• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Η Κίτρινη Αποθήκη και η στροφή στο μέλλον
Share

10/05/2025 01:36

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Η Κίτρινη Αποθήκη και η στροφή στο μέλλον

Last updated: 2018/07/21 at 4:47 ΠΜ
Newsroom Published 21/07/2018
Share
3 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης,

Η Κίτρινη Αποθήκη και η στροφή στο μέλλον

θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση της Κίτρινης Αποθήκης, ένα ιστορικό κτίριο με έντονο συμβολισμό.
Το σχέδιο της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού που έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης είναι να εξελιχθεί σε μια κοιτίδα καινοτόμας επιχειρηματικότητας.
Η συνεργασία της Περιφέρεια και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του σημαντικού αυτού κτιρίου θα αποφέρει καρπούς και η «Τεχνόπολις Ιάσων», θα είναι το σύμβολο της υψηλής εξειδίκευσης και επιχειρηματικότητας, όπου θα δραστηριοποιούνται επιστήμονες, καθηγητές, ερευνητές, άνθρωποι του επιχειρείν και της δημιουργίας.
Η περίπτωση της Κίτρινης Αποθήκης δείχνει το μέλλον, καθώς συνδυάζει την αξιοποίηση ενός εγκαταλειμμένου ιστορικού κτιρίου και την μετατροπή του σε ένα ζωντανό κέντρο δημιουργικότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή.
Άλλωστε η ανάπτυξη της πόλης περνά μέσα από την αστική ανάπλασή της. Πρόσφατα είχα την τύχη να παρευρεθώ σε ένα σημαντικό συνέδριο του Τμήματος Χωροταξίας για την σύνδεση της αστικής ανάπλασης με την ανάπτυξη παρουσία σπουδαίων επιστημόνων, απ’ όπου προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πού πρέπει να κινηθούμε.
Και ο Βόλος είναι κλασικό παράδειγμα πόλης που μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά. Στην σύγχρονη εποχή αστική ανάπλαση δεν εννοούμε μόνο πεζοδρόμους και πάρκα, αλλά και αξιοποιήσεις παλιών κτιρίων που μετατρέπονται μέσα από τις ανακαινίσεις σε ζώνες πολιτισμού, καινοτομίας, δημιουργικότητας και επισκεψιμότητας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εναρμονιζόμενη με τις νέες τάσεις προχώρησε στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία κτιρίων για διάφορες χρήσεις.
Το μικρό κτίριο καπνού με την στέγαση της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το κτίριο Ματσάγγου με την στέγαση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών αλλά και το κτίριο Στρεφτάρη με την στέγαση υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, είναι μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις,
Παράλληλα έχει προκηρύξει ένα μεγάλο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης πολλών εκατομμυρίων ευρώ τόσο για μεγάλους Δήμους, όπως ο Βόλος που εξασφάλισε πάνω από εκατομμύρια ευρώ, όσο και μικρότερους, με στόχο την υλοποίηση δράσεων και έργων που θα δώσουν νέα πνοή στον αστικό χώρο.
Μετά από χρόνια κρίσης και την εγκατάλειψη του αστικού χώρου με τα κλειστά καταστήματα και τα αφημένα κτίρια, η Περιφέρεια εμπράκτως ενεργοποιείται ανοίγοντας νέους δρόμους για την αναδιάταξη του πολεοδομικού και χωροταξικού ιστού, την αναζωογόνηση κοινωνικών δράσεων και την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Σοκ και δέος…
Επόμενο Η εποχή του μετά

Δημοφιλέστερα

Τιμητική εκδήλωση για τον Β. Αναγνωστόπουλο από το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων
10/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?