
Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 400 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στηΛωρίδα της Γάζας από τις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τον υπηρεσιακό ειδικό συντονιστή τουΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Ραμίζ Αλακμπάροφ.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ενημέρωσε σχετικά το Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την κλιμάκωση της έντασης στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Άθλιες» οι συνθήκες στη Γάζα
Κατά την ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Αλακμπάροφ περιέγραψε με μελανά χρώματα την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι συνθήκες στη Γάζα παραμένουν άθλιες παρά την σχεδόν ενός έτους εκεχειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης για τον άμαχο πληθυσμό.
Πηγή: Al Jazeera
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.