Το μνημόνιο για τη Χάγη με την Τουρκία θα το υπογράψει η "τρόικα" της Βουλής

Πρίν από 27 ημέρες

Το μνημόνιο για τη Χάγη με την Τουρκία θα το υπογράψει η "τρόικα" της Βουλής
Το μνημόνιο για τη Χάγη με την Τουρκία θα το υπογράψει η "τρόικα" της ΒουλήςΠεράσαμε  ένα  καλοκαίρι και  περνάμε  ακόμη  μια  περίοδο  έντασης με την  Τουρκία του Ερντογάν. Πολλοί ξέρουν και ισχυρίζονται ότι η εξωτερική πολιτική της γειτονικής μας χώρας είναι μακροχρόνια σχεδιασμένη και σταθερή.

Θα σημειώσω όμως ότι σε ένα από χρόνια ανελεύθερο καθεστώς, έχει αλλάξει ριζικά ο εκφραστής της πολιτικής αυτής. 

Η Τουρκία έχει περάσει από ένα εναλλασσόμενο στρατοκρατούμενο καθεστώς, σε μια μονοπρόσωπη οθωμανική τύπου δικτατορία.

Η αλλαγή αυτή έγινε πρόσφατα μέσα από ένα αμφιλεγόμενο πραξικόπημα που το αποτέλεσμά του δείχνει ότι ήταν ‘’στημένο’’ για να συντελεστεί η δομική αυτή πολιτειακή αλλαγή στην Τουρκία.

Στο σκέλος που μας αφορά, είναι φανερό ότι το ισλαμικό καθεστώς πλέον του Ερντογάν έχει στόχο την αμφισβήτησή των συνθηκών που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα και κυρίως από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Αμφισβητεί τα υπάρχοντα  σύνορα  και  έχει ξεκινήσει από την Συρία και προχωρά σιγά σιγά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο Πέλαγος.

 Για την επίτευξη των μαξιμαλιστικών στόχων το καθεστώς χρησιμοποιεί  την μη επίλυση του Κυπριακού, χρησιμοποιεί το γεγονός της μη αναγνώρισης εκ μέρους της των συνθηκών για τις θαλάσσιες ζώνες και στηρίζεται  στα κενά που υπάρχουν στις παγκόσμιες πρακτικές σχετικά με τα ερευνητικά σκάφη.

Αυτά όλα υποστηρίζονται από στρατιωτικές δυνάμεις και απειλές και παρουσιάζετε σαν μια δύναμη πληθυσμιακά ανώτερη και οικονομικά αδιάφορη  αφού ‘’ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται’’

Εκτός όμως από την επιθετική στρατηγική της για γεωπολιτικούς λόγους αυτή συνδυάζεται και με τα μεγάλά οικονομικού ενδιαφέροντος κοιτάσματα στις υποθαλάσσιες εκτάσεις.

Ερχόμαστε τώρα να δούμε την στάση της χώρας μας και των Ελληνικών κομμάτων απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Θα φωτίσω τις ορατές πλέον ενδείξεις και ενέργειες για  να καταλήξω δυστυχώς  στο συμπέρασμα  ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας  και  μας προετοιμάζουν για επώδυνες συμφωνίες.

Θα σας γυρίσω το 2009 - 2010 όταν βουλευτής τότε του κοινοβουλίου ήμουν μάρτυρας της άρνησης της τότε Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου ότι η χώρα μας διαθέτει κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων σαν απάντηση σε σχετικών ερωτήσεων του επίσης βουλευτού του ΛΑΟΣ τότε  Κυριάκου Βελόπουλου.

Από τότε τουλάχιστον ενώ ήταν γνωστές οι υποθαλάσσιες πηγές ενέργειας μέσα στην χώρα μας και ασφαλώς ήταν ακόμη γνωστή η έκταση, η ποιότητα και η ποσότητα των κοιτασμάτων, το πολιτικό σύστημα έλεγε συνειδήτα ψέματα μέσα στο Κοινοβούλιο.

Σήμερα που είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς διεκδικεί η Τουρκία και σε ποιες συγκεκριμένες θέσεις, το πολιτικό  κατεστημένο  σε συνεννόηση κυρίως με την Γερμανία έχει συμφωνήσει σε μια μεθόδευση και σε έναν σχεδιασμό  ώστε να πειστεί η Ελληνική κοινή γνώμη, ότι καταφέραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματά μας αφού έτσι αποφάσισε το ανώτατο όργανο δηλαδή το Δικαστήριο της Χάγης.

