• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Πώς η ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» μπλόκαρε τον ερανικό λογαριασμό για τη μικρή Μαριτίνα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας στο ΕΡΤnews
Share

06/11/2026 08:57

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» μπλόκαρε τον ερανικό λογαριασμό για τη μικρή Μαριτίνα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας στο ΕΡΤnews

Last updated: 2026/11/06 at 8:57 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 06/11/2026
Share
6 Min Read
Πώς η ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» μπλόκαρε τον ερανικό λογαριασμό για τη μικρή Μαριτίνα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας στο ΕΡΤnews
SHARE

Πώς η ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» μπλόκαρε τον ερανικό λογαριασμό για τη μικρή Μαριτίνα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας στο ΕΡΤnews

Contents
Η οικογένεια δεν γνωρίζει ακόμη τι ποσά διακινήθηκαν μέσω της ΜΚΟ«Η ποινική μεταχείριση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή»Έκκληση προς τις οικογένειες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη«Η οικογένεια ελπίζει πλέον μόνο σε ένα θαύμα» Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπλοκαρίστηκε ο ερανικός λογαριασμός που είχε ανοίξει η μητέρα της μικρής Μαριτίνας έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Αθανασόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤnews, υποστήριξε ότι πίσω από την καταγγελία στην τράπεζα βρισκόταν συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων, το οποίο φέρεται αρχικά να κατέθεσε 100 ευρώ στον λογαριασμό και στη συνέχεια να κατήγγειλε ότι δεν επρόκειτο για ερανικό λογαριασμό και ότι δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του παιδιού.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπούσε στο να διοχετεύονται οι δωρεές για τη Μαριτίνα μέσω των λογαριασμών της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», ώστε οι κατηγορούμενοι να ελέγχουν τη ροή των χρημάτων. Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι ενώ ο λογαριασμός της μητέρας είχε μπλοκαριστεί, εκπρόσωποι της οργάνωσης προσέγγιζαν την οικογένεια εμφανιζόμενοι πρόθυμοι να τη βοηθήσουν, χωρίς να αποκαλύπτουν, όπως υποστηρίζει, τη δική τους εμπλοκή στην καταγγελία.

Όπως εξήγησε, η μητέρα της μικρής είχε αποφασίσει να ανοίξει δικό της λογαριασμό, ώστε οι δωρεές πολιτών για τις ανάγκες του παιδιού να κατατίθενται απευθείας σε αυτόν. Όταν οι κατηγορούμενοι φέρεται να αντιλήφθηκαν την ύπαρξή του, συγγενικό τους πρόσωπο προχώρησε σε κατάθεση 100 ευρώ και στη συνέχεια σε καταγγελία προς την τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός δεν ήταν ερανικός και ότι η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης δεν ήταν πραγματική.

Η τράπεζα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αρχικά μπλόκαρε τον λογαριασμό, εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στην αποδέσμευσή του. Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεν επιχειρήθηκε απλώς ο έλεγχος των δωρεών, αλλά και η παρεμπόδιση της οικονομικής βοήθειας που προσέφεραν άλλοι πολίτες στην οικογένεια.

Η οικογένεια δεν γνωρίζει ακόμη τι ποσά διακινήθηκαν μέσω της ΜΚΟ

Ο Αλέξης Αθανασόπουλος διευκρίνισε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία και, ως εκ τούτου, δεν γνωρίζει εάν και ποια ποσά συγκεντρώθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΜΚΟ ειδικά για τη μικρή Μαριτίνα.

Όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη εβδομάδα η οικογένεια θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, έχοντας ήδη επικοινωνήσει με τον ανακριτή στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σχετική διαδικασία θα αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να διαπιστώσει ποια ποσά κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της οργάνωσης, από ποιους και για ποιον σκοπό, καθώς και πόσα χρήματα διακινήθηκαν.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε ξεχωριστός λογαριασμός της ΜΚΟ για τη μικρή Μαριτίνα, ο δικηγόρος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί στην παρούσα φάση. Εξήγησε ότι η οργάνωση διέθετε γενικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση δωρεών για διάφορους σκοπούς, ωστόσο μόνο μέσα από τη μελέτη της δικογραφίας θα αποσαφηνιστεί εάν και ποιες καταθέσεις αφορούσαν τη συγκεκριμένη οικογένεια.

«Η ποινική μεταχείριση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή»

Αναφερόμενος στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Αθανασόπουλος εκτίμησε ότι η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή, επισημαίνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ισόβιας κάθειρξης, διευκρίνισε ότι, με βάση τα αδικήματα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν προβλέπεται τέτοια ποινή. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η τελική ποινική αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία της δικογραφίας και από το εάν προκύψουν και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις περιπτώσεις παιδιών που, όπως είπε, έχασαν τη ζωή τους ενώ είχαν συγκεντρωθεί χρήματα για τη θεραπεία τους, χωρίς αυτά να διατεθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό. Όπως σημείωσε, εφόσον επιβεβαιωθούν τέτοια περιστατικά, ενδέχεται να προκύψουν διαφορετικά και σοβαρότερα νομικά ζητήματα.

Έκκληση προς τις οικογένειες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Μαριτίνας απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς όσες οικογένειες θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί από τη δράση της ΜΚΟ να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία.

Όπως τόνισε, η συμμετοχή των οικογενειών θα συμβάλει στην πληρέστερη εικόνα της υπόθεσης, καθώς οι δικαστικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν το σύνολο των καταγγελιών και των ανθρώπων που ενδεχομένως έχουν υποστεί ζημία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό όσοι έχουν αδικηθεί να μην παραμείνουν στο παρασκήνιο, αλλά να διεκδικήσουν ενεργά τη δικαίωσή τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Η οικογένεια ελπίζει πλέον μόνο σε ένα θαύμα»

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Αλέξης Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας της μικρής Μαριτίνας, μεταφέροντας τη δραματική εικόνα που βιώνει η οικογένειά της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κατάσταση της υγείας της είναι κρισιμότατη και το κοριτσάκι δίνει μάχη για τη ζωή του. «Η οικογένειά της και όλοι μας ελπίζουμε πλέον μόνο σε ένα θαύμα», δήλωσε, περιγράφοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα για να ξαναπιάσει κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός Νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα για να ξαναπιάσει κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός
Επόμενο Διεθνείς χρηματαγορές: Οι φόβοι για φρένο στην AI βυθίζουν τις μετοχές από τη Wall Street έως την Ασία – Απώλειες 2,5 τρισ. δολαρίων στον Nasdaq Διεθνείς χρηματαγορές: Οι φόβοι για φρένο στην AI βυθίζουν τις μετοχές από τη Wall Street έως την Ασία – Απώλειες 2,5 τρισ. δολαρίων στον Nasdaq

Δημοφιλέστερα

ΗΠΑ: Το Λος Άντζελες εκλέγει νέα δήμαρχο από την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών
ΗΠΑ: Το Λος Άντζελες εκλέγει νέα δήμαρχο από την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών
06/11/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?