Συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο οργανώνεται το προσεχές Σάββατο στις 12 το μεσημέρι (Δημαρχείο) με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το περιστατικό έξω από τα Δικαστήρια και τη σύλληψη του Β. Μάγγου.
Αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Ξεκίνημα:
Στις 14 Ιουνίου του 2020 αστυνομικοί επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον Βασίλειο Μάγγο έξω από τα δικαστήρια του Βόλου όπου πραγματοποιούνταν κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον Βασίλη στην Ασφάλεια Βόλου. Αφού τον βασάνισαν για ώρες τον πέταξαν στο δρόμο με σπασμένα πλευρά για να καταλήξει στο νοσοκομείο του Βόλου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Βασίλης κατήγγειλε δημόσια τον βασανισμό του μέσα από τα social media. Ένα μήνα αργότερα ο Βασίλειος Μάγγος έφυγε από τη ζωή τσακισμένος σωματικά και ψυχολογικά.
Σήμερα, οι έξι αστυνομικοί που τον βασάνισαν και τον οδήγησαν στο θάνατο δικάζονται με κακουργηματικές κατηγορίες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας. Οι τρεις από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί πέρσι για βαριά σωματική βλάβη. Το κατηγορητήριο τώρα είναι πολύ πιο βαρύ.
Δυστυχώς, η δίκη δεν λαμβάνει την απαιτούμενη δημοσιότητα στα πανεθνικά και τα τοπικά ΜΜΕ της Μαγνησίας παρά την σοβαρότητα της υπόθεσης. Την ίδια ώρα μέσα στο δικαστήριο η οικογένεια του Β. Μάγγου δίνει άνισο αγώνα αφού οι δικαστές αφαίρεσαν το δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Δηλαδή η οικογένεια Μάγγου δεν εκπροσωπείται νομικά και δεν μπορεί να παρέμβει στην δίκη, να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και να τους θέσει ερωτήματα.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων αστυνομικών, με την πλήρη ανοχή της προέδρου, επιδιώκουν την μετά θάνατον δολοφονία χαρακτήρα του Βασίλη. Όπως κατήγγειλε ο Γιάννης Μάγγος έφτασαν στον σημείο να κάνουν λαθροχειρία αποδίδοντας στην μητέρα του Βασίλη κατάθεση που είχε δώσει άλλος μάρτυρας!
Παράλληλα, αστυνομικοί με ή χωρίς στολή κατακλύζουν την αίθουσα σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ψυχολογική πίεση και να τρομοκρατήσουν τους γονείς του Βασίλη και τους υπόλοιπους αλληλέγγυους.
Απέναντι σε αυτό το σκηνικό η πλευρά του Β. Μάγγου δεν έχει νομική εκπροσώπηση, πρέπει να έχει όμως την αλληλεγγύη και την υποστήριξη κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αυτή η αλληλεγγύη χρειάζεται να δυναμώσει τώρα ώστε να μην υπάρξει κανένα περιθώριο συγκάλυψης. Για να καταδικαστούν οι βασανιστές του Βασίλη. Για να μπει ένα τέλος στην αστυνομική βία που διαρκώς κλιμακώνεται. Για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και η συνακόλουθη περιβαλλοντική καταστροφή που κάνει το Βόλο “πρωταθλητή” στον καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 13 Ιουνίου πραγματοποιείται διαδήλωση στο Βόλο μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου.
Ως Οργάνωση, το Ξεκίνημα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.