• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Δράση Οδικής Ασφάλειας "we paint safety" (εικόνες)
Share

08/06/2025 16:29

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράση Οδικής Ασφάλειας "we paint safety" (εικόνες)

Last updated: 2022/10/20 at 11:56 ΠΜ
Newsroom Published 20/10/2022
Share
7 Min Read
SHARE

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), για το έτος 2022, η  Σχολή Οδήγησης, Κυκλοφοριακής Αγωγής και Κινητικότητας REDi, οργάνωσε στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2022, μία ολιστική δράση, η οποία είχε ως κοινό παρονομαστή, τον συντονισμό των σχολικών μονάδων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των μαθητών, στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, για τα νηπιαγωγεία, την Α' και την Δ' τάξη του  Δημοτικού.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Εμπνευστής της δράσης ήταν ο κ. Μπίκος Απόστολος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, Εκπαιδευτής Οδήγησης και Παιδαγωγός Κυκλοφοριακής Αγωγής της REDi.

Με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και την απόφαση της Γ.Σ των γονέων και κηδεμόνων, ορίστηκε η έναρξη της δράσης και η κοινοποίηση της προς τα λοιπά σχολεία του Αλμυρού, σε κοινή συνάντηση των Συλλόγων Γ.Κ της περιοχής που διοργάνωσε το Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Αποδεκτή έγινε η δράση από τα ακόλουθα σχολεία, με χρονολογική σειρά :

5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

2ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

4ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού.

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Αλμυρού.

Η We Paint Safety, ξεκίνησε με ενημερωτικά φυλλάδια, που μοίρασαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι Εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, τα οποία αναρτήθηκαν και εντός των σχολείων προς ενημέρωση και αφύπνιση των μαθητών όλων των τάξεων.

Εν συνεχεία οι εκπαιδευτές της REDi παρέα με τους 15 εκπαιδευτικούς, τους 130 μαθητές και  μαθήτριες των παραπάνω  σχολείων, 12 μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και μερικών γονέων, που παρευρέθηκαν εθελοντικά στη δράση, προχώρησαν στον εξολοκλήρου σχεδιασμό και στην δημιουργία πολύχρωμων και ιδιαίτερων διαβάσεων πεζών περιμετρικά των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα με την δημιουργική και βιωματική δράση αυτή, τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Εκπαιδευτή Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής , της REDi, κύριο Παπαδήμα Ιωάννη, για την σημασία και τον σωστό τρόπο χρήσης της διάβασης πεζών και εκπαιδεύτηκαν βιωματικά, στον σωστό τρόπο ελέγχου και διάσχισης αυτών.

Η δράση δεν θα μπορούσε εύκολα να έχει έρθει εις πέρας, χωρίς την βοήθεια του Αντιδημάρχου Αλμυρού κυρίου Λεωνίδα Βούλγαρη, ο οποίος προσφέρθηκε να επιβλέψει, τις εργασίες και να συμμετέχει σε αυτές με προσωπικό του Δήμου και με τα Υλικά ΕλαιοΧρωματισμού (Ειδικά χρώματα για διαγραμμίσεις, πινέλα ρολά,κλπ) που παραχώρησε ο Δήμος Αλμυρού στα παιδιά.

Η ολοκλήρωση της We Paint Safety, έρχεται με το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης στις 10 Νοεμβρίου 2022, με μια διάβαση λευκού χρώματος, που μας προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων μέσω της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Η δράση είναι καταχωρημένη στην ιστοσελίδα europeanmobilityweek.eu και λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό για την καλύτερη δράση στην Ευρώπη για το European Mobility Week 2022.

Η ιδέα γεννήθηκε από την διαπίστωση των εκπαιδευτών της REDi, πως στην πόλη του Αλμυρού γενικότερα και περιμετρικά των σχολείων πιο συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν διαβάσεις πεζών στο οδόστρωμα, παρά μόνο ορισμένες πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης που διαπιστωμένα οι περισσότεροι οδηγοί δεν τους δίνουν σημασία.

Δημιουργήθηκε λοιπόν για να εντάξει βιωματικά τα παιδιά στην κυκλοφοριακή αγωγή,που διδάσκονται στα εργαστήρια δεξιοτήτων, να δημιουργήσει το αίσθημα της οδικής ευθύνης και του σεβασμού, σε γονείς και οι οδηγούς και να δώσει ένα νέο παιδικό, πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο στυλ στις διαβάσεις πεζών, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα παιδιά κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τα σχολικά συγκροτήματα. Να κάνει τα παιδιά να γίνουν ένα με την διάβαση που σχεδίασαν και ζωγράφισαν, φωνάζοντας δυνατά πως είναι :  " Η Δική Μας Διάβαση" , με την ελπίδα πως η φωνή αυτή θα αναγκάσει τους οδηγούς να αλλάξουν νοοτροπία και να σταματούν, κάθε φορά που το ποδαράκι ενός παιδιού ή πεζού κατεβαίνει στο δρόμο για να τη διασχίσει.

Ως REDi θα θέλαμε με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων, τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων που συμμετείχαν στη δράση και τους εθελοντές γονείς για την τόσο δυναμική τους παρουσία και τα χαμόγελα που μας χάρισαν καθόλη την διάρκεια της δράσης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η δράση αυτή είχε και αφυπνιστικό  χαρακτήρα, μιας και με χαρά  λάβαμε τη δήλωση του κυρίου Λεωνίδα Βούλγαρη, πως ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στον σχεδιασμό των διαβάσεων που έχουν σβηστεί και στην τοποθέτηση των αντίστοιχων πινακίδων, στα σημεία που απαιτείται.

Χάρηκαμε ακόμη που οι περαστικοί που είδαν τα παιδιά 4 έως 6 ετών να ασχολουνταιε τις διαβάσεις, δεν δίστασαν να  φωτογραφίζουν και να επιβραβεύουν χρησιμοποιώντας τη φράση " Δείτε, τα παιδιά ζωγραφίζουν το δρόμο".

Ευχόμαστε τόσο η We Paint Safety, όσο και άλλες δράσεις από φορείς και συλλόγους, να αφυπνίσουν τους πολίτες και τους τοπικούς άρχοντες και οι πόλεις μας να γίνουν ασφαλείς και βιώσιμες ως προς την κυκλοφορία.

Υποσχόμαστε πως θα ακολουθήσουν από πλευράς μας και άλλες τέτοιες εθελοντικές  δράσεις στον Νομό Μαγνησίας και ελπίζουμε στην παρουσία σας σε κάθε μία από αυτές, με στόχο να δείξουμε πως ο δρόμος ανήκει στα παιδιά και έχουν κάθε δικαίωμα να ζουν σε αυτόν με ασφάλεια.

Για την οργάνωση αντίστοιχων δράσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email :  redivolos@gmail.com

Η εκδήλωση στο Facebook : 

https://fb.me/e/2WE2bxgDj
 
Η εκδήλωση στο european mobility week : 
 
https://mobilityweek.eu/mobilityactions/?action_uid=xBDWke33

 

 

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΟΔΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΣΧΟΛΕΙΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τάμτα και Πάρις Κασιδόκωστας : Η πρώτη κοινή φωτογραφία στο Instagram μετά από πολλά χρόνια
Επόμενο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας

Δημοφιλέστερα

HΕLMEPA: Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες, ακτές, πάρκα και δάση
08/06/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?