• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Βουλή: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Κωνσταντοπούλου
Share

29/07/2026 10:03

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Κωνσταντοπούλου

Last updated: 2026/07/29 at 7:54 ΠΜ
Newsroom Published 29/07/2026
Share
8 Min Read
Βουλή: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Κωνσταντοπούλου
SHARE

Βουλή: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Κυριαζίδη – Κωνσταντοπούλου

Contents
Ακολουθεί ο διάλογος Λαμπρούλη – Κυριαζίδη Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σφοδρή αντιπαράθεση με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους προκάλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης εναντίον της προέδρου της Πλεύσης ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε δέχεται από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, «10 μήνες τώρα και στην Ολομέλεια και στις επιτροπές μία εξυβριστική και συκοφαντική επίθεση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Προσπάθησε να αλλοιώσει, να παρερμηνεύσει μία ευχή μου, μία αναφορά, όταν επί 1,5 χρόνο μας εξύβριζε και μας έλεγε “δολοφόνους”, “παιδεραστές”, “παιδόφιλους” και δεν μιλούσε κανείς. Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολη η διαδικασία. Μία ευχή της εξέφρασα και επειδή εκείνη τη νύχτα ήταν η πρόταση μομφής αποτέλεσα την Ιφιγένεια με την έννοια της εύκολης τηλεθέασης και ακροαματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζίδης.

Μάλιστα διατύπωσε μια σειρά κατηγοριών εναντίον της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Την κατηγόρησε ότι «θεώρησε ότι είχε το δικαίωμα να μας κλειδώσει (σ.σ μέσα στη Βουλή ο Ρουβικώνας)», ότι «απαγόρευσε στους αστυνομικούς να προσέρχονται για τη φυσική τους ανάγκη εντός του Κοινοβουλίου», πως ήταν «αγκαλιά με τον Κασιδιάρη και μας εκβίαζε να μην προχωρήσουμε σε άρσεις ασυλίας» και πως τέλος «ερχόταν τα βράδια και είχε όλη τη νύχτα τους υπαλλήλους σαν “είλωτες”».

Μάλιστα εξιστόρησε πώς γνωρίστηκε με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. «Τη γνώρισα πριν δύο δεκαετίες στη Δράμα, όταν ο πατέρας της είχε εκλεγεί ως πρόεδρος του Συνασπισμού. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας της, είπε ότι αγνοείται με αποτέλεσμα να ξεκινήσω έρευνες για τον εντοπισμό της και τον ενημέρωσα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Με παρακάλεσε όταν έρθει να την “φορτώσουμε” σε ένα ταξί γιατί είχε μια άλλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Έτσι γνωριστήκαμε»

Στα λεγόμενα του κ. Κυριαζίδη αντέδρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Βουλής. Με πρώτη τη βουλευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα η οποία απαίτησε επανειλημμένα από τον βουλευτή της ΝΔ, να ζητήσει συγγνώμη.

Πρώτος αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Κυρία Ακρίτα μην προσπαθείτε να τον νουθετήσετε. Είναι αμετανόητος σεξιστής. Του ζητήθηκε να ανακαλέσει. Η κυρία Ακρίτα του είπε εκτός μικροφώνου τότε “γιατί ζήτησες συγγνώμη;”. Μας αποκάλυψε όμως ότι δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και ότι δεν μετάνιωσε γι’ αυτά που έκανε. Τώρα χτυπάει το έδρανο. Ευθύνεται και η ΝΔ για τη χυδαία επίθεση που έκανε στην Κωνσταντοπούλου. Κύριε Κυριαζίδη είστε σεξιστής και αμετανόητος. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πού είδατε αγκαλιές με τον Κασιδιάρη; Είστε ψεύτης, τραμπούκος, συκοφάντης, χυδαίος, χτυπούσατε το έδρανο. Απαράδεκτα πράγματα. Είστε δειλός, τραμπούκος. Φτάνει πια κ. πρόεδρε με αυτές τις χυδαίες αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές», ήταν η χαρακτηριστική και σε υψηλούς τόνους απάντηση του Αλέξανδρου Καζαμία.

Στη συνέχεια ο κ. Κυριαζίδης επανήλθε ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού κάτι που προκάλεσε την έντονη παρέμβαση του προεδρεύοντα, Γιώργου Λαμπρούλη.

Ακολουθεί ο διάλογος Λαμπρούλη – Κυριαζίδη

Λαμπρούλης: Ήταν απαράδεκτη η παρέμβαση σας. Αποπροσανατολίζετε από την ουσία του νομοσχεδίου. Έχετε ένα λεπτό για να μας εξηγήσετε το προσωπικό ζήτημα.

Κυριαζίδης: Υπήρξε μια ροή ύβρεων από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Πλεύσης Ελευθερίας. Για 1,5 χρόνο δέχομαι κατηγόριες από την αμερικανοτραφή αρχηγό της Πλεύσης που μεγάλωσέ μέσα στη χλιδή και μας κατηγορούσε για παιδεραστές.

