• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Π. Μαρκάκης: Αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται ο τόπος
Share

13/05/2025 12:16

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Π. Μαρκάκης: Αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται ο τόπος

Last updated: 2016/12/21 at 7:28 ΜΜ
Newsroom Published 21/12/2016
Share
3 Min Read
?
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Μέσα από τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τόσο για την ακύρωση πτήσεων από διάφορες χαμηλού κόστους εταιρίες στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχίαλου, όσο και για τις βλάβες στο απαρχαιωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και για το ‘’ποιος φταίει’’ τελικά, αναδείχθηκε η πραγματική ανάγκη να δρομολογηθούν στην περιοχή μας οι επενδύσεις που είχα την δυνατότητα πριν πολλά χρόνια να προτείνω και οι οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν δρομολογήθηκαν αλλά ούτε παρουσιάζονται σαν προτάσεις από τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας.
Υπενθυμίζω λοιπόν και προτείνω να προκηρυχθεί μια πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή ενός τελεφερίκ που θα ξεκινάει από μια μεγάλη έκταση δίπλα στον Περιφερειακό και θα οδηγεί σε πρώτη φάση στα Χάνια και σε δεύτερη φάση προς το Ανατολικό Πήλιο με δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες του με μικρά μεταφορικά μέσα.
Στην ίδια προκήρυξη θα περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και δημιουργία υποστηρικτικών δομών και εγκαταστάσεων.
Μπορεί να υπάρξει δυνατότητα να μελετηθεί και η δημιουργία ενός αντίστοιχου από μηδενική βάση αλλά σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στην Όθρυ που θα υποστηρίζεται από τον Αλμυρό και τα ορεινά χωριά της περιοχής.
Η κατασκευή και η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων μαζί ή χωριστά θα ανατεθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες οι οποίες θα κάνουν απόσβεση της επένδυσης από τον χρόνο λειτουργίας τους. Στο σχήμα θα μπορούν να συμμετέχουν με ποσοστά ή ετήσιο τίμημα οι σημερινοί ιδιοκτήτες ή οι τοπικοί φορείς.
Εδώ καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο η λειτουργία του αεροδρομίου που πρέπει η πολιτεία να δρομολογήσει την αξιοποίησή του από φορέα που να έχει την δυνατότητα επένδυσης και πρόσκλησης αρκετών αεροπορικών εταιριών.
Το αεροδρόμιο εκτός από την προώθηση του τουρισμού, θα δημιουργήσει παράλληλα ένα πλέγμα γειτονικών σε αυτό επιχειρήσεων και μονάδων αλλά και εναλλακτικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή αλλά παραμένουν ανενεργές .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του Νομού μας το Νοτιοδυτικό που έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και ομορφιές που είναι αναξιοποίητες καθόσον παραμένουν μέχρι σήμερα απομονωμένες .
Περιμένω κυρίως από τα σημερινά πολιτικά πρόσωπα να ενεργοποιηθούν και με εφαλτήριο την Περιφέρεια και την σύμπραξη των Δήμων του Βόλου και του Αλμυρού να κάνουν βήματα προς αναπτυξιακές δραστηριότητες και να αφήσουν την μιζέρια και τους ‘’ψευτοπαλικαρισμούς’’ άμα θέλουν να γίνουν χρήσιμοι.
Αν δεν μπορούν είναι σίγουρο ότι το εκλογικό σώμα θα τους κρίνει και στείλει στα σπίτια τους και θα εκλέξει άλλους που να έχουν όρεξη και οράματα για την περιοχή μας.

Παύλος Γ. Μαρκάκης
Υπεύθυνος Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’
π. Βουλευτής Μαγνησίας

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Συνάντηση στον Βόλο κινημάτων της Θεσσαλίας κατά των πλειστηριασμών
Επόμενο Οι ευχές και τα …χούγια των Χριστουγέννων

Δημοφιλέστερα

Άλμα 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό με την ψηφιακή κάρτα εργασίας
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?