• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ζ. Μακρή: 4,9 εκατ. για το ΕΠΑΛ Σκοπέλου από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”
Share

18/08/2025 20:11

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή: 4,9 εκατ. για το ΕΠΑΛ Σκοπέλου από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Last updated: 2025/08/18 at 3:34 ΜΜ
Newsroom Published 18/08/2025
Share
4 Min Read
SHARE

Τον Σεπτέμβριο, για να στεγασθεί και το διαδημοτικό ΕΠΑΛ Σκοπέλου, θα κατασκευασθούν έξι νέες αίθουσες διδασκαλίας με βοηθητικούς χώρους, εργαστήρια και γραφεία καθηγητών καθώς και νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού 1.448,64 τ.μ., εκ των οποίων  967,89 τ.μ. κύριοι χώροι και 480,75 τ.μ. βοηθητικοί, ενώ θα αναβαθμισθεί ενεργειακά το υφιστάμενο κτίριο 624 τ.μ. και θα αναδιαμορφωθεί ο αύλειος χώρος συνολικής επιφάνειας 1.841,87 τ.μ. με την δημιουργία ενός εξωτερικού γηπέδου καλαθοσφαίρισης και με τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης εξυπηρέτησης στο γυμνάσιο Σκοπέλου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4,9 εκ. ευρώ και η συνολική αναμόρφωση και προσθήκη κτιρίων στο γυμνάσιο «Καισάριος Δαπόντες» είναι αποτέλεσμα της επιλογής του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής Σκοπέλου να προτεραιοποιήσουν την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΕΠΑΛ και της βελτίωσης των υφισταμένων σχολικών εγκαταστάσεων (άξονας 6 για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό).

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η έναρξη των εργασιών της κατασκευής τον Σεπτέμβριο του 2025 είναι το αναμενόμενο καλό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του δημάρχου κ. Στ. Περίσση με την κ. Μακρή όταν εκείνη ήταν υφυπουργός παιδείας. Τότε είχε συνταχθεί και εγκριθεί ένα άρτιο κτιριολογικό πρόγραμμα από το υπουργείο παιδείας, το οποίο, πλέον, χρηματοδοτείται, λόγω της επιλογής της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών. Για αυτό τον λόγο, ο κ. Περίσσης κάλεσε την κ. Μακρή να επισκεφθεί το νησί, μετέβησαν μαζί στον χώρο της σχολικής δομής, της υπέδειξε τις αναμορφώσεις που θα γίνουν στο υφιστάμενο σχολικό κτίριο αλλά και το οικόπεδο που θα κατασκευασθούν τα δύο νέα κτίρια που θα προστεθούν στο υφιστάμενο. Ενώ συζήτησαν, αναλυτικά, λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της νέας σχολικής κτιριακής υποδομής. Η κ. Μακρή εξέφρασε, πρωτίστως, τις ευχαριστίες της στον δήμαρχο για την ιεράρχηση και προτεραιοποίηση της λίστας των αιτημάτων προς το υπουργείο εσωτερικών για το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» καθώς και την μεγάλη της ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, που θα καλύψει και τις ανάγκες του διαδημοτικού ΕΠΑΛ του νησιού. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει την επάρκεια των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι εργάσθηκαν, συστηματικά, προκειμένου οι προτάσεις να έχουν τον απαιτούμενο βαθμό ωριμότητας και, τελικά, να προκριθούν και να χρηματοδοτηθούν από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικότερα, έχει προγραμματισθεί η προσθήκη δύο νέων κτιρίων, σε επέκταση του υφιστάμενου, και, συγκεκριμένα: ενός διώροφου με υπόγειο για την δημιουργία αιθουσών διδασκαλίας και κλιμακοστασίου με όλους τους λοιπούς απαραίτητους χώρους βοηθητικών χρήσεων και ενός κτιρίου που θα φιλοξενήσει νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με όλες τις αναγκαίες κύριες και βοηθητικές της χρήσεις. Ακόμη, το νέο έργο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ανακατασκευής και μετατροπής επιφανειών καθώς και εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του υφισταμένου κτιρίου του Γυμνασίου Σκοπέλου και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα αναδιαμορφωθεί και ο αύλειος χώρος. με την δημιουργία ενός εξωτερικού γηπέδου καλαθοσφαίρισης και με τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης εξυπηρέτησης της νέας σχολικής δομής.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΕΠΑΛ, ΖΕΤΤΑ_ΜΑΚΡΗ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΗΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μια προσωπική μαρτυρία για τον Τέρενς Σταμπ από τον σκηνοθέτη Τζέρεμι Ποντεσουά
Επόμενο Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι – Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον 28χρονο ότι την παρακολουθούσε

Δημοφιλέστερα

Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός 1-2: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι στο 97′ – Ο Αγκίρε έστειλε τα Καναρίνια στη League Phase του Κυπέλλου με buzzer beater
18/08/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?