Την ανησυχία της για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην υδροδότηση τμήματος οικισμού της Μακρινίτσας, εξαιτίας της διαρροής πετρελαίου, εκφράζει η «Συμμαχία για τον Βόλο».
«Το “ατύχημα” διαρροής πετρελαίου που άφησε την Μακρινίτσα χωρίς πόσιμο νερό για πάνω από 10 ημέρες δεν είναι αναιτιολόγητο», επισημαίνουν τα μέλη της παράταξης και προσθέτουν ότι η είσοδος του πετρελαίου στη δεξαμενή ύδρευσης καταδεικνύει την προχειρότητα συντήρησης και φύλαξης των εγκαταστάσεων που αφορούν τη δημόσια υγεία.
Τα μέλη της «Συμμαχίας» κατηγορούν τον πρόεδρο της ΔΕΑΥΜΒ κ. Αργύρη Κοπάνα για ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών και πλημμελή διαχείριση του προβλήματος,, που προκάλεσε ιδιώτης στο δίκτυο, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε καμία ενέργεια ώστε να μειωθούν οι δυσμενέστατες για τους μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες συνέπειες, με καθημερινή διανομή εμφιαλωμένων νερών. Επίσης, δεν υπήρξε μέριμνα για την κάλυψη των δαπανών διαμονής ηλικιωμένων κατοίκων της Μακρινίτσας σε χώρους φιλοξενίας ξενοδοχείου, για το διάστημα που απαιτείται.
«Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει να απολογηθεί δημόσια για το πρόβλημα που ταλαιπώρησε την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Συμμαχία για τον Βόλο» και ζητεί υπεύθυνη ενημέρωση για το ζήτημα και τις ενέργειες επίλυσής του, όπως επίσης την διερεύνηση ευθυνών και την λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
«Οι πολίτες του Δήμου Βόλου, που πληρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, δεν ανέχονται πλέον τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο, το κακής ποιότητας νερό, την ατελή αντιπλημμυρική προστασία και τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων που βαραίνουν την Επιχείρηση», τονίζει ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» κ. Νίκος Παπαπέτρος, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα που προέκυψε στη Μακρινίτσα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της απαξίωσης της άλλοτε υγιούς κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
