• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: America.gov: Η νέα AI πύλη της αμερικανικής κυβέρνησης
Share

30/09/2026 18:32

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

America.gov: Η νέα AI πύλη της αμερικανικής κυβέρνησης

Last updated: 2026/09/30 at 4:56 ΜΜ
Newsroom Published 30/09/2026
Share
5 Min Read
America.gov: Η νέα AI πύλη της αμερικανικής κυβέρνησης
SHARE

America.gov: Η νέα AI πύλη της αμερικανικής κυβέρνησης

Contents
Όταν το chatbot δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Εκτελεστικό διάταγμα για τη δημιουργία του America.gov, μιας νέας πύλης που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε οι πολίτες να μπορούν να αναζητούν πληροφορίες και να αποκτούν πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες χωρίς να περιπλανώνται σε δεκάδες διαφορετικούς κυβερνητικούς ιστοτόπους, υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ. Το διάταγμα με τίτλο «Streamlining access to government services through America.gov» προβλέπει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα πρέπει μέσα σε 90 ημέρες να αρχίσουν να ενσωματώνουν στην πλατφόρμα τις υπηρεσίες που απευθύνονται στους πολίτες.

«Ο στόχος μας είναι οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεστε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι διαθέσιμο στα ακροδάχτυλά σας», είπε ο Τραμπ κατά την παρουσίαση. «Το κάνουμε δραματικά ευκολότερο, ταχύτερο και πιο βολικό».

Στην καρδιά του America.gov βρίσκεται ένα AI chatbot, το οποίο απαντά σε ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα, αντλώντας —όπως αναφέρει η ίδια η πλατφόρμα— από «επίσημες πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ». Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να ζητήσει πληροφορίες για την έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίου, την κοινωνική ασφάλιση ή την κράτηση θέσης σε κάμπινγκ εθνικού πάρκου.

Σταδιακά, η πλατφόρμα φιλοδοξεί να μετατραπεί από μηχανή αναζήτησης πληροφοριών σε πραγματικό σημείο εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, από το επόμενο έτος οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν μέσω του America.gov ολόκληρη τη διαδικασία αίτησης για διαβατήριο. Μέσα στον επόμενο χρόνο προβλέπεται επίσης να είναι δυνατή η εγγραφή στο Medicare, το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, χωρίς μετάβαση σε άλλον κυβερνητικό ιστότοπο.

Την ανάπτυξη της νέας πύλης αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το National Design Studio, οργανισμός που δημιουργήθηκε με εκτελεστικό διάταγμα τον Αύγουστο του 2025 και επικεφαλής του οποίου είναι ο συνιδρυτής της Airbnb, Τζο Γκέμπια.

Όταν το chatbot δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο

Μόνο που ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του America.gov εμφανίστηκε μια απρόσμενη πλευρά του εγχειρήματος: οι «επίσημες κυβερνητικές πηγές» στις οποίες βασίζεται το chatbot δεν οδηγούσαν πάντοτε σε απαντήσεις συμβατές με όσα υποστηρίζει δημόσια ο ίδιος ο Τραμπ.

Το Associated Press δοκίμασε το σύστημα με σειρά ερωτήσεων. Όταν ρωτήθηκε για τις προεδρικές εκλογές του 2020, το America.gov απάντησε ότι οι επίσημες ομοσπονδιακές πηγές δεν δείχνουν εκτεταμένη νοθεία που να άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Τραμπ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η εκλογική του ήττα από τον Τζο Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα νοθείας, ενώ επανειλημμένοι έλεγχοι και επανακαταμετρήσεις δεν εντόπισαν τέτοιας έκτασης παρατυπίες.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2028, το chatbot παρέπεμψε στην 22η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος περισσότερες από δύο φορές.

Ανάλογες αποκλίσεις εμφανίστηκαν και σε άλλα θέματα. Το America.gov χαρακτήρισε το Πεντάγωνο έδρα του Department of Defense, παρά την προσπάθεια του Τραμπ να επαναφέρει την ονομασία «Department of War», ενώ σε ερώτηση για την κλιματική αλλαγή ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακές επιστημονικές πηγές αποδίδουν τη σημερινή υπερθέρμανση σε μεγάλο βαθμό στις ανθρώπινες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι απαντήσεις άρχισαν να αλλάζουν ενώ η παρουσίαση του νέου συστήματος βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη. Όταν το AP επανέλαβε ορισμένες ερωτήσεις, η πλατφόρμα απαντούσε πλέον ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε «πολιτικές ερωτήσεις». Το ίδιο συνέβη όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ είχε παραπεμφθεί σε δίκη από τη Βουλή ή αν είχε καταδικαστεί για κακουργήματα.

Το λανσάρισμα του America.gov έγινε λίγες ώρες πριν από προγραμματισμένη συνάντηση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο με κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων οι Ίλον Μασκ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Τζεφ Μπέζος, Σούνταρ Πιτσάι, Σάτια Ναντέλα, Ντάριο Αμοντέι, Λίζα Σου και Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Ο Τραμπ παρουσίασε το America.gov ως ένα δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη δημόσια διοίκηση και κάλεσε τους Αμερικανούς να μη φοβούνται την τεχνολογία. «Δεν παραδινόμαστε στους φόβους για το τι θα μας κάνουν οι τεχνολογίες», είπε.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ικανοποίηση της Ιεράς Συνόδου για τον επαναπατρισμό κειμηλίων από τη Βουλγαρία – Ελπίζει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή και των υπολοίπων Ικανοποίηση της Ιεράς Συνόδου για τον επαναπατρισμό κειμηλίων από τη Βουλγαρία – Ελπίζει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή και των υπολοίπων
Επόμενο Copernicus: Παγκόσμιος συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση από όζον – Εκτεθειμένο το 34% του πληθυσμού Copernicus: Παγκόσμιος συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση από όζον – Εκτεθειμένο το 34% του πληθυσμού

Δημοφιλέστερα

Φεστιβάλ αγώνα και αντίστασης στην Πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο
Φεστιβάλ αγώνα και αντίστασης στην Πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο
30/09/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?