• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Βρετανία: Αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις έξω από ξενοδοχεία φιλοξενίας μεταναστών
Share

27/07/2025 11:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις έξω από ξενοδοχεία φιλοξενίας μεταναστών

Last updated: 2025/07/26 at 6:53 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 26/07/2025
Share
3 Min Read
SHARE

norwich

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Διαδηλώσεις κατά της φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ξέσπασαν σήμερα σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Βρετανίας, με την ένταση να κορυφώνεται σε ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη στέγαση μεταναστών. Οι διαδηλώσεις εκδηλώθηκαν στο Epping (Έσσεξ), Canary Wharf (Λονδίνο), Norwich και Diss (Νόριτς, Νόρφολκ), καθώς και στη Γλασκώβη, όπου κυριάρχησαν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ως απάντηση σε ακροδεξιά συγκέντρωση.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Στο Norwich, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο The Brook Hotel στην περιοχή Bowthorpe, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών όπως “Θέλουμε τη χώρα μας πίσω” «We want our country back». Η αστυνομία ανέφερε πως η διαδήλωση ήταν θορυβώδης αλλά σε γενικές γραμμές ειρηνική. Ωστόσο, δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης (affray) και κρατούνται στο αστυνομικό κέντρο του Wymondham.

Στην κοντινή κωμόπολη Diss, στο ξενοδοχείο Park Hotel, σημειώθηκε έντονη τοπική αντίδραση μετά από κυβερνητική απόφαση να αντικατασταθούν οι φιλοξενούμενες οικογένειες προσφύγων/μεταναστών με άνδρες μόνο. Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής απαίτησε την αναστολή του σχεδίου, ενώ οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ανακοίνωσαν πως προτιμούν να κλείσουν το κατάλυμα παρά να εφαρμόσουν τις αλλαγές. Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως το Υπουργείο Εσωτερικών ανέστειλε προσωρινά την απόφαση, κατόπιν διαβουλεύσεων.

Στο Canary Wharf του Λονδίνου, το κλειστό ξενοδοχείο Britannia International βρέθηκε στο επίκεντρο συγκεντρώσεων, εξαιτίας φημών ότι εκεί πρόκειται να μεταφερθούν αιτούντες άσυλο από το Epping. Αν και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη μεταφορά, δεκάδες διαδήλωσαν εναντίον της απόφασης. Αντιρατσιστικές οργανώσεις, όπως η Stand Up to Racism, κινητοποιήθηκαν, οργανώνοντας αντιδιαδήλωση με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων. Η ένταση ήταν αισθητή, αλλά δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή επεισόδια.

Στο Epping, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν οι πιο έντονες διαδηλώσεις, η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη και σήμερα. Οργή προκλήθηκε μετά τη σύλληψη αιτούντος άσυλο που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον εννέα άτομα έχουν κατηγορηθεί για βίαιες επιθέσεις κατά την πρώτη φάση των επεισοδίων, ενώ τοπικό συμβούλιο ζήτησε την οριστική διακοπή της χρήσης του ξενοδοχείου Bell Hotel για τη φιλοξενία μεταναστών.

Στη Γλασκώβη, σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, ως απάντηση σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ακροδεξιού ηγέτη του UKIP, Nick Tenconi με κεντρικό αίτημα τις μαζικές απελάσεις μεταναστών. Οργανώσεις όπως η Stand Up to Racism Scotland και δεκάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, με βασικό μήνυμα την καταδίκη του ρατσιστικού λόγου και την προστασία των κοινοτήτων μεταναστών. Η διαμαρτυρία ήταν μεγάλη σε όγκο, χωρίς εντάσεις ή συλλήψεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε τη στάση του, ενεργοποιώντας επίσημα την πολιτική «failure to travel»: όσοι αιτούντες άσυλο αρνούνται αδικαιολόγητα να μεταφερθούν από τα ξενοδοχεία σε εναλλακτικές δομές, κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγαση και την οικονομική στήριξη. Η πολιτική αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Care4Calais και η Hope Not Hate, που προειδοποιούν για την κλιμάκωση ενός κλίματος φόβου και πόλωσης, ειδικά σε ευάλωτες περιοχές όπως το Epping και το Diss.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για το τί θα πράξει στα χωρικά της ύδατα
Επόμενο Επένδυση με Καπετάκη για Προμηθέα

Δημοφιλέστερα

Φλώρινα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Πρέσπες 2025”
27/07/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?