Ένας πεπειραμένος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, προφανώς δεν παίζει κάποιον ρόλο, βοηθά την επιχείρησή σου να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν. Ως βέλτιστη πρακτική, θα πρέπει να λάβεις συμβουλές ή βοήθεια από ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, εάν έχεις δισταγμό σχετικά με ένα νομικό ζήτημα. Το να είσαι ενεργός, αντί να είσαι αντιδραστικός με νομικά θέματα μπορεί να σώσει μια μικρή επιχείρηση.
Σκεφτείτε έναν δικηγόρο επιχειρήσεων ως μέρος της ομάδας επιτυχίας μικρών επιχειρήσεων ακόμα και αν είστε ένας τεχνικός στην Αθήνα, που αυτοαπασχολείται. Εκτός από τις νομικές διαφορές, μπορούν επίσης να παρέχουν στρατηγικές συμβουλές. Για νομικά ζητήματα, είναι πάντα καλύτερο αλλά και πιο προσιτό να συνεργάζεστε με έναν δικηγόρο επιχειρήσεων πριν προκύψει κάποια νομική διαφορά.
Εξετάστε αυτήν την κατάσταση ως παράδειγμα. Έχετε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία πρόσληψης νέου υπαλλήλου. Έχεις τις ερωτήσεις που θέλεις να θέσεις στους υποψηφίους. Σίγουρα όμως δεν έχεις μελετήσει τους νόμους σχετικά με τις διακρίσεις και δεν γνωρίζεις ότι μία από τις ερωτήσεις σου ενδέχεται να παραβιάζει τον νόμο για την ισότητα ευκαιριών απασχόλησης.
Αν τύχει να γίνει μια καταγγελία, αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει αρκετά ευρώ. Το να ζητήσεις από έναν πληρεξούσιο απασχόλησης να επανεξετάσει τις ερωτήσεις για πιθανή παραβίαση του νόμου περί διακρίσεων θα ήταν ένα μικρό μέρος του κόστους. Για το δίκαιο των μικρών επιχειρήσεων, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με προληπτική δράση και όχι αντιδραστική.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ενός δικαστή και ενός δικηγόρου συναλλαγών. Ένας δικαστής συμμετέχει στη δικαστική διαδικασία. Αντίθετα, ένας δικηγόρος συναλλαγών τείνει να εμπλέκεται με συμβάσεις, σχηματισμό και διαπραγματεύσεις. Ένας δικηγόρος συναλλαγών βοηθά στην οικοδόμηση της επιχείρησής σας, ενώ ένας δικαστής υπερασπίζεται την επιχείρησή σας.
Συμπέρασμα στο τι κάνει ένας δικηγόρος μικρών επιχειρήσεων;
- Βοηθά με νομικές διαφορές
- Δημιουργεί και ελέγχει συμβόλαια
- Βοηθά στην υποβολή πνευματικής ιδιοκτησίας
- Βοηθά στη περίπλοκη δημιουργία επιχειρήσεων
- Βοηθά σε θέματα που σχετίζονται με την απασχόληση
- Βοηθά στην είσπραξη χρεών
- Βοηθά στην αγορά ή την πώληση μιας εταιρείας
Τώρα που γνωρίζετε γενικά πότε να προσλάβετε έναν δικηγόρο επιχείρησης, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.