Η Καλαμάτα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Stoiximan Super League, επικρατώντας 3-1 του Βόλου για την 4η αγωνιστική.
Ο Βόλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 13ο λεπτό άγγιξε το γκολ, όταν ο Τζόκα σημάδεψε το δεξί δοκάρι.
Η Καλαμάτα προσπάθησε να απαντήσει και στο 18’ ο Καλουτσικίδης βρήκε τον Μορέιρα με σέντρα από τα αριστερά, όμως ο επιθετικός της δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως θα ήθελε.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το πρώτο μισάωρο και άρχισαν να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Μπολίβαρ και ο Μορέιρα απείλησαν σε διαδοχικές φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον Κοσέλεβ.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Βόλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 26’. Ο Γκονζάλες επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στους Θεσσαλούς.
Η Καλαμάτα συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση και στο 53’ ο Μορέιρα βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Λίγο αργότερα, ο Χάμζα είχε την ευκαιρία του με κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεβ ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 58’ ήρθε τελικά η ισοφάριση. Ο Μορέιρα δημιούργησε τη φάση και ο Χάμζα με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο έδαφος και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 και ανοίγοντας λογαριασμό στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Βόλος προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα και στο 73’ ο Τζόκα απείλησε με δυνατό σουτ, όμως ο Γκέλιος μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα χαμηλό σουτ, με τον Γκονζάλες να αγγίζει το δεύτερο γκολ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.
Η ανατροπή για τη Μαύρη Θύελλα ολοκληρώθηκε στο 84’. Ο Μπολίβαρ βρέθηκε απέναντι από τον Κοσέλεβ και, παρά την κόντρα στο σώμα αμυντικού, η μπάλα κατέληξε αργά στην εστία για το 2-1.
Στις καθυστερήσεις, ο Χάμζα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο 19χρονος επιθετικός βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης από τα δεξιά και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή και την προσωπική του εξαιρετική εμφάνιση.
Γκολ: 26′ Γκονζάλες, 59′, 94′ Χάμζα, 85′ Μπολίβαρ
Κίτρινες: 55′ Πινέιρο, 69′ Αλόνσο – 34′ Γρόσδης, 37′ Γκονζάλες, 77′ Μεντίλ, 80′ Μύγας
Κόκκινες: –
Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκέλιος, Καλουτσικίδης, Στρούγγης, Ροντρίγκες, Αλόνσο, Πινέιρο (90′ Μπακαγιόκο), Μπονέτο (65′ Λιατσικούρας), Χάμζα, Μορέιρα, Σίγκουρντσον (78′ Ντιαρά), Μπολίβαρ (90′ Χατζηθεοδωρίδης)
Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κοσέλεφ, Γρόσδης (60′ Μπούρνιτς), Κάργας, Ες Σαουμπί (49′ Αγιάκουα), Μεντίλ (77′ Μύγας), Λυκουρίνος, Κόμπα, Γκονζάλες (77′ Χαραλαμπόγλου), Λάμπρου, Τζόκα, Φουρτάδο (60′ Κρεσπί)
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.