• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Θεοδωρικάκος στο ΕΡΤnews: Πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Έρχεται νομοσχέδιο για προστασία καταναλωτών από τραπεζικές χρεώσεις
Share

29/05/2026 17:45

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στο ΕΡΤnews: Πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Έρχεται νομοσχέδιο για προστασία καταναλωτών από τραπεζικές χρεώσεις

Last updated: 2026/05/29 at 9:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 29/05/2026
Share
4 Min Read
Θεοδωρικάκος στο ΕΡΤnews: Πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Έρχεται νομοσχέδιο για προστασία καταναλωτών από τραπεζικές χρεώσεις
SHARE

Θεοδωρικάκος στο ΕΡΤnews: Πρωτοβουλία για μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα – Έρχεται νομοσχέδιο για προστασία καταναλωτών από τραπεζικές χρεώσεις

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Την προώθηση μιας «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας» για τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΕΡΤnews και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, τονίζοντας παράλληλα ότι εντός Ιουνίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη με στόχο την προστασία των πολιτών από καταχρηστικές επιβαρύνσεις.

Όπως ανέφερε, η πρωτοβουλία για τις τιμές θα αφορά «σοβαρές μειώσεις σε βασικά προϊόντα που χρειάζεται κάθε ελληνικό νοικοκυριό» και θα υλοποιηθεί μέσω συνεννόησης με τη βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ. «Θα επιμείνουμε με επίμονο και συστηματικό τρόπο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για το μέσο νοικοκυριό», σημείωσε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το δικαίωμα των επιχειρήσεων στο κέρδος είναι «απολύτως σεβαστό», υπογράμμισε όμως ότι απαιτείται ισορροπία με τις ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Χωρίς κέρδος δεν υπάρχει οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρχει και σεβασμός σε όσους τα βγάζουν δύσκολα πέρα», είπε.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, απέδωσε σημαντικό μέρος των πιέσεων στη διεθνή συγκυρία και στους πολέμους, ενώ υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως επιδοτήσεις καυσίμων και πλαφόν στα κέρδη. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι εφικτή η πλήρης παρέμβαση σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του ευρωπαϊκού πλαισίου, αν και –όπως είπε– «σε όλη την αλυσίδα προκύπτει κέρδος με νόμιμους τρόπους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διεύρυνε τη συζήτηση για το κόστος ζωής, επισημαίνοντας ότι δεν περιορίζεται μόνο στις τιμές των προϊόντων. Έφερε ως παράδειγμα τις δαπάνες των νοικοκυριών για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, λέγοντας ότι «πολλές φορές φτάνουν τα 800 έως 1.500 ευρώ τον μήνα», επιβαρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε πολιτικό επίπεδο, άσκησε κριτική στον πρώην πρωθυπουργο, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» κατά τη διακυβέρνησή του και για απουσία αυτοκριτικής. Παράλληλα, έκανε λόγο για «τοξικό κλίμα» στη δημόσια ζωή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την υλοποίηση των δεσμεύσεών της έως τις επόμενες εκλογές.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία είναι εφικτή, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί η «σωστή στρατηγική» τόσο στο περιεχόμενο των πολιτικών όσο και στην επικοινωνία τους προς τους πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε έργα που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως είπε, το σύστημα θα παρέχει πλήρη εικόνα δεδομένων από επίγειους και εναέριους σταθμούς, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός Ιουνίου θα προκηρυχθεί νέο καθεστώς ενίσχυσης επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία, ύψους 150 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου.

Τέλος, αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και θα προβλέπει ανώτατο όριο συνολικών επιβαρύνσεων μεταξύ 30% και 50% για δάνεια έως 100.000 ευρώ, όπως πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά ή επισκευαστικά δάνεια, με στόχο –όπως είπε– την προστασία των καταναλωτών.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Χορεύουν, τραγουδούν και κάνουν επίδειξη δεξιοτήτων: Τα ρομπότ του μέλλοντος στην Κίνα Χορεύουν, τραγουδούν και κάνουν επίδειξη δεξιοτήτων: Τα ρομπότ του μέλλοντος στην Κίνα
Επόμενο Λουτσέσκου: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμη έναν χρόνο» Λουτσέσκου: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμη έναν χρόνο»

Δημοφιλέστερα

Στον “αέρα” το ψηφιακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ στη Θεσσαλία
Στον “αέρα” το ψηφιακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ στη Θεσσαλία
29/05/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?