• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: ΔΕΘ: Στήριξη μεσαίας τάξης και οικογένειας φέρνει η κυβέρνηση – Για «νοσταλγούς των μνημονίων» χαρακτηρίζει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης
Share

27/08/2025 16:22

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Στήριξη μεσαίας τάξης και οικογένειας φέρνει η κυβέρνηση – Για «νοσταλγούς των μνημονίων» χαρακτηρίζει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης

Last updated: 2025/08/27 at 7:53 ΠΜ
Newsroom Published 27/08/2025
Share
4 Min Read
SHARE

[371664] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 88ης ΔΕΘ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Contents
«Πολεμικό» το κλίμα με την αντιπολίτευση Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στη μεσαία τάξη και στην ενίσχυση της οικογένειας, μακριά από τις λογικές των «λεφτόδεντρων», που υιοθετούν ξανά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναμένεται να εστιάσει στη ΔΕΘ, που ανοίγει τις πύλες της τις προσεχείς ημέρες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα, όπως πχ το δημογραφικό που αποτελεί παγκοσμίως μία μεγάλη κρίση, και μια πληγή στη χώρα μας, με το να ληφθούν κάποια καλά μέτρα υπέρ του, αλλά γιατί ήρθε η ώρα, σε συνέχεια όλων όσων έχουμε κάνει, να στηρίξουμε περισσότερο και να βάλουμε στο πυρήνα της πολιτικής μας τη μέση ελληνική οικογένεια» τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να αυξάνεται διαρκώς το εισόδημα και των οικονομικά ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, μεγαλώνουμε την πίτα της οικονομίας με ανάπτυξη, δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και μείωση φόρων».

Μάλιστα χαρακτηριστικά σημειώνουν πως «εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε τα λεφτά από τη μεσαία τάξη, και να τα δώσουμε στους φτωχότερους, θέλουμε να γίνουν πλουσιότεροι όλοι. Δηλαδή, ν’ ανέβει το εισόδημα και των φτωχότερων και της μεσαίας τάξης».

«Υπάρχουν δύο δρόμοι να το πετύχεις αυτό. Ένας ουτοπικός κι ένας πραγματικός. Ο ουτοπικός είναι ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, των κομμάτων “της Αριστεράς και της Προόδου”, εντός εισαγωγικών, τα “λεφτόδεντρα”. Ο μόνος δρόμος τον οποίο ήδη ακολουθούμε με σημαντική επιτυχία είναι το μεγάλωμα της πίτας. Είναι κάτι που έξι χρόνια το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα το συνεχίσει να το κάνει με μεγαλύτερη ένταση».

«Πολεμικό» το κλίμα με την αντιπολίτευση

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «όποιοι εισηγούνται, μαζί με τον κ. Πολάκη, μέτρα που κοστίζουν πάνω από το όριο δαπανών που επιτρέπει σε κάθε χώρα το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ από το 2024, είναι αδιόρθωτοι νοσταλγοί των μνημονίων και της οικονομικής επιτήρησης της χώρας».

Υπογραμμίζουν πως τα οικονομικά μέτρα που εισηγείται η αντιπολίτευση κοστίζουν 7,7 δισεκ. ευρώ, ενώ το όριο που έχει θέσει η κυβέρνηση για νέα μέτρα στήριξης δεν υπερβαίνει το 1,5 δισεκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρουν τις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες –μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αυστρία– που βρίσκονται ήδη για τον ίδιο λόγο σε καθεστώς ευρωπαϊκής επιτήρησης, στέλνοντας αιχμές κατά του στελέχους και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σχολιάζοντας πως «μπορεί να αισθάνεται άνετα σε μνημόνιο. Ας ρωτήσει, όμως, και τους υπόλοιπους Έλληνες αν θέλουν να ξαναζήσουν την οικονομική καταστροφή της περασμένης δεκαετίας».

Τέλος, η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως «όποιος θέλει να λογίζεται ως υπεύθυνος πρέπει να συνοδεύει κάθε πρόταση για αύξηση κρατικής δαπάνης με την ισοδύναμη πρόταση μόνιμης αύξησης εσόδων – δηλαδή φόρων – ή μόνιμης περικοπής δαπανών. Αυτοί είναι οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Διαφορετικά λέει ψέματα και οδηγεί ξανά την Ελλάδα στη διεθνή ανυποληψία».

Παράλληλα, παραθέτει δέκα στοιχεία που πιστοποιούν την πρόοδο της οικονομίας.

  • Ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019 αυξήθηκε κατά 35,4% στα 880 ευρώ, με δέσμευση της κυβέρνησης να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027.
  • Ο μέσος μισθός από 1.046 ευρώ το 2019 αυξήθηκε κατά 28% στα 1.342 ευρώ το 2024 με περαιτέρω αύξηση φέτος λόγω και της ανόδου του κατώτατου μισθού και δέσμευση για 1.500 ευρώ έως το 2027.
  • Οι επενδύσεις από 20,3 δισεκατομμύρια το 2019 αυξήθηκαν 78% στα 36,3 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ ως προς το ΑΕΠ οι επενδύσεις από το 11% που ήταν το 2019 διαμορφώθηκαν στο 15,3%.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νεόδμητα ακίνητα: Στον «πάγο» ο ΦΠΑ 24% και το 2026 – Οι λόγοι που υπαγορεύουν την αναστολή, τα οφέλη για τους αγοραστές
Επόμενο Ανανέωσε με την Ντόρτμουντ ο Νίκο Κόβατς

Δημοφιλέστερα

Σ. Φάμελλος: Μητσοτάκης και Γεωργιάδης οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη τραγική κατάσταση στην Υγεία
27/08/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?