατί θα υπάρχουν εξελίξεις που θα καθορίσουν τις μελλοντικές γεωστρατηγικές αποφάσεις, αφού η Κύπρος και η Τουρκία έχουν εκλογές στο ίδιο διάστημα.

Έτσι ο Έβρος, το μεταναστευτικό,  τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, η οριοθέτηση του Αιγαίου και το Κυπριακό, θα κρίνουν και τα μελλοντικά συμμαχικά κυβερνητικά σχήματα..μετά τις εκλογές.

Ο κορονοϊός έχει μπει σε ‘’καλούπια’’, μπορεί να έχει εξάρσεις αλλά είναι ελεγχόμενες. Εξ άλλου υπάρχει αρκετή  εμπειρία στην κοινωνία για να ξεχωρίζει τις αναγκαίες ενέργειες, από τις καθοδηγούμενες φοβίες ώστε να πουληθούν και άλλα εμβόλια..

Οι υποκλοπές θα ατονήσουν… αφού δεν είναι κυρίαρχο θέμα στους ψηφοφόρους. Θα  το συντηρεί κατά κύριο λόγο ο Ανδρουλάκης και ο Τσίπρας θα τον σιγοντάρει για να τον εγκλωβίσει πολιτικά.

Και για τους γνώστες της ουσίας...η ‘’υπόθεση’’ αναταράξεις στη Ν.Δ, είναι ‘’ενδοοικογενειακή’’ και αφορά μεγάλα εφοπλιστικά συμφέροντα  καθόσον μια ‘’οικογένεια’’ θεωρεί ότι αδικείται, έχει νεύρα και το δείχνει..

Η εκλογική όμως μέθοδος της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει γνωστή  σταθερή και κλασική.  Θα ξεκινήσει με παροχές κυλιόμενες  που θα εξαγγελθούν στην ΔΕΘ.. αλλά θα υλοποιηθούν με τον καινούργιο χρόνο ώστε τα μετρητά των υπαλλήλων,  των συνταξιούχων  και των χαμηλόμισθων.. να είναι ζεστά!!

Παράλληλα θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε όταν οι εκλογές είχαν προοπτική Σεπτεμβρίου.. Δηλαδή βασικοί Υπουργοί θα περιοδεύουν τις εκλογικές περιφέρειες μαζί με 3-4 Γενικούς Γραμματείς και θα ικανοποιούν όλα τα αιτήματα της περιοχής

Στις μονοεδρικές και τις δύσκολες θα πηγαίνει ο  ίδιος ο Μητσοτάκης

Στόχος να διατηρήσει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ  στα ίδια  ποσοστά των προηγούμενων εκλογών .

Η πόλωση είναι δεδομένη από τις πρώτες εκλογές, με  αντι Σύριζα ρητορική,  υπενθύμιση γεγονότων της  ‘’αριστερής’’ διακυβέρνησης,  τις δίκες των Υπουργών και της τραγωδίας στο Μάτι

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντέξει σε αυτή την επίθεση, γιατί τώρα δεν είναι στη  ‘’εξουσία’’ όπως τις προηγούμενες εκλογές, δεν έχει το στελεχιακό δυναμικό  για περιοδείες πλην του Τσίπρα και δεν πείθει ότι έχει πρόγραμμα που  θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα  στην ενεργειακή κρίση

Στόχος του είναι μην χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τις προηγούμενες εκλογές και η πόλωση θα του δώσει θετικά αποτελέσματα από την  ‘’αριστερή’’ του πλευρά.

Στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε ένα ‘’θείο δώρο’’. Όλοι μιλάνε για αυτό και τον Ανδρουλάκη ..χωρίς αυτός να χρειάζεται να εμφανίζεται και να μιλά στην Βουλή !!

Βρήκε και ένα άλλοθι  με το οποίο δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογεί γιατί δεν θα συμμαχήσει με την Ν.Δ και γιατί δεν θέλει τον Μητσοτάκη για Πρόεδρο Κυβέρνησης

Αυτά είναι καλά και φυσιολογικά για τις πρώτες εκλογές, για να πιάσει αυξημένο ποσοστό… αλλά έχει το ρίσκο της παρεξήγησης. Μήπως οι ψηφοφόροι νομίσουν ότι θέλει να συμμαχήσει με τον Τσίπρα..

Η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ’’ και ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει και ήδη ξεκίνησε από τώρα  αυτό  που  ξέρει καλά.  Θα ‘’οργώσει’’ όλη την Ελλάδας, με συγκεντρώσεις και ομιλίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις, συσπειρώνοντας τον πατριωτικό χώρο.

