• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ο απόηχος της Συνόδου Κορυφής: Οι διαφωνίες των «27» και οι ελληνικές προτάσεις για ενέργεια, προϋπολογισμό και μεταναστευτικό
Share

17/10/2026 16:12

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο απόηχος της Συνόδου Κορυφής: Οι διαφωνίες των «27» και οι ελληνικές προτάσεις για ενέργεια, προϋπολογισμό και μεταναστευτικό

Last updated: 2026/10/17 at 2:56 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 17/10/2026
Share
3 Min Read
Ο απόηχος της Συνόδου Κορυφής: Οι διαφωνίες των «27» και οι ελληνικές προτάσεις για ενέργεια, προϋπολογισμό και μεταναστευτικό
SHARE

Ο απόηχος της Συνόδου Κορυφής: Οι διαφωνίες των «27» και οι ελληνικές προτάσεις για ενέργεια, προϋπολογισμό και μεταναστευτικό

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή κρίση και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αναδείχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα έθεσε στο τραπέζι την ανάγκη μεγαλύτερης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ευελιξίας για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την προστασία των πόρων της πολιτικής συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και την προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων για το μεταναστευτικό.

Η διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, με τις συζητήσεις να καταγράφουν συγκλίσεις σε ορισμένες ελληνικές προτεραιότητες, χωρίς, ωστόσο, να προκύπτουν οριστικές λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων του αυξημένου ενεργειακού κόστους στους πολίτες. Η ελληνική πλευρά ζητά μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημοσιονομική ευελιξία, ώστε τα κράτη-μέλη να διαθέτουν περισσότερα εργαλεία για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου, η εξειδίκευση των μέτρων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας, καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, με τις διαπραγματεύσεις να αναδεικνύουν το χάσμα μεταξύ των χωρών που επιδιώκουν περιορισμένες δαπάνες και εκείνων που διεκδικούν περισσότερους διαθέσιμους πόρους. Η Ελλάδα επιμένει στην προστασία των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δύο βασικών πυλώνων της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Η επίτευξη συμφωνίας παραμένει ζητούμενο για το επόμενο διάστημα, με την Αθήνα να επιδιώκει την ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του έτους.

Θετική ανταπόκριση καταγράφεται, παράλληλα, στην ελληνική πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων στο μεταναστευτικό. Η ανάγκη θέσπισης ενός τέτοιου μηχανισμού φαίνεται να συγκεντρώνει τη συμφωνία των κρατών-μελών, με το επόμενο βήμα να αφορά την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Ο απολογισμός της Συνόδου αποτυπώνει, συνεπώς, την προσπάθεια διαμόρφωσης κοινών ευρωπαϊκών απαντήσεων σε κρίσιμα ζητήματα, αλλά και τις δυσκολίες επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των «27».

Για την Αθήνα, βασική προτεραιότητα παραμένει ο περιορισμός των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους πολίτες, η διασφάλιση επαρκών ευρωπαϊκών πόρων για τη χώρα και η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής διαχείρισης του μεταναστευτικού. Οι επόμενες διαπραγματεύσεις αναμένεται να καθορίσουν εάν οι συγκλίσεις που καταγράφηκαν στις Βρυξέλλες θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Το πρώτο χιόνι στο Πήλιο (εικόνες) Το πρώτο χιόνι στο Πήλιο (εικόνες)
Επόμενο Την αποχώρησή του από την προεδρία της Αιγύπτου το 2030 ανακοίνωσε ο Σίσι – «Δεν θα αναθεωρηθεί το Σύνταγμα» Την αποχώρησή του από την προεδρία της Αιγύπτου το 2030 ανακοίνωσε ο Σίσι – «Δεν θα αναθεωρηθεί το Σύνταγμα»

Δημοφιλέστερα

Μιχαηλίδου: Και στα ακριτικά νησιά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης – 1.400 αιτήσεις σε δύο ημέρες
Μιχαηλίδου: Και στα ακριτικά νησιά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης – 1.400 αιτήσεις σε δύο ημέρες
17/10/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?