• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Οριοθετήθηκε το μέτωπο μετά από μάχη επίγειων και εναέριων δυνάμεων – Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για αναζωπυρώσεις
Share

01/08/2026 01:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Οριοθετήθηκε το μέτωπο μετά από μάχη επίγειων και εναέριων δυνάμεων – Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για αναζωπυρώσεις

Last updated: 2026/07/31 at 11:54 ΜΜ
Newsroom Published 31/07/2026
Share
4 Min Read
Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Οριοθετήθηκε το μέτωπο μετά από μάχη επίγειων και εναέριων δυνάμεων – Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για αναζωπυρώσεις
SHARE

Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Οριοθετήθηκε το μέτωπο μετά από μάχη επίγειων και εναέριων δυνάμεων – Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για αναζωπυρώσεις

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο επεκτάθηκε στο Ποικίλο Όρος και έφτασε μέχρι το Χαϊδάρι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΛ.ΑΣ. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν τον ουρανό και ήταν ορατοί από πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τη φωτιά να πλησιάζει σε μικρή απόσταση από τον αστικό ιστό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Ασπρόπυργο, πέρασε το Ποικίλο Όρος και κινήθηκε προς το Χαϊδάρι, όπου ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν μάχη για τον περιορισμό της. Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν έντονη μυρωδιά καμένου και προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του ανάγλυφου της περιοχής.

Στις 16:00 εστάλη το πρώτο μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Είκοσι λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερο μήνυμα, με το οποίο ζητήθηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αφαία και Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, με κατεύθυνση μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Περιστέρι.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Λίγο πριν από τις 17:00, οι κάτοικοι του οικισμού Δαφνί Χαϊδαρίου είχαν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά στις πρώτες κατοικίες, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και να διασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές που απειλήθηκαν.

INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προληπτικά μεταφέρθηκαν 14 ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί προς το νοσοκομείο «Αττικόν». Παράλληλα, η εφημερία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο μαζί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής νοσηλεύονται περίπου 350 ασθενείς, γεγονός που θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη μια γενική εκκένωση. Ωστόσο, καθώς η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση, η Πυροσβεστική έδωσε τελικά εντολή να απομακρυνθούν μόνο οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Λεωφορεία τέθηκαν σε ετοιμότητα έξω από το Δαφνί, έπειτα από συνεννόηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον ΟΑΣΑ, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση που απαιτούνταν ευρύτερη προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων παρακολουθούσε την εξέλιξη του μετώπου μέσω drone με θερμικές και οπτικές κάμερες, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα στις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο πεδίο.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής, το οποίο διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία εικόνα από την περιοχή, το πύρινο μέτωπο έχει οριοθετηθεί, η ατμόσφαιρα έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι 350 ασθενείς παραμένουν με ασφάλεια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Παρά την ένταση της πυρκαγιάς και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε η περιοχή, η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνέβαλε στον περιορισμό της κατάστασης και στην προστασία των κατοίκων και των νοσηλευόμενων.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Δύσκολη πρεμιέρα για την Εθνική Νεανίδων Δύσκολη πρεμιέρα για την Εθνική Νεανίδων
Επόμενο Νυφούδης (Ε.Λ.Α.Σ) στο ΕΡΤnews Radio 105,8 απαντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά: «Οι εισφορές των μελών και οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδά μας» Νυφούδης (Ε.Λ.Α.Σ) στο ΕΡΤnews Radio 105,8 απαντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά: «Οι εισφορές των μελών και οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδά μας»

Δημοφιλέστερα

Νέα κυκλοφορία: “Η θάλασσα που μου χάρισες” του Χόρχε Ροντρίγκες Γκόμες (audio)
Νέα κυκλοφορία: “Η θάλασσα που μου χάρισες” του Χόρχε Ροντρίγκες Γκόμες (audio)
01/08/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?