Από την παράταξη του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή της στην σύμπραξη των ελληνικών Πανεπιστημίων, αναμεσά τους κι αυτό της Θεσσαλίας, με την ΕΑΒ, στους κυβερνητικούς και νατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Αρχύτας», που στόχο έχει τη δημιουργία μη στελεχωμένων με ανθρώπινο δυναμικό drone, που να ανταποκρίνονται σε πολεμικούς (και ενδεχομένως όχι μόνο) σκοπούς.
Ζητάμε να σταματήσει η εμπλοκή των Πανεπιστημίων στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και όλων των άλλων, έχουν πείρα απο παρόμοιες συνεργασίες τμημάτων με την ΕΑΒ και άλλες εταιρείες.
Καμία απ΄ αυτές δεν αναβάθμισαν, ούτε θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις σπουδές των φοιτητών, τον παλαιωμένο και πολλές φορές με βλάβη εργαστηριακό εξοπλισμό, εκείνου που χρησιμοποιείται ευρέως από τους φοιτητές για τις εργαστηριακές ασκήσεις.
Αντιθέτως είδαν να δίνονται εκατομμύρια για να εξοπλιστούν κομμάτια εργαστηρίων που συνεργάζονται με επιχειρήσεις, στα οποία η πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει πρόσβαση.
Με τα σχέδια αυτά, η ερευνητική δουλειά και ο κόπος των φοιτητών και ερευνητών, αξιοποιούνται -και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας- για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ακόμα και για πολεμικούς σκοπούς.
Είναι προκλητική και ταυτόχρονα επικίνδυνη για το λαό της περιοχής, η συμφωνία που εμπλέκει περισσότερο το Πανεπιστήμιο σε πολεμικούς σχεδιασμούς. Ειδικά σε μία περίοδο που κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η Ελληνική εμπλοκή.
Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα και συνολικά το λαό της Θεσσαλίας να καταδικάσει αυτές τις συμφωνίες, να απαιτήσει την ακύρωση τους και να παλέψει για την απεμπλοκή της χώρας από τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.
Οι φοιτητές, οι ερευνητές και επιστήμονες οφείλουν να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ, για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών, για μια σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία όπου το όραμα και η αποστολή της επιστήμης και της τεχνολογίας με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό θα προσφέρει στην ανάπτυξη της κοινωνίας, στο ανέβασμα του βιοτικού επιπέδου του λαού, στην ειρήνη, στη φιλία και τη συνεργασία των λαών.