Λαμπρούλης: Σας αφαιρώ τον λόγο. Δεν μιλάτε για το προσωπικό.

Την απόφαση του προεδρεύοντας να αφαιρέσει τον λόγο από τον βουλευτή της πλειοψηφίας επικρότησε τόσο ο Χρήστος Γιάννουλης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Σας συγχαίρω ότι αφαιρέσατε τον λόγο από έναν πολιτικό τραμπούκο. Σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος στο οποίο ανήκει όχι απλώς θα έπρεπε να τον θέσει εκτός ΚΟ, αλλά να πάρει μέτρα. Όταν μιλάμε για πολιτισμό δεν μπορεί να αρθρώνεται λόγος σκουπιδιών. Πολιτικά σκουπίδια είναι όσοι προσπαθούν να βάλουν στο στόμα τους γυναίκες πολιτικούς με τρόπο όχι μόνο που δεν συνάδει με κοινοβουλευτισμό αλλά με χαμαιτυπείο. Ντροπή. Εάν υπάρχει στοιχειώδης ευαισθησία στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, στον Πρωθυπουργό, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τα πολιτικά σκουπίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Αποστάσεις από τα λεγόμενα του κ. Κυριαζίδη πήρε με ξεκάθαρο τρόπο και η υπουργός Πολιτισμού.

«Λυπάμαι γι’ αυτά που ελέχθησαν για την κυρία Κωνσταντοπούλου όπως θα λυπόμουν για αν θα λεγόντουσαν εναντίον οποιοδήποτε αρχηγού. Μειώνουμε το κύρος του Κοινοβουλίου. Είτε μιλάμε για τον κ. Κυριαζίδη, είτε για τον κ. Πολάκη που ήταν περίπου το ίδιο. Δεν ήταν, γιατί είχε και το στοιχείο πολιτικής κριτικής αλλά ο τρόπος ήταν σεξιστικός. Το χειριστήκατε πολύ καλά, εσείς, κ. πρόεδρε. Πράξατε άριστα», τόνισε η κυρία Μενδωνη.

Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε και η επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δουρου. Η κυρία Δουρου απευθυνόμενη στην υπουργό, δήλωσε: «Να χαιρετήσω ότι για πρώτη φορά το ότι κρατήσατε αποστάσεις από ένα μέλος του κοινοβουλίου, της πλειοψηφίας, το οποίο θα μείνει στην ιστορία για τη δυσώδη συμπεριφορά του».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Χρηστίδης, ζήτησε την αποπομπή Κυριαζίδη. «Ντροπιαστική η στιγμή που ζήσαμε πριν από λίγο. Αποδεικνύει ότι δεν έπεσε σε γκάφα αλλά ήταν επιλογή του ό,τι είπε. Είναι αμετανόητος, αδιόρθωτος και η σημερινή του συμπεριφορά τον καθιστά υπότροπο έναντι της βουλής της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Πρέπει να πάρει θέση άμεσα και η ΝΔ και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Αυτές οι αντιλήψεις δεν χωράνε στον ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διαγραφεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος στον κ. Κυριαζίδη απάντησε η ίδια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Παρακολούθησα τη νέα παροξυσμική, μισογυνική, σεξιστική και υποτροπιαστική τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κυριαζίδη, συνταξιούχου αστυνομικού. Η επίθεση ήταν ακραία, ήταν κανιβαλλική», υπογράμμισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Και κατέληξε λέγοντας: «Έτσι φτάσαμε στην περασμένη Παρασκευή, όταν ακούσαμε εδώ από το βήμα της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, να απευθύνεται σε πολιτική αρχηγό και να της λέει ότι έχει οίστρο και μάλιστα να κάνει και χειρονομίες για να παραστήσει πώς είναι ο ίστρος και στη συνέχεια επίσης, να απευθύνεται στην κοινοβουλευτική του ομάδα και να την προσκαλεί σε μία συλλογική κακοποίηση, να λέει: “Μεταχειριστείτε την κυρία Κωνσταντοπούλου όπως της πρέπει. Δείξτε της την κατανόηση που της αρμόζει και χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι. Δεν μπορεί αυτός ο λόγος ούτε να επικρατήσει ούτε να επιβληθεί».

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Ιουλίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Ιουλίου
Επόμενο Η Χλιαουτάκη αισιόδοξη για την Εθνική Νεανίδων ενόψει Ευρωμπάσκετ U18 Η Χλιαουτάκη αισιόδοξη για την Εθνική Νεανίδων ενόψει Ευρωμπάσκετ U18

Δημοφιλέστερα

Φορτηγό έπεσε σε χαράδρα 10 μέτρων στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς: Δύο τραυματίες
Φορτηγό έπεσε σε χαράδρα 10 μέτρων στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς: Δύο τραυματίες
29/07/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?