Όσες δήθεν αντιπαραθέσεις αναπαράγονται στον Δημόσιο λόγο και όσοι ελιγμοί και να επιχειρούνται για να ικανοποιήσουν τα κόμματα το πελατειακό τους ακροατήριο, είναι φανερό και στο τέλος το ομολογούν, ότι η πρότασή τους είναι η προσφυγή στη Χάγη.

Το λέει ξεκάθαρα κάθε μέρα η κα Μπακογιάννη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα παραδέχεται ότι συνομιλεί συχνά και συμφωνούν σε όλα με τους εκπροσώπους των δυο άλλων κομμάτων δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ( κ. Κατρούγκαλο και κ. Λομβέρδο..)

Στη τελευταία τοποθέτησή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφιση των συμφωνιών με  Ιταλία και Αίγυπτο, έκλεισε με την φράση:

‘’Ας μην το χαλάσουμε τώρα στο τέλος αυτό που έχουμε συμφωνήσει και οι τρεις μας… ‘’

Επομένως ας μην φανατίζονται οι οπαδοί των τριών κομμάτων ( Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ) και να μην συναγωνίζονται σε περισσότερο η λιγότερο πατριωτισμό ή προδοσία γιατί θα απογοητευτούν και θα προσγειωθούν σύντομα στην πραγματικότητα.

Τώρα όλη η προσπάθεια γίνεται να καταλαγιάσουν δήθεν την Τουρκία και τον ‘’ηγεμόνα’’ της, ώστε να προσαρμόσει τις απαιτήσεις του σε ότι έχει συμφωνηθεί και δεν μπορεί αυτή την χρονική περίοδο να μπουν και γεωπολιτικά θέματα στο τραπέζι..

Το μνημόνιο αυτό προς την Χάγη θα το υποστηρίξουν και θα δεσμευθούν να το εφαρμόσουν - μετά την απόφαση - και τα τρία κόμματα, τα οποία πλέον αποτελούν την ‘’εσωτερική τρόικα’’ του σημερινού Κοινοβουλίου.

Ίσως τότε να έχουμε την εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική και σε μια ‘’κυβέρνηση συμβιβασμού’’ να υπογραφεί η δέσμευση και από τους τρεις εκπροσώπους της ‘’τρόικας εσωτερικού’’.

 Έτσι θα να γίνει διάχυση της ευθύνης και για να μην καταλογισθεί η παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας σε μια μόνο πολιτική παράταξη.

Σήμερα δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός γιατί μερικές κινήσεις απαιτούν και την συναίνεση του ανελεύθερου καθεστώτος της γειτονικής χώρας.

Εύχομαι επίσης να πέσω έξω στις εκτιμήσεις μου και να υπάρξουν αντιδράσεις μέσα στα κόμματα της ‘’τρόικας εσωτερικού’’, αν και τα ΜΜΕ θα παρουσιάσουν την συμφωνία όπως θέλουν και ίσως της δώσουν και τίτλους θριαμβευτικούς !!

Τελευταία ελπίδα είναι να ενημερωθεί σωστά ο Ελληνικός λαός και να αντιδράσει με την ψήφο του, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό,  δίνοντας ρυθμιστικό ρολό στην ‘’Ελληνική Λύση’’ που είναι η μόνη αντίθετη σε αυτό τα ξεπούλημα που έχει μεθοδευθεί και σχεδιασθεί από  την Γερμανική Καγκελαρία.

Ας κρατήσουμε στην δική μας αποκλειστικότητα την αξιοποίηση του υπόγειου αυτού πλούτου που ανήκει στην Πατρίδα μας και με την σωστή  διαχείρισή του, να πιστέψουμε ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας θα ζήσουν κάποτε με τις δικές τους δυνάμεις μια αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή.

 

Βόλος 1-9-2020

 Παύλος Γ. Μαρκάκης

π. Βουλευτής Μαγνησίας

Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ‘’Ελληνικής Λύσης’’

 

 


-
Ποιον να πιστέψουμε και ποιον ν' ακολουθήσουμε; 2020-09-20 07:46:51 PM
Ποιον να πιστέψουμε και ποιον ν' ακολουθήσουμε; Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μας βρίσκει όλους προβληματισμένους και ανήσυχους
Εν αναμονή της ιστορικής απόφασης για τη δίκη της ΧΑ 2020-09-20 12:54:24 PM
Εν αναμονή της ιστορικής απόφασης για τη δίκη της ΧΑ Οδός Παναγή Τσαλδάρη, 17/9/2013, ώρα 23:58
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top