Μετέτρεψε τον πόνο της σε ευεργέτημα Βολιώτισσα μητέρα η οποία δώρισε στη μνήμη του γιού της που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών από ανακοπή δύο απινιδωτές στα σχολεία όπου ήταν μαθητής ο γιός της.
Η δωρήτρια, η οποία κράτησε την ανωνυμία της, απευθύνθηκε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων όπου παρέδωσε τους δύο αυτόματους απινιδωτές και η ΛΕΔ με την σειρά της παρέδωσε σήμερα τον εξοπλισμό στη διεύθυνση εκπαίδευσης.
Ο εκπρόσωπος της ΛΕΔ κ. Βασ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως η μητέρα τον είχε προσεγγίσει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκφράζοντας την πρόθεσή της να κάνει ένα δώρο ζωής στα σχολεία που φοίτησε ο γιος της. Εχασε το παλικάρι της, από ανακοπή καρδιάς, πριν από τρία χρόνια και θεώρησε σωστό να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δωρεά στη μνήμη του. «Στόχος της είναι με την κατάλληλη εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, αυτοί οι δύο απινιδωτές να σώσουν αν χρειαστεί ανθρώπινες ζωές».
Οι συσκευές θα τοποθετηθούν η μία στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου και θα εξυπηρετούν όλο το συγκρότημα Μουρτζούκου και η δεύτερη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και θα εξυπηρετούν αντίστοιχα όλο το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, καλύπτοντας μαθητικό πληθυσμό περίπου 1.500 ατόμων συνολικά και φυσικά και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις στη χρήση των συσκευών.


Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.