Από σήμερα ξεκινούν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές στο Πικέρμι , τη Ραφήνα και τα Σπάτα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπάτων, Δημήτρη Μάρκου έχουν καεί τουλάχιστον 5-6 σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες άλλες ιδιοκτησίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η φωτιά πήρε διαστάσεις μέσα σε λίγα λεπτά λόγω των ισχυρών ανέμων, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να προχωρά σε εκκενώσεις τεσσάρων οικισμών: Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη.
57 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τις φλόγες, 365 απομακρύνθηκαν προληπτικά, ενώ διασώθηκαν 22 ζώα. Στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας μεταφέρθηκε προληπτικά ένας 77χρονος με κινητικά προβλήματα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 170 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 14 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, με τη συνδρομή του στρατού και της Περιφέρειας Αττικής. Κρίσιμη ήταν η επέμβαση εναέριων μέσων στο όρος Έτος, λόγω έλλειψης πρόσβασης για τα επίγεια συνεργεία.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, πραγματοποιώντας συνεχή διαβροχή σε καίρια σημεία, για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.
Η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος έχει αποκατασταθεί, ενώ επανήλθαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο λιμάνι της Ραφήνας, που είχαν προσωρινά διακοπεί λόγω του καπνού.

www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
