• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: «Δημοτικές ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας: Η απόλυτη εγκατάλειψη»
Share

09/05/2025 10:20

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

«Δημοτικές ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας: Η απόλυτη εγκατάλειψη»

Last updated: 2018/07/14 at 5:51 ΠΜ
Newsroom Published 14/07/2018
Share
6 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

* του Γιάννη Γκουντέλια
Αφορμή γι’ αυτό το δημοσίευμα στάθηκε η αψυχολόγητη απόφαση της δημοτικής αρχής για τη διοργάνωση της γιορτής του Λουκάνικου, στις Σταγιάτες, και της γιορτής του Τσίπουρου, στο Κατηχώρι, την ίδια μέρα (Σάββατο 14 Ιουλίου), χωρίς καμιά διαβούλευση με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια από τότε που καθιερώθηκαν αυτές οι γιορτές από τον πρώην Δήμο Πορταριάς, που συμπίπτει η μέρα τέλεσής τους. Εκ των πραγμάτων, η ακατανόητη αυτή απόφαση στερεί τον επισκέπτη από το να ζήσει από κοντά την παράδοση και τη φυσιογνωμία του κάθε χωριού και να απολαύσει δυο δροσερές βραδιές στις όμορφες πλατείες τους. Κι αυτό, εξαιτίας της ανευθυνότητας και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν τα χωριά μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι στα πέντε χωριά της δημοτικής ενότητας Πορταριάς και Μακρινίτσας τέσσερις πρόεδροι έχουν παραιτηθεί ή τελούν υπό παραίτηση! Πώς να αντικρίσουν τους συγχωριανούς τους, όταν οι αγροτικοί δρόμοι είναι κυριολεκτικά διαλυμένοι, η κοπή των χόρτων γίνεται εργολαβικά χωρίς σκούπισμα, με αποτέλεσμα το φράξιμο των υδραυλάκων και την υπερχείλισή τους από τα νερά της άρδευσης ή τα όμβρια; Πώς να μην παραιτηθούν, όταν ακόμη και κεντρικά σημεία των χωριών είναι αδιάβατα από απορρίμματα και βλάστηση, όταν τα ρέματα είναι γεμάτα μπάζα και σκουπίδια;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χείμαρρος Άναυρος, στο ύψος πάνω από την Άλλη Μεριά, αλλά και οι μικρότεροι χείμαρροι Επισκοπής και Γορίτσας που, ο μεν πρώτος χάνεται λίγο πιο πάνω από την περιφερειακή τάφρο του Βόλου στην Αγία Αικατερίνη, ο δε δεύτερος, χωρίς οριοθέτηση και διευθέτηση, καταλήγει στην περιφερειακή τάφρο, στο τέρμα της οδού Απόλλωνος στη Ν. Δημητριάδα. Αυτά τα δυο ρέματα αποτελούν, μαζί με την ακαθάριστη από μπάζα και βλάστηση τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρική τάφρο, μεγάλο κίνδυνο για το πολεοδομικό συγκρότημα.
Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της «αποτελεσματικής» διοίκησής της αποφάσισε επίσης να υπολειτουργούν τα τοπικά γραφεία, με έναν ή και κανέναν υπάλληλο… Κραυγαλέα περίπτωση το κλείσιμο των γραφείων της Μακρινίτσας, για δυο ή και για τρεις μέρες την εβδομάδα, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία για τους ντόπιους, τους έχοντες εξοχική κατοικία και τους περισσότερους από κάθε άλλο πηλιορείτικο χωριό τουρίστες.
Καμιά μέριμνα, στην ουσία, για τα προβλήματα παραλαβής της αλληλογραφίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κατηχωρίου, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να ανεβαίνουν στην Πορταριά, στο πρώην δημαρχείο, όπου … ψάχνουν σε ένα κουτί να βρουν ό,τι τους αφορά, αλλά και οι κάτοικοι της Πορταριάς και Μακρινίτσας που υφίστανται την ίδια ταλαιπωρία.
Οι λογαριασμοί στην ύδρευση, μετά από την παράλογη απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, είναι, από το 2016, αυξημένοι και ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού και την κοινότητα της Άλλης Μεριάς η αύξηση φτάνει ή και ξεπερνάει το 200%, ακόμα και στις χαμηλές καταναλώσεις.
Η αποχέτευση έχει αναιτιολόγητα αυξηθεί για τα νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας κατά 25%, παραβλέποντας την πλήρως αιτιολογημένη απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τον Ιανουάριο του 2013 που προέβλεπε μείωση για τις κατοικίες 35% από τις τιμές που ισχύουν για το πολεοδομικό συγκρότημα, διότι το έργο της αποχέτευσης είχε κατασκευαστεί από τον πρώην Δήμο Πορταριάς, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τη ΔΕΥΑΜΒ.
Η άρδευση έχει αφεθεί, κατά τρόπο «νίπτω τας χείρας μου» και χωρίς κανένα ενδιαφέρον και εποπτεία από τη ΔΕΥΑΜΒ, στους ντόπιους για αυτοδιαχείριση, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν τεράστια προβλήματα, κατά τη φετινή περίοδο, για την περιοχή του Κατηχωρίου.
Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει από τη δημοτική αρχή και για τα προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών.
Όσο για τις αθλητικές μας υποδομές, αυτές εξυπηρετούν κυρίως ομάδες νεοφερμένες και φιλικά προσκείμενες στη δημοτική αρχή, και όχι συλλόγους δικούς μας, όπως ο Ολυμπιακός, η Νίκη, αλλά και μικρότεροι. Άραγε τι χρήση προβλέπεται για το γηπεδάκι 8Χ8 που κατασκευάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο «Πλάι» Άνω Βόλου και που σήμερα αποτελεί βοσκότοπο;
Η ακατανόητη επιλογή του δημάρχου για την τοποθέτηση ενός μόνο τοπικού αντιδημάρχου για όλες σχεδόν τις περιφερειακές Ενότητες, δείχνει το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του για την περιφέρεια, την άγνοια της δημοτικής αρχής για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τις ανάγκες κάθε περιοχής και οδηγεί τους ντόπιους στην απομόνωση και τα τοπικά συμβούλια στην αφάνεια.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν χωρίς κανέναν σχεδιασμό ή υλοποίηση μεγάλου έργου για τις περιφερειακές δημοτικές ενότητες.
Τέσσερα χρόνια χωρίς να υλοποιηθεί η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη Μακρινίτσα, μέρος του δικτύου στο Κατηχώρι, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού στις δημοτικές ενότητες Μακρινίτσας και Πορταριάς.
Τέσσερα χρόνια χωρίς παιδική χαρά στην Άλλη Μεριά, χωρίς να λειτουργούν οι τρεις από τις τέσσερις γεωτρήσεις, χωρίς φροντίδα για τον καθαρισμό και την αξιοποίηση των πηγών και των δεξαμενών.
Τέσσερα χρόνια απόλυτης εγκατάλειψης…..
* Ο Γιάννης Γκουντέλιας είναι πρώην Αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση καθυστερεί στην επούλωση των πληγών από τις πλημμύρες
Επόμενο Π. Σκοτινιώτης: Ζήτημα τιμής για την πόλη η δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις της ΕΡΓΗΛ

Δημοφιλέστερα

Προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Από σήμερα οι αιτήσεις
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?