• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Τετραετές Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στον Βόλο για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου
Share

17/07/2026 21:18

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τετραετές Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στον Βόλο για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Last updated: 2026/07/17 at 9:16 ΜΜ
Newsroom Published 17/07/2026
Share
4 Min Read
Τετραετές Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στον Βόλο για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου
SHARE

Ένα τετραετές Φεστιβάλ Τεχνών διεθνούς χαρακτήρα, αφιερωμένο στην ζωή και στο πολυσχιδές έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα διοργανώνεται στον Βόλο από το 2026 έως το 2029. Το “Φεστιβάλ Τεχνών Βόλου – Βαγγέλης Παπαθανασίου” εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στο πρόγραμμα “Θεσσαλία 2021-2027”, με χρηματοδότηση 745.984 ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Contents
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλΕκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Θα πραγματοποιείται κάθε Μάιο, επί τέσσερις ημέρες, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους της πόλης, με συναυλίες, θέατρο, χορό, εικαστικές εκθέσεις, video art και εκπαιδευτικές δράσεις. Στόχος είναι η διεθνής προβολή του έργου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που γεννήθηκε στην περιοχή, η ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού και η ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στον Βόλο.

Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται από την 1η Φεβρουαρίου 2026 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029, με το τετραήμερο των εκδηλώσεων να προγραμματίζεται κάθε χρόνο μέσα στον Μάιο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει έναν δημόσιο θεματικό εορτασμό, στον οποίο η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου θα συναντά το θέατρο, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες και τις σύγχρονες οπτικοακουστικές μορφές δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις θα αναπτύσσονται παράλληλα σε δημοτικά θέατρα, δημόσιους χώρους και κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που αποτελούν τοπόσημα του Βόλου.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα της πόλης, αλλά και προσκεκλημένοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προβλέπονται, επίσης, προγράμματα καλλιτεχνικής φιλοξενίας, ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργούν και να παρουσιάζουν πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και τη διεθνή διαδρομή του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Κάθε ετήσια διοργάνωση θα περιλαμβάνει δύο θεατρικά δρώμενα, τα οποία θα παρουσιάζονται κατά το τετραήμερο σε δημοτικά θέατρα και εξωτερικούς χώρους κτιρίων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Στις παραγωγές θα συμμετέχουν καλλιτέχνες του Βόλου και προσκεκλημένοι δημιουργοί.

Για τρεις ημέρες θα πραγματοποιείται μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων, τα οποία θα παρουσιάζουν πρόγραμμα εμπνευσμένο και βασισμένο στο έργο του διεθνούς συνθέτη.

Στο Δημοτικό Θέατρο “Βαγγέλης Παπαθανασίου” θα παρουσιάζεται διήμερη μουσικοθεατρική παράσταση, που θα συνδυάζει σύγχρονες μορφές τέχνης, χορωδιακά σύνολα και καλλιτέχνες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου. Κεντρικός θεματικός άξονας θα είναι η ζωή, η δημιουργική πορεία και το πολυδιάστατο έργο του συνθέτη.

Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο θα φιλοξενείται τετραήμερη κεντρική εικαστική έκθεση, πλαισιωμένη από παράλληλες δράσεις σε δημόσιους χώρους. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, τα οποία θα επιλέγονται από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται από έκθεση προσωπικών αντικειμένων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού από τη ζωή και το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Τέσσερις προβολές video art θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου στην πλατεία Πανεπιστημίου και στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, μεταφέροντας τις δράσεις του φεστιβάλ στον δημόσιο χώρο και στον αστικό ιστό.

Εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες

Στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” θα διοργανώνονται επί τρεις ημέρες ημερίδες, σεμινάρια και διαλέξεις, σε συνεργασία με τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου. Οι δράσεις θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη ζωή, τις μουσικές αναζητήσεις και τη διεθνή καλλιτεχνική επιρροή του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Για τη διεθνή προβολή της διοργάνωσης προβλέπονται η δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, η παραγωγή πληροφοριακού και διαφημιστικού υλικού, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, καθώς και η φωτογραφική καταγραφή των δράσεων.

Μέσα από την τετραετή διοργάνωση επιδιώκεται το όνομα και το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου να αποτελέσουν σταθερό σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ταυτότητα του Βόλου και τη διεθνή προβολή της πόλης.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Δώδεκα προτάσεις για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά του Πηλίου Δώδεκα προτάσεις για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά του Πηλίου
Επόμενο Γερμανία: Πιέσεις στον ηγέτη του CDU-CSU να παραιτηθεί επειδή παρέκαμψε την απαγόρευση για την παρένθετη μητρότητα Γερμανία: Πιέσεις στον ηγέτη του CDU-CSU να παραιτηθεί επειδή παρέκαμψε την απαγόρευση για την παρένθετη μητρότητα

Δημοφιλέστερα

Το Rock που δεν ξεχάσαμε: Ο Δημήτρης Σταρόβας με τους Starovas Band στο Φεστιβάλ Γλυφάδας
Το Rock που δεν ξεχάσαμε: Ο Δημήτρης Σταρόβας με τους Starovas Band στο Φεστιβάλ Γλυφάδας
17/07/2026
Κοινή διεκδίκηση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλίας από τα τέσσερα Υπεραστικά ΚΤΕΛ
Κοινή διεκδίκηση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλίας από τα τέσσερα Υπεραστικά ΚΤΕΛ
09/07/2026
ΔΕΥΑΜΒ: “Δεν σχεδιάζουμε αυξήσεις στα τιμολόγια – Η αξιοποίηση των νερών του Πηλίου θα είναι προς όφελος των κατοίκων”
ΔΕΥΑΜΒ: “Δεν σχεδιάζουμε αυξήσεις στα τιμολόγια – Η αξιοποίηση των νερών του Πηλίου θα είναι προς όφελος των κατοίκων”
09/07/2026
Χρηματοδότηση 11,21 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias
Χρηματοδότηση 11,21 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από τα φαινόμενα Daniel και Elias
10/07/2026
Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη Δυτική Ευρώπη
Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη Δυτική Ευρώπη
10/07/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?