• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για την ιδιωτική κλινική – Έλεγχοι σε όλη τη χώρα
Share

30/09/2026 07:03

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για την ιδιωτική κλινική – Έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Last updated: 2026/09/30 at 5:56 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 30/09/2026
Share
5 Min Read
Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για την ιδιωτική κλινική – Έλεγχοι σε όλη τη χώρα
SHARE

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για την ιδιωτική κλινική – Έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Contents
Λειτουργούσε ογκολογικό τμήμα χωρίς άδειαΓεωργιάδης: Έλεγχοι θα γίνουν σε όλους και παντούΜαρτυρίες σοκ – «12.000 ευρώ για 3-4 συνεδρίες» Συγκλονιστικές καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Εντείνονται οι έλεγχοι στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, μετά το σφράγισμα ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

Στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο λειτουργούσε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της υπόθεσης, ογκολογικό τμήμα χωρίς την απαιτούμενη άδεια, όπου φέρεται να πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες.

Η υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει σε εισαγγελική παρέμβαση, καθώς διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί στην κλινική.

Στο επίκεντρο της έρευνας αναμένεται να βρεθούν και τα παραστατικά που είχαν υποβληθεί για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν πλέον συνολικά τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, αλλά και το κατά πόσο οι προβλεπόμενοι έλεγχοι είχαν πραγματοποιηθεί όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο.

Λειτουργούσε ογκολογικό τμήμα χωρίς άδεια

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούσε ογκολογικό τμήμα χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Τα στόματα ανοίγουν για την ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, μετά τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη λειτουργία ογκολογικού τμήματος και τη διενέργεια χημειοθεραπειών χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον καταγγελίες ασθενών και συγγενών, οι συνθήκες νοσηλείας, η επάρκεια προσωπικού, αλλά και ο τρόπος συνταγογράφησης και χορήγησης φαρμάκων.

Η υπόθεση οδήγησε στην απόφαση για το σφράγισμα της κλινικής, ενώ έχει δοθεί περιθώριο 15 ημερών για την εκκένωσή της, καθώς σε αυτήν εξακολουθούν να νοσηλεύονται κυρίως ηλικιωμένοι και βαριά ασθενείς. Η διαδικασία του σφραγίσματος πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ την ίδια ώρα συγγενείς ασθενών προσέρχονταν στην κλινική, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κυρίως για ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν άμεσα από τη μονάδα.

Γεωργιάδης: Έλεγχοι θα γίνουν σε όλους και παντού

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο  ΕΡΤnews διευκρίνισε πως «ό,τι καταγγελία έχουμε στο Υπουργείο Υγείας τη στέλνουμε αμέσως στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Μια από αυτές ήταν και αυτή η καταγγελία. Στείλαμε στην Εθνική Αρχή διαφάνειας, ξεκίνησε ο έλεγχος και κατέληξε σε αυτό το αποτέλεσμα»

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα ασταμάτητα και τώρα με το Medwatch ακόμα περισσότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «έλεγχοι θα γίνουν σε όλους και παντού».

Μαρτυρίες σοκ – «12.000 ευρώ για 3-4 συνεδρίες»

Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως είναι σοβαρές. Καταγγέλλων υποστηρίζει ότι του ζητήθηκαν 12.000 ευρώ για όλο τον χρόνο, για τρεις έως τέσσερις συνεδρίες, ποσό που, όπως λέει, αφορούσε την αμοιβή του γιατρού, τα φάρμακα και το κρεβάτι.

«Μου ζητούσε για όλο τον χρόνο – που είναι 3-4 συνεδρίες – 12.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση εάν είναι καρκινοπαθής.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί μέρος του υλικού που βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών.

Συγκλονιστικές καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας

Για τραγικές συνθήκες νοσηλείας κάνουν λόγο συγγενείς ασθενών, μιλώντας στο ertnews.

Γιος πρώην ασθενούς καταγγέλλει ότι το προσωπικό ήταν ελάχιστο και ότι πολλές φορές αναγκαζόταν ο ίδιος να ταΐζει τη μητέρα του.

«Να φανταστείτε ότι τη μητέρα μου τις περισσότερες φορές την τάιζα εγώ», λέει, ενώ καταγγέλλει και λάθη στη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής της, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να μην ελέγχεται το σάκχαρό της.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι και η καταγγελία άλλου συγγενή, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε μεταφέρει τη μητέρα του στην κλινική για φυσικοθεραπεία και 20 ημέρες αργότερα την παρέλαβε σε πολύ βαριά κατάσταση.

«Δεν πάει καλά η μητέρα, να την πάρετε να την πάτε σε ένα νοσοκομείο», υποστηρίζει ότι του είπαν. Όπως περιγράφει, η γυναίκα βρισκόταν σε κώμα και το πόρισμα έκανε λόγο για αφυδάτωση.

Και στο διαδίκτυο, πάντως, καταγράφονται καταγγελίες συγγενών για την εμπειρία τους από την κλινική.

«Κλινική εκτελεστήριο», αναφέρει ένας από τους καταγγέλλοντες, υποστηρίζοντας ότι μετέφερε συγγενή του με κινητικά προβλήματα και τον παρέλαβε με λοίμωξη του αναπνευστικού και του ουροποιητικού, δίνοντας, όπως λέει, μάχη για τη ζωή του.

Άλλη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο άνθρωπός της ήταν απεριποίητος κατά τις επισκέψεις τους και «λερωμένος με εμετούς», καταλήγοντας: «Μεγάλο λάθος που τους εμπιστευτήκαμε».

Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες αποτελούν καταγγελίες των συγγενών και χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Γουεμπανιάμα: «Με στοιχειώνει ακόμα η ήττα στους τελικούς» Γουεμπανιάμα: «Με στοιχειώνει ακόμα η ήττα στους τελικούς»
Επόμενο «Ανακαινίζω»: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας – Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση «Ανακαινίζω»: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας – Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Δημοφιλέστερα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά την Ελένη Προκοπίου
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά την Ελένη Προκοπίου
30/09/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?