Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου με έμφαση σε 25 εμβληματικές προγραμματικές δεσμεύσεις για του 2023-2027 κάνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που άνοιξε τις εργασίες του στο Metropolitan Expo και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
«Αυτή η ανεπανάληπτη υποδοχή σας αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα ότι θα πάμε μαζί για την Ελλάδα του 2030. Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μας θέλουν δήθεν πληγωμένους και η πιο τρανή απόδειξη του παλμού της παράταξης που γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να υπηρετεί την πατρίδα» είπε στην εισαγωγή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.
Και συνέχισε: «Στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές συναντώμαστε για να απαντήσουμε σε ένα κομβικό ερώτημα. ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ για να απαντηθεί πρέπει να θυμηθούμε που ήμασταν που είμαστε που πάμε να θυμηθούμε επιτυχίες να αναγνωρίσουμε λάθη μας.
Θα απαντήσουμε γιατί διεκδικούμε μία τρίτη τετραετία – αλλά πρώτα να θυμηθούμε πού ήμασταν, πού είμαστε και πού πάμε – τις επιτυχίες, αλλά και τα λάθη μας.
Πάμε «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» – η καλύτερη απάντηση σε όσους μας θέλουν πληγωμένους – είμαι δίπλα σας, στην πρώτη γραμμή».
Η Ελλάδα της πτώχευσης είναι τώρα στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Λυπάμαι και θυμώνω ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΛΓΙΟΚΟΠΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΟΧΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις στο Συνέδριο…





Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Θεόδωρος Ρουσόπουλος ενώ στις 19.25 της Παρασκευής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου .
Το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 11.30, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης για την τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του Συνεδρίου.
Θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μάξιμου Χαρακόπουλου, των αντιπροέδρων του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη και του Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 12.05, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου.
CNN Greece
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.