Ήδη η συνεχής παρουσία του στην Βουλή του δίνει το πλεονέκτημα της συνεπούς στάσης και της δικαίωσης ότι έχει προβλέψει και διατυπώσει  προτάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που αντιμετώπισε και θα αντιμετωπίσει η πατρίδα μας.

Μπορεί να έχει αποκλειστεί από όλα τα συστημικά  μέσα ενημέρωσης αλλά αυτό μάλλον του δίνει περισσότερους ψήφους αφού αυτό δείχνει ότι  τον ‘’φοβούνται’’ και ότι δεν έχει εξαρτήσεις. Εξ άλλο από καιρό  έχει προβλέψει να διοχετεύει τις απόψεις του με δικά του μέσα και εκπομπές..

Για τα υπόλοιπα κόμματα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Το ΚΚΕ κρατάει το ποσοστό του και την μεθοδολογία του με μικρές  αυξομειώσεις χωρίς οι ψηφοφόροι του να περιμένουν κάτι ουσιαστικό από την πολιτική του παρουσία

Το ΜΕΡΑ25 πιστεύω ότι δεν θα αντέξει στην πόλωση και την δεύτερη εκλογή μπορεί να ενσωματωθεί αυτούσιο ή όσοι βουλευτές του απομείνουν.. στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν και τα κομματίδια..τα ‘’αριστερά’’ με 6% και τα ‘’δεξιά’’ άλλο  6%  που  στην  ουσία βοηθούν στην αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Τα ‘’αριστερά’’ είναι σχεδόν ίδια.. Κωνσταντοπούλου.. Λαφαζάνης.. ΑΝΤΑΡΣΙΑ.. ΚΚΕ-ΜΛ.. ΚΚΕ-ΛΜ και δεν φαίνεται προοπτική δημιουργίας νέων..

Εκεί που υπάρχει ανησυχία πολιτική είναι στα ‘’δεξιά’’. Εκτός του Κασιδιάρη που έχει κληρονομήσει την ‘’Χρυσή Αυγή’’ και εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις σε ποσοστό που να διεκδικεί την κομματική επιδότηση ( < 1,5 %) ( ..που στο τέλος δεν θα του την δώσουν..), το σχήμα Φαήλου Τζίμερου και Μπογδάνου δεν άντεξε.. Ο Τράγκας ‘’έφυγε’’ και άφησε ‘’ορφανά’’ και περιουσία.. Ο Βοβόλης ξέμεινε από ‘’πανδημία’’.. ο Εμφιετζόγλου το ‘’παλεύει’’ με ανακοινώσεις μέσω FB .. κάτι απομεινάρια ‘’καραμανλισμού’’ προσπαθούν να κάνουν κόμμα ..αλλά δεν βρίσκουν ψηφοφόρους, χρηματοδότη και αρχηγό..

Μερικοί από τους παραπάνω ίσως σιγοντάροντας από την Ν.Δ για κόψουν την άνοδο της ‘’Ελληνικής Λύσης’’

Με αυτά τα δεδομένα θα οδηγηθούμε στις κάλπες, χωρίς να αποκλείεται ένας διορθωτικός ανασχηματισμός και μια αλλαγή εκλογικού νομού. Και αν  ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον ‘’παλληκαρά’’ οτι είναι πρώτο κόμμα, μπορεί να  υποχρεωθεί να τον υπερψηφίσει !!

Πάντα να έχετε υπ’ όψιν σας, ότι  στην πολιτική υπάρχουν  και απρόβλεπτα γεγονότα..

Παύλος Γ. Μαρκάκης

π. Βουλευτής Μαγνησίας

 


TAGS: | ΕΚΛΟΓΕΣ
-Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η μεταφορά του scrap και το παραλιακό μέτωπο του Βόλου 2022-09-24 02:42:31 PM
Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η μεταφορά του scrap και το παραλιακό μέτωπο του Βόλου Χαράς ευαγγέλια για το λιμάνι του Βόλου και την τοπική κοινωνία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη βουλή ο υπουργός Ι
Ποιος κυβερνά στη Μαγνησία; 2022-09-22 12:10:42 PM
Ποιος κυβερνά στη Μαγνησία; Στην Μαγνησία, απουσία κυβέρνησης, αναγκαζόμαστε να υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την αλφαβήτα των επενδύσεων για μια τοπική κοινωνία: Κανείς δεν λέει όχι σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας και πλούτο

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top