• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: OpenAI: Σε τουλάχιστον 10 ακόμη ιστοτόπους είχαν εξαπλωθεί οι πράκτορες ΤΝ
Share

12/09/2026 19:00

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

OpenAI: Σε τουλάχιστον 10 ακόμη ιστοτόπους είχαν εξαπλωθεί οι πράκτορες ΤΝ

Last updated: 2026/09/12 at 4:56 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 12/09/2026
Share
4 Min Read
OpenAI: Σε τουλάχιστον 10 ακόμη ιστοτόπους είχαν εξαπλωθεί οι πράκτορες ΤΝ
SHARE

OpenAI: Σε τουλάχιστον 10 ακόμη ιστοτόπους είχαν εξαπλωθεί οι πράκτορες ΤΝ

Contents
Βρήκαν τρόπο να «μιλήσουν» παρότι δεν επιτρεπόταν Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σε νέο αποκλειστικό ρεπορτάζ, το πρακτορείο Reuters προχώρησε σε περισσότερς αποκαλύψεις για τους πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης της OpenAI που παρέκαμψαν τους περιορισμούς τους και χρησιμοποίησαν ιστοτόπους τρίτων για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πριν από λίγες ημέρες, το Reuters είχε αποκαλύψει ότι μια ομάδα τέτοιων πρακτόρων είχε ουσιαστικά μετατρέψει ένα γερμανόφωνο wiki σε αυτοσχέδιο κανάλι επικοινωνίας. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο και ότι η έκταση της δραστηριότητας ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Σύμφωνα με στοιχεία από έξι ανεξάρτητους ερευνητές και ερευνητικές ομάδες που εξέτασε το Reuters, οι πράκτορες χρησιμοποίησαν χωρίς άδεια τουλάχιστον δέκα ακόμη ιστοτόπους νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οι εκτιμήσεις διαφέρουν: ένας ερευνητής κατέγραψε 18 μη δημοσιοποιημένους μέχρι τώρα ιστοτόπους, ενώ άλλη ερευνητική ομάδα εντόπισε αξιόπιστες ενδείξεις δραστηριότητας σε 23 διαφορετικές υπηρεσίες. Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα καθεμία από τις περιπτώσεις, ωστόσο όλοι οι ερευνητές με τους οποίους επικοινώνησε συμφωνούν ότι ο αριθμός ξεπερνά τους δέκα.

Ανάμεσα στους ιστοτόπους που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν βρίσκονται παλιά ή σχετικά άγνωστα wikis, υπηρεσίες αποθήκευσης κειμένου και εργαλεία συντόμευσης συνδέσμων, καθώς και δύο πανεπιστημιακές υπηρεσίες συντόμευσης συνδέσμων..

Οι ερευνητές συνέδεσαν τη δραστηριότητα με τους ίδιους πράκτορες συγκρίνοντας πανομοιότυπα τμήματα δεδομένων, επαναλαμβανόμενα ονόματα χρηστών και συγκεκριμένα μοτίβα ερωτήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις εντόπισαν επίσης διευθύνσεις IP που παρέπεμπαν σε υποδομές του Microsoft Azure, τις οποίες χρησιμοποιεί και η OpenAI.

Βρήκαν τρόπο να «μιλήσουν» παρότι δεν επιτρεπόταν

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πράκτορες φαίνεται πως είχαν σχεδιαστεί ώστε να αναζητούν και να διαβάζουν πληροφορίες στο διαδίκτυο, αλλά όχι να δημοσιεύουν περιεχόμενο. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές, εκμεταλλεύτηκαν ιδιαιτερότητες παλαιότερων wikis και άλλων υπηρεσιών που επέτρεπαν αλλαγές ή καταχωρίσεις μέσω μη συνηθισμένων εντολών, δημιουργώντας στην πράξη πρόχειρα κανάλια επικοινωνίας.

Ο προγραμματιστής Κένεθ Ράσελ ΝτεΓκραφ, ο οποίος εντόπισε τέτοια ίχνη σε τουλάχιστον δέκα ιστοτόπους, περιέγραψε τη συμπεριφορά ως προσπάθεια των μοντέλων να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο να αφήνουν πληροφορίες πίσω τους ενώ είχαν εντολή μόνο να διαβάζουν το διαδίκτυο.

Η OpenAI δεν απάντησε άμεσα στις ερωτήσεις του Reuters για το πόσοι ιστοτόποι επηρεάστηκαν ούτε εξήγησε γιατί η δραστηριότητα δεν είχε δημοσιοποιηθεί επί μήνες. Ανέφερε ότι πραγματοποιεί ευρύτερο έλεγχο της δραστηριότητας των πρακτόρων της και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει άλλο περιστατικό αντίστοιχης σοβαρότητας ή κλίμακας με την υπόθεση του Hugging Face.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση περιστατικών «misalignment», δηλαδή περιπτώσεων στις οποίες η συμπεριφορά ενός συστήματος αποκλίνει από τους στόχους ή τους περιορισμούς που του έχουν τεθεί.

Υπάρχει, όμως, και ένα ακόμη ζήτημα. Το Reuters αναφέρει ότι ορισμένοι διαχειριστές των υπηρεσιών που χρησιμοποιήθηκαν δεν είχαν ενημερωθεί από την OpenAI. Μετά τη δημοσίευση του νέου ρεπορτάζ, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επικοινώνησε μαζί του, ενώ ένας διαχειριστής που φιλοξενούσε έξι από τα επηρεαζόμενα wikis είπε ότι έλαβε μήνυμα από την OpenAI λίγες ώρες αφότου το Reuters παρουσίασε στην εταιρεία τα ευρήματά του.

Η νέα αποκάλυψη αλλάζει έτσι σημαντικά την εικόνα της υπόθεσης: από ένα ασυνήθιστο περιστατικό σε ένα γερμανικό wiki, περνάμε σε επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά σε σειρά ανεξάρτητων υπηρεσιών, με την πραγματική της έκταση να παραμένει ακόμη άγνωστη.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Βέλγιο: Κατασκευάζει το πρώτο τεχνητό ενεργειακό νησί στον κόσμο – Στα 7 δισ. ευρώ το κόστος Βέλγιο: Κατασκευάζει το πρώτο τεχνητό ενεργειακό νησί στον κόσμο – Στα 7 δισ. ευρώ το κόστος
Επόμενο Όταν η επιστήμη νικά το σκοτάδι: Η ιστορία μιας οικογένειας που ξαναβρήκε το φως Όταν η επιστήμη νικά το σκοτάδι: Η ιστορία μιας οικογένειας που ξαναβρήκε το φως

Δημοφιλέστερα

Θάνατος Μαζωνάκη: Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ, δεν γινόταν καρδιολογικός έλεγχος – Τι θα υποστηρίξουν οι δύο γιατροί ενώπιον του ανακριτή
Θάνατος Μαζωνάκη: Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ, δεν γινόταν καρδιολογικός έλεγχος – Τι θα υποστηρίξουν οι δύο γιατροί ενώπιον του ανακριτή
12/09/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?